Patru ”privați” sunt interesați să se asocieze cu Steaua, pentru a scăpa de interdicția la promovare. Au fost înaintate oferte | EXCLUSIV

Silvian BĂDULESCU 07 Jun. 2023, 15:13 Liga 2
Patru ”privați” sunt interesați să se asocieze cu Steaua, pentru a scăpa de interdicția la promovare. Au fost înaintate oferte | EXCLUSIV

Steaua a încheiat acest sezon de Liga 2 pe locul 2 în play-off, direct promovabil în SuperLigă. Totuși, din cauza formei de organizare a clubului, unul de drept public, ”militarii” nu au avut dreptul de a accede în prima ligă și, pentru încă un sezon, rămân în eșalonul secund.

Totuși, pentru a evita aceeași situație pentru a treia oară la rând, și în ediția 2023-2024 de campionat, conducătorii clubului din Ghencea doresc, într-un final, să se asocieze cu un privat pentru a permite, pe parte sportivă, trecerea într-un eșalon superior, asta după ce, Vasile Dîncu, fost ministru al apărării, a renunțat la proiectul de lege privind schimbarea Legii Sportului 69/2000.

ProSport a aflat că de clubul roș-albastru sunt interesate patru entități care ar dori o asociere cu cea mai titrată echipă de fotbal din țară.

Patronii de la Metalul Buzău, interesați de Steaua

Odată retras proiectul de modificare a Legii Sportului, propus de către Vasile Dîncu, singura soluție pentru Steaua ar fi, în acest moment, asocierea cu un privat.

ProSport a aflat că există patru entități interesate să vină la Steaua pentru a permite ca, din sezonul următor, ”militarii” să aibă dreptul sportiv la promovare.

Primul nume interesat de a se asocia cu Steaua este cel al Revicom Oil. Firma este deținută de Mircea Benga și fiul acestuia, Patrick. Cei doi investesc deja sume de bani la Metalul Buzău, formație din Liga 3 care a câștigat Seria 2, dar a fost învinsă în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 de către ACSM Ceahlăul Piatra Neamț (3-2 la general).

ProSport l-a contactat pe Patrick Benga cu privire la acest subiect. Da, am înaintat o cerere de asociere la Steaua, pe 19 mai, prin e-mail. Este, mai degrabă, o scrisoare de intenție prin care dorim să știm un statut al lucrurilor în acest moment și cum văd ei situația. Nu am vorbit cu nimeni, doar am înaintat această scrisoare. Așteptăm să se clarifice discuția. Nu se pune problema să venim ca acționari majoritari, nu avem forța financiară necesară, nu suntem Gigi Becali (n.r. – râde) și, implicit, nu o putem deține ca o societate pe acțiuni. Noi mai avem un club, la Liga 3, Metalul Buzău, unde mai dăm bani. Mai mult, nu cred că va lua cineva 51 la sută. Noi dorim să venim în condițiile în care doresc și ei și, practic, să fim pârghia prin care ei să aibă posibilitatea de a promova sportiv. Intenția noastră este să le rezolvăm această problemă care arde. Noi așteptăm disponibilitatea dânșilor. Avem know-how și am mai veni și cu alte persoane care să ne susțină, parteneri, dar mă interesează situația lor și clarificarea acesteia”, a spus Patrick Benga, care a fost și jucător la Metalul Buzău.

  • Înființată în 1994, firma este menită să asigure service în benzinăriile private și să presteze activități de calibrare rezervoare. În plus, se ocupă și de execuția de instalații tehnologice pentru benzinării, furnizare de echipamente și laborator de metrologie, conform site-ului.

A ratat intrarea la UTA și FCSB, reușește la Steaua?

Al doilea nume interesat de asocierea cu Steaua este, de fapt, o firmă care deja sponsorizează echipa. Simion Apreutese, prin International Alexander Holding, investește bani în Centrul de Copii și Juniori al Stelei încă din septembrie 2021.

Cel care, în trecut, a încercat să preia UTA și care, în urmă cu puțin timp, ar fi oferit 25 de milioane de euro pentru FCSB, dorește să-și extindă investiția la nivel de seniori în echipa „militarilor”.

Numele firmei deținute de arădean apare atât pe tricourile cu care juniorii roș-albaștri își dispută meciurile, dar și pe cele ale formației din Liga 2, pe una dintre mâneci.

Fotografie din timpul finalei Ligii Elitelor U17, dintre CSA Steaua și „U” Cluj. Frontal, pe tricourile micilor „militari”, International Alexander
Fotografie din timpul partidei Steaua 4-2 Buzău, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2. Pe mânecile tricourilor „militarilor” apare numele sponsorului International Alexander

Adus de George Ogăraru în Ghencea, prin firma sa, Simion Apreutese ar fi trimis, conform surselor ProSport, o ofertă de asociere cu Steaua București.

Adi Popa: ”Am discutat la club cu domnul comandant. Se lucrează, fac tot posibilul pentru a face o asociere cu un privat”

Adi Popa, unul dintre liderii de pe teren ai echipei, a dat asigurări că, la nivel de conducere, se face tot posibilul pentru o asociere cu un privat.

”Am discutat la club cu domnul comandant. Se lucrează, fac tot posibilul pentru a face o asociere cu un privat. Din punct de vedere legal, nu e foarte ușor. M-am întâlnit cu cineva care a venit la club să discute despre speța asta. Fac toate demersurile pentru a schimba forma juridică, pentru a avea drept de promovare anul următor”, a spus ”Motoreta” pentru DigiSport.

La capătul săptămânii trecute, a apărut o altă entitate interesată de Steaua.

”Sunt cei mai puternici din cei care s-au interesat de club până acum, însă vor confidențialitate, momentan”, ne-au mărturisit surse din interiorul clubului. În acest moment, nu se știu mai multe detalii despre aceștia.

Mai apoi, pe final, sursele ProSport ne-au menționat și de interesul unui fond de investiții din Elveția care ar fi interesat de o asociere cu bucureștenii. Ca și în cazul de mai sus, nu există alte informații.

În plus, din informațiile noastre, suporterii din AS47 ar dori, în momentul în care un privat s-ar asocia cu Clubul Sportiv al Armatei, secția de fotbal, să dețină și ei un procent pentru a avea un cuvânt oficial de spus cu privire la eventualele schimbări la nivel de conducere.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/revolutie-in-ghencea-steaua-schimba-liniile-pentru-sezonul-urmator-adrian-bumbescu-unii-au-imbatranit-altii-au-jucat-mai-slab-legenda-militarilor-despre-demer-19274345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-stabilit-data-reunii-la-19-iunie-19274308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-16-plecari-dintr-un-foc-19274298

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-demersuri-pentru-schimbarea-formei-de-organizare-19273558

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-interviu-incendiar-unora-de-la-steaua-le-convine-aceasta-situatie-au-controlul-asupra-banilor-si-l-pot-pierde-in-orice-alta-conjunctura-probabil-ca-petrescu-19273505

Silvian BĂDULESCU 07 Jun. 2023, 15:13 Liga 2
Pe aceeași temă