Pandurii speră să profite de startul modest al echipei lui Claudiu Niculescu. Călin Cojocaru: ”Chiar dacă întâlnim echipe puternice, avem nevoie să scoatem puncte și cu ele”

Mircea OGLINDOIU 25 Sep. 2020, 12:40 Liga 2
Pandurii speră să profite de startul modest al echipei lui Claudiu Niculescu. Călin Cojocaru: ”Chiar dacă întâlnim echipe puternice, avem nevoie să scoatem puncte și cu ele”

Aflată pe ultimul loc în Liga 2, fără niciun punct și golaveraj 1-11, Pandurii întâlnește sâmbătă, în etapa a 5-a, CS Mioveni, o echipă cu pretenții de promovare, dar care a avut un start modest de campionat. Argeșenii n-au reușit să marcheze niciun gol în cele patru jocuri disputate, dar au totuși trei puncte, după remizele albe din primele trei partide, cu ASU Politehnica Timișoara, SCM Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

Călin Cojoraru, înainte de Pandurii – CS Mioveni: ”Am avut cel mai greu program”

Runda trecută, CS Mioveni a suferit prima înfrângere, scor 0-1, pe teren propriu, cu Metaloglobus. A fost practic primul gol primit de echipa lui Claudiu Niculescu.

”Cu Mioveniul, trebuie să muncim și să dăm totul pe teren. Avem nevoie de puncte, meciurile trec și chiar dacă întâlnim echipe puternice în primele etape avem nevoie să scoatem puncte și cu ele. Am avut cel mai greu program (n.r. – au jucat cu Rapid: 1-2, Turris Oltul Turnu Măgurele: 0-5 și Concordia Chiajna: 0-4). Rezultatele au trecut în plan secund, iar acest lucru doare, și aici mă gândesc în special la suporteri. Și pe noi ne doare, pentru că muncim pentru rezultate, nu pentru altceva. După atâtea eșecuri, nu este o stare confortabilă, dar băieții s-au pregătit bine și o să dăm tot ce putem ca să schimbăm fața pe care am avut-o până acum. Am început campionatul dezastruos. Circumstanțele se știu, nu mai are rost să le spun. Jucătorii au venit pe rând, nu am putut să-i legitimăm, să avem măcar nucleul cu care am jucat meciurile amicale. Nu am reușit să-i facem pe toți, îi legitimăm pe rând. Și în această săptămână încercăm să legitimăm doi-trei jucători. Normal, nu poți să iei bătaie la asemenea scor, dar nici nu poți să ai rezultate pozitive când se întâmplă asemenea lucruri. Eu cred că avem calitate, dar asta nu ajunge dacă nu ești omogen și nu există relații de joc. Se chinuie și echipe care au păstrat nucleul de bază, care au stabilitate financiară și toate condițiile. Noi ce să mai spunem, care întâmpinăm toate dificultățile din lume”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru, conform gorjeanul.ro.

Antrenorul gorjenilor e optimist: ”Sunt sigur că nu o să avem probleme cu retrogradarea”

Cojocaru continuă să susțină că mai are nevoie de timp pentru a forma o echipă competitivă la Târgu Jiu și a precizat că viitorul său pe banca tehnică la Pandurii nu depinde de rezultatul partidei cu Mioveni.

Totodată, tehnicianul de 41 de ani este convins că Pandurii nu va retrograda. ”Bineînțeles, nimeni nu e fericit să piardă, mai ales la scorurile la care am pierdut noi. Nu am avut discuții de genul acesta, fiindcă am avut, împreună cu dumnealor, timpul ocupat cu alte probleme, la fel de importante ca rezultatele, ce țin de existența acestui club. La fotbal, nu poți să faci echipă peste noapte, este foarte dificil să construiești relații când aduci 25 de jucători noi. Da, eu am adus toți jucătorii care sunt la echipă, dar până să se formeze cu adevărat o echipă mai durează. Sunt sigur că nu o să avem probleme cu retrogradarea. Campionatul trecut nu ne-a salvat decât pandemia de retrogradare”, a mai spus Cojocaru.

Problema financiară rămăne principala grijă a gorjenilor. ”Toate lucrurile negative decurg din lipsa banilor. Legitimarea jucătorilor nu a depins numai de club, a fost nevoie de multe hârtii, care trebuie să vină de la echipele la care au jucat, din țările respective. Noi am făcut echipă din momentul în care am putut să transferăm, adică de când a început campionatul. Până atunci, am început să facem un lot. A fost o stare de incertitudine, deși mie nu-mi place să spun toate problemele care sunt. Ce câștig din asta? Important este să punem mâna să le rezolvăm”, a adăugat Cojocaru.

”Arbitrii nu au înțeles că nu mai voiam să-l schimb pe Tănăsoiu”

Antrenorul celor de la Pandurii a explicat și cazul hilar din finalul partidei de la Chiajna, când mijlocașul Adrian Tănăsoiu, care mai avea un cartonaș galben, s-a dus la vestiar, crezând că fusese schimbat cu Rafal Zaborovski. Înlocuirea nu a mai avut loc, iar Tănăsoiu a revenit pe teren fără permisiunea arbitrului și a fost eliminat pentru cumul de cartonașe.

”Am vrut să fac schimbare, dar, de la dorința mea de a efectua modificarea și până să intre efectiv jucătorul schimbat, au trecut 5 minute. Delegatul a anunțat arbitrul de rezervă, dar nu a înțeles că nu mai vrem să facem schimbarea, pentru că nu mai avea rost, mai era un minut. A fost o neatenție. Arbitrii aveau sistem audio, era ușor să audă că nu mai vrem să facem schimbarea. Până la urmă, au anunțat schimbarea, iar Tănăsoiu s-a grăbit să iasă din teren. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, dar nu asta contează. Trebuie să reușim noi să legitimăm toți jucătorii, să fie liniște la echipă, ceea ce nu a fost până acum”, a precizat Cojocaru.

Partida dintre Pandurii și CS Mioveni are loc sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, la Târgu Jiu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazul-metaloglobus-pandurii-se-prelungeste-dupa-ce-a-primit-un-nou-termen-gorjenii-au-o-singura-dorinta-sa-se-judece-in-litera-si-spiritul-legii-19149500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-victorie-de-la-preluarea-bancii-tehnice-a-echipei-pandurii-calin-cojocaru-se-disculpa-tinand-cont-de-toate-circumstantele-nu-cred-ca-antrenorul-are-vreo-vina-19149178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-asteptau-la-cu-totul-altceva-ultimii-doi-straini-adusi-de-cs-mioveni-au-fost-atrasi-de-prestatia-din-sezonul-trecut-dar-acum-situatia-e-total-schimbata-eithan-velblum-am-auzit-ce-s-a-i-19149078

Mircea OGLINDOIU 25 Sep. 2020, 12:40 Liga 2
Pe aceeași temă