Adrian Mihalcea a povestit întâmplări grave petrecute după victoria Unirii Slobozia pe Cluj Arena: ”Eu, antrenor al echipei de fotbal, am luat pumni de la jucătorii echipei adverse, în meleu.” Fostul dinamovist s-a temut pentru integritatea sa și a elevilor săi

Marius ANGHEL 01 May. 2022, 00:35 Liga 2

Unirea Slobozia a reușit în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2 poate cea mai mare surpriză din acest turneu de promovare. Echipa ialomițeană, considerată ca fiind cea mai slab cotată, a câștigat pe Cluj Arena, sâmbătă, cu 2-1 meciul cu Universitatea Cluj și le-a dat planurile peste cap ardelenilor, care sperau să câștige, să urce pe locul 1 și să facă un pas mare spre accederea în Liga 1.

Unirea Slobozia a dat peste cap calculele Universității Cluj

Ialomițenii, care în precedentele trei jocuri disputate în deplasare în acest play-off pierduse de fiecare dată, 0-2 la FC Hermannstadt, 0-1 la Concordia Chiajna și 1-3 la Petrolul, a reușit cu ”U” Cluj să obțină prima victorie, inclusiv în partidele desfășurate acasă în acest turneu.

Unirea a deschis scorul repede, în minutul 12, printr-o super-execuție a căpitanului Constantin Toma, și a avut o primă repriză excelentă. Clujenii au egalat prin Florian Haită, în minutul 61, și în ultima jumătate de oră au atacat în valuri pentru a înscrie din nou, însă n-au putut trece de un adversar motivat să obțină un rezultat pozitiv, care să-i dea șanse la participarea la al doilea baraj de promovare. Mai mult, în ultimul minute de prelungiri arătat de la margine, Sebastian Ivan (90+5) a scăpat singur cu portarul Gorcea și a înscris pe contraatac. Clujenii au mai avut și ei o fază după golul încasat și puteau egala în minutul 90+7, dar Boiciuc, față în față cu portarul Gurău, nu l-a putut învinge din 6 metri.

După fluierul final, pe teren, cât și în zona spre vestiare au fost momente tensionate între cele două echipe, cu mai mulți jucători ai Universității frustrați că n-au câștigat și răzbunându-se cu pumnii.

Mihalcea respinge acuzațiile că Unirea Slobozia face jocurile pentru alte echipe din play-off

La flash-interviu, încă influențat de evenimentele petrecute pe teren și în zona vestiarelor, antrenorul Unirii Slobozia a izbucnit la adresa reporterului care a început prin a-l felicita pentru victorie și a-i spune că a reușit să îi surprindă inclusiv pe cei care spuneau că formația sa ”o lasă mai moale cu unele echipe și cu altele joacă mai bine”.

”Băi fraților, eu nu înțeleg asta! Noi ne luptăm pentru locul 4 (n.r. – se referă la locul 5, care teoretic duce la al doilea baraj de promovare, fiindcă echipa situată pe locul 4, pe care nu o prea mai poate ajunge din urmă, Steaua, nu are drept de promovare și îi cedează locul următoarei clasate), noi vrem să ajungem la baraj. De ce toată povestea asta? Că ne plătește cineva… De ce? E dovada vie că la noi nu este așa. Noi am încurcat toate echipele. De ce?”, a spus Mihalcea la microfonul DigiSport.

Până la jocul retur cu ”U” Cluj, Unirea Slobozia nu obținuse niciun punct din cele trei jocuri disputate în deplasare, în timp ce pe teren propriu a înregistrat remize cu ”U” Cluj (2-2), Steaua (0-0) și FC Hermannstadt (0-0), despre acestea spunând Mihalcea că a ”încurcat toate echipele”.

Antrenorul Unirii Slobozia face acuzații grave: ”Am luat pumni de la jucătorii echipei adverse”

Destul de agitat, Mihalcea a dus imediat vorba înspre incidentele care au avut loc după încheierea partidei. Antrenorul Unirii a făcut acuzații grave pentru adversari, spunând că a fost lovit cu pumnii în meleu de jucătorii adverși. Nu a numit însă pe cineva și se arată îngrijorat de faptul că din cauza unui joc de fotbal s-a ajuns la altfel de evenimente, la bătaie.

