Pandemia a stricat planurile la Rapid! Un afacerist, prieten cu primarul Dan Tudorache, urma să preia 50 la sută din acțiunile clubului, însă totul a rămas în aer. Victor Angelescu: ”Actele erau făcute exact înainte să înceapă toată nebunia asta” | EXCLUSIV

Pandemia de COVID-19 a dat peste cap planurile Rapidului nu numai din punct de vedere sportiv, ci și din punct de vedere al discuțiilor pentru cooptarea în cadrul clubului a încă unui om potent financiar. Șefii grupării giuleștene erau în negocieri avansate cu un afacerit care voia să preia 50 la sută din acțiuni. Actele erau făcute și urma doar întâlnirea pentru a fi semnate. O spune chiar Victor Angelescu, principalul acționar al formației de sub Podul Grant.

La Rapid urma să ajungă ca acționar Liviu Goncea, cel supranumit ”Milionarul KIA”. Discuțiile cu acesta le avea primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, cel despre care se spune că este părintele noului Rapid. Se demonstrează încă o dată că edilul-șef nu este doar un susținător al echipei, ci se implică activ în treburile Rapidului.

”Asta pot să confirm. Sunt discuții și trebuia să se întâmple mai demult. Din păcare, a venit pandemia și s-a mai amânat semnarea. Dar, din ce știu și eu de la domnul Tudorache, domnul Goncea urmează să preia celelalte 50 la sută. De asta mă îndoiam și de venirea portughezului, fiindcă știu că actele erau făcute exact înainte să înceapă toată nebunia asta și, din ce știu eu, se va semna destul de repede. Astea erau, practic, planurile Rapidului înainte”, a spus Victor Angelescu la ProSport LIVE.

Cine este Liviu Goncea, posibilul acționar al Rapidului

ProSport scria din luna septembrie a anului 2019 că Liviu Goncea, cel cunoscut în mediul de afaceri ca ”milionarul KIA”, va prelua, 50 la sută din acțiunele clubului giuleștean. Primarul Dan Tudorache vorbea atunci despre acest lucru: „Bani la Rapid aduc prietenii mei. Victor Angelescu este unul dintre ei, iar Liviu Goncea, acționarul de la KIA, va fi unul dintre acționarii majoritari. Va semna actele în septembrie sau octombrie, e o chestiune de timp, un acord de preluare a 50 la sută din acțiuni. Deci 50 la sută sunt la Victor Angelescu, iar 50 la sută vor fi la Liviu Goncea. Ei vor fi cei doi acționari ai clubului Rapid, amândoi sunt prietenii mei. Cu Liviu Goncea mă cunosc de peste 40 de ani.”

Liviu Goncea este, din 2016, consilier local la Primăria Sectorului 1. El deține pachetele majoritare ale firmelor MIT MOTORS International SRL (51%), KIA ROMAUTO SRL (51%), Hera Cleaning SRL (54%) și Baltic Marine Grup SRL (51%), dar și 1% din acțiunile ISUZU ROMAUTO SRL. Este și administrator al firmelor firmelor MIT MOTORS International SRL și Baltic Marine Grup SRL.

Angelescu, despre portughezul care ar fi vrut să preia Rapid: ”Nu am primit niciun mail oficial, nu am primit niciun telefon”

Întrebat despre portughezul cu care s-au întâlnit președintele Ovidiu Burcă și directorul sportiv Florin Manea pentru a discuta despre implicarea sa la Rapid, Victor Angelescu a spus că până la el nu s-a ajuns cu convorbire pe această temă.

”Eu nu am vorbit niciodată cu respectivul, așa că nu am ce să spun. Nici nu m-a sunat și nici nu mi-a făcut prin intermediul altcuiva vreo ofertă. Ce legătură am eu că Florin Manea se vede cu un anumit portughez și vrea să-l aducă sau nu vrea să-l aducă. Nu este treaba mea. Să aducă ce? Astea sunt declarații pe care doar în fotbal le văd. Cum adică, să-l aducă unde? Probabil au fost niște discuții la telefon. Eu, de obicei, când vorbesc cu cei din club, mie îmi plac lucrurile concrete, nu că cunosc eu pe cineve, uite că ar vrea, că are bani. Dacă chiar vrea să vină și să colaboreze, să vină, ne vedem, stăm de vorbă. Nu s-a întâmplat acest lucru, nu am primit niciun mail oficial, nu am primit niciun telefon. Au fost doar câteva discuții în club legate de această temă, că ar putea să vină cineva, că ar avea bani (n.r. – se referă la Liviu Goncea). Nu am ce să comentez mai mult. Dacă va exista interes și va vrea să vină sau să cumpere, o să vedem în viitor. Dar nu cred că se pune problema”, a mai spus Angelescu la ProSport LIVE.

În prima parte a lunii martie a acestui an, mass-media a scris că un anume portughez Jorge Magalhaes Cerqueira, căsătorit cu o româncă, a fost în discuții cu Rapid pentru preluarea pachetului majoritar al clubului. Florin Manea ar fi fost intermediarul. După câteva zile, Cerqueira a dat bir cu fugiții.

Întreaga ediție ProSport LIVE cu Victor Angelescu invitat o poți urmări mai jos:

Pe aceeași temă