Pandurii va plăti 1 leu pentru a juca pe stadionul Municipal! Primarul Romanescu nu mai vrea să audă însă de contractul de comodat: ”Dreptul de proprietate al arenei nu se mai discută! Aici nu suntem la piață”

Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2020, 12:06 Liga 2
Pandurii va plăti 1 leu pentru a juca pe stadionul Municipal! Primarul Romanescu nu mai vrea să audă însă de contractul de comodat: ”Dreptul de proprietate al arenei nu se mai discută! Aici nu suntem la piață”

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu va putea juca, în continuare, pe noul stadion Municipal dacă va plăti o sumă modică pentru fiecare meci disputat. Propunerea vine din partea primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Edilul-șef a spus că nu mai vrea să depindă însă de Pandurii pentru ca alte echipe să poată juca pe principala arenă din oralul lui Brâncuși, așa cum s-a întâmplat până în luna martie, când ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2) și U Craiova 1948 SA (Liga 3) au putut disputa meciurile pe noua arena din Târgu Jiu doar cu acordul clubului-fanion al Gorjului.

Marcel Romanescu: ”Nu mai vreau, ca primar al municipiului Târgu Jiu, să stau la mâna nimănui”

CS Pandurii a avut un contract de comodat pentru vechiul stadion, semnat în 2005, pe o perioadă de 15 ani. Contractul a fost valabil și pentru noua arenă, până la expirarea termenului, în luna martie. Pandurii a solicitat prelungirea contractului de comodat cu încă 5 ani, motivând că nu a putut utiliza arena pe perioada în care s-au efectuat lucrări pentru ridicarea unui nou stadion, dar primarul Marcel Romanescu a e exclus din start această variantă, motiv pentru care clubul s-a adresat instanței.

”Încercăm să facem o conciliere pe această situație. Suntem în instanţă şi avem anumite termene prevăzute în luna iunie, dar, în același timp, am avut o întrevedere cu domnul avocat Pantelimon Manta, în urma unei discuţii pe care dânsul a avut-o cu domnul Marin Condescu, şi vrem să încercăm să găsim cea mai bună soluţie pentru toată lumea. Adică, clubul Pandurii să accepte ideea ca în acest moment proprietatea pe acest stadion nu se discută. Proprietar al stadionului din Târgu Jiu este municipalitatea, dar, în același timp, accept fără niciun fel de rezervă, un proiect de hotărâre al Consiliului Local pe care îl voi înainta într-o ședință viitoare, posibilitatea de a oferi pe o sumă modică stadionul pe perioada în care clubul Pandurii consideră că ar trebui prelungit contractul de comodat. Nu mai vreau, ca primar al municipiului Târgu Jiu, să stau la mâna nimănui. Nici la mâna domnului Marin Condescu (n.r. – principal creditor al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu), nici la mâna domnului Marin Golea (n.r. – administrator special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu), nici la mâna altcuiva, dar, în același timp, sunt dispus să ofer posibilitatea clubului Pandurii Târgu Jiu, atâta timp cât va exista acest club, să folosească stadionul în aceleași condiții, fără contract de comodat”, a declarat primarul Marcel Romanescu, conform pandurul.ro.

La finalul lunii trecute, Ilie Bolojan (foto, în dreapta), primarul orașului Oradea, a fost în vizită la stadionul Municipal din Târgu Jiu, unde a avut discuții cu edilul-șef Marcel Romanescu (foto, în stânga) despre construirea și întreținerea unei astfel de arene. Oradea vrea și ea un nou stadion, unul asemănător celui de la Târgu Jiu.

”Dreptul de proprietate va rămâne permanent în posesia municipalității târgujiene. Aici nu suntem la piață”

Conform CL Târgu Jiu din 2019, noul stadion poate fi închiriat contra sumei de 10.000 lei / joc, la care se adaugă 2000 lei pentru cazul în care se folosește și nocturna.

CS Pandurii, la care Consiliul Local este membru asociat, nu a plătit până în luna martie niciun leu, având gratuitate, conform contractului de comodat. În schimb, Viitorul Pandurii și U Craiova 1948 SA au fost nevoite să achite sumele respective pentru meciurile pe care le-au disputat, în calitate de echipe-gazdă, în Liga 2, respectiv Liga 3.

”O să propun Consiliului Local o anumită taxă modică, de un leu, simbolic, pentru că, la momentul ăsta, pe lege, la modificările care s-au făcut în 2019, nu mai putem oferi cu titlu gratuit baza sportivă. Dar putem să mergem pe o sumă modică pe care clubul Pandurii să o plătească și să folosească această arenă, ținând cont de faptul că la clubul Pandurii, Consiliul Local este încă membru asociat. Și este o normalitate până la urmă. Cum să plătească clubul Pandurii o taxă similară cu cea pe care o plătesc celelalte echipe în condițiile în care nu s-ar face transferul decât din bugetul clubului într-un buget local care, până la urmă, tot cu destinația asta ar fi folosite aceste sume.

Deci vreau să merg pe această variantă în condițiile în care clubul renunță la condițiile, din punctul meu de vedere, exagerate. Dreptul de proprietate al municipalității asupra stadionului nu se poate pune în discuție de nicio instanță din România, este foarte bine prevăzut în lege, este domeniu public, nu este domeniu privat al municipalității târgujiene și nu poate fi dat de nicio instanță din România unui club privat. Mi-am dat seama cât de greu este să gestioneze un stadion în condițiile în care depinzi de altcineva. Până în martie, până la sfârșitul martie, la fiecare eveniment pe care doream să îl organizez, la fiecare partidă de fotbal pe care puteam să o desfășurăm, trebuia să iau, într-un fel acordul celui care deținea acest contract de comodat, adică al clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Vreau să le ofer un drept, și mi se pare normal, pentru că este clubul fanion al județului, dar dreptul acesta, dreptul de proprietate, va rămâne permanent în posesia municipalității târgujiene. Aici nu suntem la piață. Nu îmi place să mă duc acolo și să discutăm stadionul la tarabă”, a mai spus Romanescu.

Noul stadion Municipal din Târgu Jiu are o capacitate de 12.500 de locuri și a constat aproape 30 milioane de euro. Majoritatea banilor au venit de la Compania Națională de Investiții.

Festivitatea de absolvire a școlilor gimnaziale sau a colegiilor au fost organizate zilele trecute pe stadionul Municipal din Târgu Jiu:

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-o-arena-din-gorj-beneficiaza-de-tribunele-vechiului-stadion-al-echipei-pandurii-clubul-din-liga-3-care-va-avea-posibilitatea-sa-fie-urmarit-pe-viu-de-mai-multi-spectatori-19135609

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-orasului-targu-jiu-drege-busuiocul-in-conflictul-cu-pandurii-s-ar-putea-sa-venim-cu-o-modificare-si-sa-le-acordam-gratuitate-pentru-folosirea-bazei-sportive-19133390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-spera-sa-obtina-certificarea-pentru-liga-2-fara-penalitati-majore-daca-va-fi-ceva-in-neregula-la-dosar-macar-sa-scapam-cu-un-avertisment-nu-sa-primim-iar-interdictie-la-transferur-19134218

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-sageti-intre-condescu-si-romanescu-primarul-e-asasinul-clubului-pandurii-vs-acolo-a-fost-hotie-pe-fata-19132185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/oradea-face-pasi-in-fata-pentru-construirea-unui-nou-stadion-primarul-ilie-bolojan-spune-la-ce-concluzii-a-ajuns-dupa-ce-a-vizitat-arena-din-targu-jiu-pe-care-o-lua-ca-exemplu-19134288

Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2020, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă