Partea lui de adevăr. Romario Pires, acuze grave după ”U” Cluj – Unirea Slobozia: ”Au dat pumni în coaste și au înjurat copiii. Ce e asta?”. Jucătorul ardelenilor, dezvăluiri despre incidentele de pe Cluj Arena

Andrei PASCU 01 May. 2022, 16:03 Liga 2

Informațiile despre atacurile verbale și fizice par că nu se mai termină după ”U” Cluj – Unirea Slobozia (scor 1-2), iar fiecare își spune partea de adevăr. Romario Pires, unul dintre liderii ardelenilor, a vorbit și el despre agresiunile din timpul meciului între jucători, dar în special despre ceea ce s-a întâmplat la final, la vestiare.

Pires a dat vina și pe adversari pentru faptul că episodul care nu face cinste Universității Cluj a avut loc. A precizat la interviuri, la finalul duelului cu trupa lui Adrian Mihalcea, că Unirea Slobozia a fost la un nivel de agresivitate peste limita sportivității. Că el și colegii săi au fost loviți în timpul partidei de rivali și că, mai mult, au fost momente în care anumiți copii, probabil cei de pe margine, au fost înjurați.

Romario Pires ripostează după incidentele de la ”U” Cluj – Unirea Slobozia: ”Au dat pumni în coaste, după au înjurat copiii, ce e asta?”

O afirmație gravă a lui Romario Pires, dar care nu scuză cu nimic reacția Universității Cluj de la finalul confruntării de pe Cluj Arena.

(N.r. – Cui din echipa voastră i-a dat roșu arbitrul la final) ”Trebuia să arate roșu cui nu a venit să joace fotbal. Asta da! Fiecare echipă are strategia ei. Dacă asta a fost strategia Sloboziei, ce să facem? Jucătorii au dat cu pumnii în coaste, după meci au înjurat copiii, ce e asta? În ziua de azi mai avem chestii d-astea? Fraților, nu mai poți să joci fotbal, nu mai poți să stai în picioare, lasă locul altuia! Urât, urât, chiar urât!

(N.r. – Despre incidentele de la final) Nu știu ce s-a întâmplat pe teren, știu că a venit și au provocat un jucător de la noi, apoi a dat un pumn altuia. Am zis, meritul lor că au câștigat, au luat trei puncte, un meci foarte dificil, dar după fotbal suntem oameni, fraților! Chestiile astea nu știu de ce se întâmplă.

Arbitrul a văzut, cred că trebuie să scrie în raport ce s-a întâmplat”, a spus Pires.


Dacă luăm în calcul declarațiile lui Romario Pires, ar putea avea o oarecare noimă cu privire la agresivitatea adversarilor din timpul partidei. Chiar și Adrian Mihalcea a recunoscut că jucătorii săi aplică un stil de joc agresiv, așa cum el își dorește, iar arbitrul central decide dacă sancționează sau nu Unirea Slobozia.

Romario Pires ridică privirea din pământ: ”Nu avem timp pentru reproșuri!”

Referitor la meci, Pires a recunoscut că ”U” Cluj nu a avut cea mai bună prestație și că începutul nu a fost în ritmul altor partide din acest sezon de play-off, în special cum a fost cea cu Steaua, de acasă, câștigată.

Liderul ardelenilor a avut un discurs motivant la final, considerând că ”U” Cluj nu trebuie să se lamenteze în urma acestui eșec și să meargă mai departe.

Echipa noastră, de obicei, începe meciurile foarte bine. Azi nu am reușit să începem foarte bine, dar ne-a surprins și golul lor, care cred că l-a surprins și pe autor. Așa e în fotbal, trebuie să ridicăm capul, să lucrăm zilele astea și să mergem înainte. Nu avem timp pentru reproșuri!

(N.r. – Dacă a fost offside la golul Unirii Slobozia din prelungiri) Eu eram în față, nu am văzut. Băieții au zis că a fost offside, dar eu nu știu, e decizia arbitrului, nu avem VAR. Până nu avem VAR, nu putem să ne dăm cu părerea.

Trei puncte pierdute azi, dar situația noastră depinde de noi. Trebuie să câștigăm și să promovăm, atât, nu trebuie să facem altceva. Trebuie să intrăm cu mai mult curaj, cu mai multă personalitate și să câștigăm meciurile”, a mai spus Pires.

”U” Cluj a căzut pe 3 în play-off

”U” Cluj a început etapa a 7-a a play-off-ului de pe locul 2, dar o termină pe 3, la două lungimi de FC Hermannstadt. În runda următoare, ”U” Cluj va avea meci greu și o deplasare lungă, urmând să evolueze pe terenul Stelei, în Ghencea.

În tur, echipa lui Erik Lincar a câștigat cu 1-0 confruntarea cu ”militarii”.

Foto: Flaviu Buboi (Sport Pictures și Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-povestit-intamplari-grave-petrecute-dupa-victoria-unirii-slobozia-pe-cluj-arena-eu-antrenor-al-echipei-de-fotbal-am-luat-pumni-de-la-jucatorii-echipei-adverse-in-meleu-19229477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comunicatul-clubului-universitatea-cluj-dupa-incidentele-de-la-finalul-meciului-cu-unirea-slobozia-suntem-datori-sa-ne-cere-scuze-si-sa-facem-un-apel-la-calm-ardelenii-continua-sa-19229507

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-jucatorii-universitatii-cluj-bagati-in-sedinta-de-suporteri-dupa-esecul-cu-unirea-slobozia-romario-pires-e-speranta-fanilor-i-ai-de-gat-pe-toti-esti-capitanul-echipei-ne-ati-dat-19229497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-imagini-din-zona-vestiarelor-unde-a-avut-loc-altercatia-dintre-jucatorii-si-oficialii-universitatii-cluj-si-cei-ai-unirii-slobozia-jurnalistii-agresati-si-ei-de-oficiali-ai-clubului-ardelea-19229496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-inclinat-in-fata-unirii-slobozia-pe-cluj-arena-cel-mai-slab-cotat-adversar-din-play-off-erik-lincar-au-venit-sa-si-apere-sansele-pentru-locul-5-singurii-vinov-19229409

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 01 May. 2022, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă