Pandurii, fără teamă înainte de meciul cu Rapid! Călin Cojocaru: “Am terminat cu testele. Sper că vom refula pe teren”

Mircea OGLINDOIU 04 Sep. 2020, 19:13 Liga 2
Pandurii, fără teamă înainte de meciul cu Rapid! Călin Cojocaru: “Am terminat cu testele. Sper că vom refula pe teren”

După ce a ratat startul în noul sezon, nefiind practic programată pentru meciul de la Metaloglobus București, în principal, că, în loc de teste moleculare RT-PCR pentru depistarea SAR-CoV-2 le-a efectuat pe cele serologice IgG și IgM, Pandurii Târgu Jiu a intrat în această săptămână în “legalitate” și privește cu optimism jocul cu Rapid, din deplasare.

Cătălin Cojocaru: ”Rapid este o echipă puternică, cu un lot omogen. Noi suntem o echipă înformare, cu foarte mulți jucători noi” 

Cu expecția tânărului atacant Horațiu Peia, restul jucătorilor a ieșit negativ la testele efectuate. Problema o reprezintă acum faptul că nu toți jucătorii nou-sosiți au putut fi legitimați, problemă cu care Pandurii s-a confruntat din plin în urmă cu o săptămână.

Suntem ok din punct de vedere al testelor. Pe ultima sută de metri, așteptăm să terminăm toate actele pentru legitimarea jucătorilor pentru a avea tot lotul complet. Rapid este o echipă puternică, cu un lot omogen. Noi suntem o echipă în formare, cu foarte mulți jucători noi. Ei și-au păstrat majoritatea jucătorilor de anul trecut, și asta este un plus înfavoarealor. Au reușit, în etapa trecută, să marcheze de trei ori în deplasare, sunt o echipă ofensivă, cu jucători de calitate.

Noi vom aborda meciul cu încredere și fără teamă. Trebuie să fim realiști și să spunem, clar, că un rezultat de egalitate sau victoria noastră ar fi o surpriză. Repet, suntem o echipă în formare și nu este ușor să integrezi foarte mulți sportivi în numai o lună de zile. În plus, s-au acumulat tensiunile din ultima săptămână. Nu e ușor de gestionat situația, dar sper că vom refula pe teren și vom face unjoc bun”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru, conform gorjeanul.ro. Partida Rapid – Pandurii se va disputa sâmbătă, de la ora 17.30.

Pandurii dă vina pe protocol: “E ambiguuscris”

Oficialii echipei oltene încă mai speră ca meciul de la Metaloglobussă fie reprogramat și dau vina pe paragraful din Protocolul Medical, înca care se stipulează “Testul 3 – cu 2/3 zile înainte de primul meci – RT-PCR (opțional și test serologic pentru IgM și IgG Covid-19)”. Gorjenii nu au făcut deplasare după ce au aflat rezultatele testelor rapide de sânge efectuate cu o zi înainte de joc, în urma căruia șapte jucători au avut un indiceridicat.

Am vorbit cu toată lumea de la Federație, au spus că acele teste nu pot fi luate în calcul și ei nu pot da o decizie de a amâna etapa și ne vor trimite la comisie. DSP Gorj a spuscă nu ia în calcul decât PCR-ul. Ceea ce s-a întâmplat acum, la Pandurii Târgu Jiu, se va întâmpla la foarte multe echipe pe parcursul acestui campionat.

Testele PCR erau negative, iar aceste teste au ieșit așa. În protocolul medical scrie foarte clar ce teste trebuie să facă echipa: teste PCR și opțional, în paranteză, teste IgG și IgM. Nu e scris de mine acel protocol. Este ambiguu. De ce treci un test acolo dacă nu îl iei în calcul? De ce pot să fac niște teste dacă nu le iei în calcul?”, a afirmat directorul sportiv al gorjenilor, Camilian Floroiu.

Partida Metaloglobus – PanduriiTg. Jiu, care trebuia să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00, nu a mai fost programată deoarece clubul gorjean nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR, așa cum prevede atât Ordinul comun emis de MTS și MS, cât și Protocolul medical de desfășurare a competițiilor. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplina a FRF”, a transmis, pe site-ul oficial, FRF. Cazul a fost amânat pentru săptămâna viitoare. Protocolul medical aprobat în luna august susține următoarele la ”Calendarul de testare”:

Înainte de începerea competiției echipele vor trimite la FRF ([email protected]) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RT-PCR pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele și prenumele membrilor echipei, funcția, data efectuării testului și rezultatul. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției.

Testarea jucătorilor, a staffului tehnic, staffului medical, și a personalului de suport implicat în activitatea echipei (prezent în cantonament și la meciuri) se va face după cum urmează:

– T3 – cu 2/3 zile înainte de primul meci– RT-PCR (opțional și test serologic pentru IgM și IgG Covid-19);

– Se va menține testarea RT-PCR pe perioada campionatului, cu ciclicitate de 14 zile. Dacă ziua testării cade înzi de meci, recoltarea se va face cu două sau trei zile înainte de ziua partidei astfel încât echipa să primească rezultatul până în ziua meciului”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-metaloglobus-solicita-castigarea-partidei-cu-pandurii-la-masa-verde-presedintele-marius-burca-acuza-au-fost-si-arbitrii-la-meci-situatia-e-penibila-ei-sunt-in-19146161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soarta-meciului-metaloglobus-pandurii-va-fi-decisa-de-comisia-de-disciplina-ce-spun-frf-si-clubul-gorjean-dupa-ce-jocul-din-etapa-1-a-ligii-2-nu-a-avut-loc-19146074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ligii-2-sezonul-2020-2021-cele-21-de-etape-19145302

 

 

Mircea OGLINDOIU 04 Sep. 2020, 19:13 Liga 2
Pe aceeași temă