A dat Benga-n Metalul de față cu preotul

Marius ANGHEL 15 Jul. 2013, 12:59 Ligi județene

Pentru Metalul, una dintre echipele de tradiție din fotbalul buzoian, se anunță un nou început de drum. Primii pași au fost deja făcuți prin instalarea lui Valentin Stan ca manager al clubului și găsirea unui finanțator. Este vorba despre omul de afaceri bucureștean, Mircea Benga, a cărui firmă are ca obiect de activitate construirea stațiilor de benzină. Și cum din sezonul viitor Metalul va evolua în Superliga lui Coșconea, propunându-și să atace promovarea, au fost făcute investiții și la baza sportivă.

Astfel, s-au realizat lucrări de modernizare a vestiarelor, cabinei arbitrilor, precum și montarea unei saune. Deasemenea au fost înlocuite dușurile, gresia și faianța, iar jucătorii vor avea la dispoziție și un bazin pentru refacere.

Pentru ca totul să meargă bine la Metalul, vineri a fost adus la stadion și un preot care a oficiat o slujbă de sfințire în prezența oficialilor clubului, fotbaliștilor și a conducerii Asociației Județene de Fotbal.

Vădit emoționat, președintele Gheorghe Guiu cel care alături de veteranul echipei Vali Iancu(49 ani) s-au zbătut să țină Metalul în viață declara: ,,Nici nu pot descrie în cuvinte ce simt în aceste momente.Oricum, Metalul nu a murit iar asta nu se va întâmpla niciodată, mai ales că, lângă noi a venit acum și un om deoesebit, în persoana domnului Mircea Benga al cărui sprijin financiar va conta foarte mult în ceea ce dorim să realizăm.Trebuie să facem în primul rând o echipă competitivă pentru a obține rezultate cât mai bune în sezonul viitor și să ne batem la promovare în liga a III-a”.

În ceea ce îl privește pe omul de afaceri, Mircea Benga, acesta susține că venirea sa la Metalul este una întâmplătoare și se datorează fiului său Patrick. ,,Băiatul meu care a jucat și el la juniorii Stelei și Rapidului s-a atașat foarte mult de conducerea clubului și echipă. Faptul că i-a plăcut foarte mult aici (n.r. la Metalul Buzău) m-a făcut și pe mine să vin pentru a înțelege cu ce probleme se confruntă această formație și să ajut în măsura în care pot.Obiectivul îl reprezintă promovarea în eșalonul trei și, sper ca el să se îndeplinească, mai ales că de felul meu sunt optimist”, a punctat Mircea Benga.

La rândul său, managerul echipei Metalul Buzău, Vali Stan, spune că a sosit momentul să apară și rezultatele, după ce mulți ani s-a cam bătut pasul pe loc. ,,Sper să iasă un lucru bun din toată nebunia asta plecată de la noi iar oamenii care ne-au sprijinit la renovarea bazei sportive să fie în continuare alături de echipă și pentru realizarea unor performanțe. Eu am avut o oportunitate să plec la o formație din Republica Moldova, însă, vreau să termin ceea ce am început la Metalul, alături de oamenii care mi-au acordat încredere.Personal îmi doresc să promovez în Liga a III-a fiindcă altceva nu ai cum să îți propui atunci când ești hotărât să fii cineva”, a adăugat Vali Stan.       

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 15 Jul. 2013, 12:59 Ligi județene
Pe aceeași temă