”Nu mi se pare deloc normal și nu mi se pare deloc normal ce s-a întâmplat după meci, aici. Am luat pumni. Deci eu, antrenor al echipei de fotbal, am luat pumni de la jucătorii echipei adverse, în meleu. E un lucru grav. Până la urmă e un meci de fotbal, câștigat de noi în minutul 90. Nici nu mă interesa. Putea să se termine… puteau să ne bată. Dar nu mi se pare normal ce s-a întâmplat la final.

La fotbal, am avut o repriză în care eu zic că am dominat-o, a doua au fost extraordinari de buni, mult mai buni decât noi. A venit un minut, 90+5 și s-a terminat jocul. Ăsta e jocul. Și noi am pierdut la Chiajna în minutul 90, dar s-a întâmplat ceva pe teren? Nu cred. A fost doar fotbal. Ceea ce s-a întâmplat după meci e dezamăgitor”, a răbufnit Adrian Mihalcea.

Mihalcea s-a temult pentru integritatea sa și a jucătorilor săi

Pus să-și spună părerea despre cauza izbucnirii incidentelor, de unde a degenerat totul, dacă doar din frustrarea jucătorilor Universității Cluj, Mihalcea a spus că victoria echipei sale a deranjat. Antrenorul a declarat chiar că se teme pentru integritatea sa și a echipei sale, fiindcă a mai trăit atmosfere tensionate la Cluj, generate de suporteri.

”Lucrurile degenerează, e final de play-off, au fost meciuri tensionate. Ei au un obiectiv major, și încă sunt în obiectiv. Și cred că lumea ne consideră un pic foarte slabi și victoria noastră de astăzi a deranjat. Dar le urez baftă în continuare. Am zis de la început că sunt trei echipe care se bat pe două locuri (n.r. – spune despre locurile direct promovabile). Cea care se duce la baraj are șanse enorme, cea de pe locul 3. Cealaltă, că suntem noi sau Chiajna, suntem mai slăbuțe, dar ne vom lupta și vom vedea ce se va întâmpla, că până la urmă e fotbal. Dar, păcat, păcat, sunt îngrijorat. Și sunt îngrijorat în continuarea față de ce se întâmplă afară. Știu ce înseamnă Cluj, am mai trăit astfel de atmosfere și sunt îngrijorat pentru integritatea noastră”, a spus Mihalcea.

Unirea Slobozia are meci extrem de important cu Concordia, pe teren propriu

Cu trei etape rămase de disputat din play-off-ul Ligii 2, Unirea Slobozia ocupă în continuare ultimul loc, al 6-lea, însă s-a apropiat la doar un puncte de următoarea clasată, Concordia Chiajna, aflată pe poziția care, teoretic, duce la al doilea baraj de promovare, posibil contra Chindiei Târgoviște.

În etapa următoare, una intermediară, Unirea Slobozia (39 puncte) și Concordia Chiajna (40 puncte) au chiar meciul retur direct, unul extrem de important în privința posibilității de a merge la baraj. Partida are loc în data de 4 mai, de la ora 16:30, la Slobozia.

”Noi ne batem pentru locul 4 (n.r. – se referă la locul 5, care duce teoretic la baraj), avem un meci decisiv cu Chiajna peste trei zile. În eventualitatea unei victorii, noi trecem peste ei și vrem să ajungem la baraj. Puteam, bine, nu putem, iarăși bine. Până acum am făcut un lucru extraordinar, am ajuns dintr-o echipă anonimă într-un play-off. Acum ne luptăm pentru locul 4. Dacă se poate, iarăși, e fotbal, oameni buni, e fotbal. Dacă nu ne-au luat până acum în serios celelalte echipe, e fix problema lor. Noi așa am dus tot campionatul ăsta”, a mai declarat Adrian Mihalcea.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Flaviu Buboi (Sport Pictures și Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 01 May. 2022, 00:35 Liga 2
Pe aceeași temă