Dinu Gheorghe, despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid, tot anunțată de fostul primar Dan Tudorache: ”Nu e nimic adevărat!”

Cornel POPESCU 17 Feb. 2021, 11:25 Liga 2
Dinu Gheorghe, despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid, tot anunțată de fostul primar Dan Tudorache: ”Nu e nimic adevărat!”

Dinu Gheorghe, fost președinte la mai multe cluburi din fotbalul românesc, inclusiv la Rapid, a dezvăluit la ProSport LIVE că Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 al Bucureștiului, a mințit când declara atunci când încă era edil-șef că Mircea Lucescu e aproape de revenirea la echipa giuleșteană.

Dinu susține că Mircea Lucescu nu ar fi acceptat să se întoarcă la gruparea din Giulești, dar că le oferea giuleștenilor sfaturile cerute.

Dinu Gheorghe, despre negocierile dintre Rapid și Mircea Lucescu

Mai mult, Dinu Gheorghe este de părere că Rapid nu are nevoie în acest moment de Mircea Lucescu, ci că actualul antrenor al lui Dinamo Kiev ar putea să o ajute pe Dinamo, echipă care are nevoie de cineva care să facă un plan pe termen lung.

”Nu e adevărat nimic. S-au întâlnit la masă de câteva ori, duminică, iar George Copos era organizatorul, dar nu s-a pus niciodată problema ca Mircea Lucescu să se întoarcă la Rapid, are un alt nivel. Dacă i se cerea un sfat, el îl dădea. 

În momentul de față, Rapid nu are nevoie de Mircea Lucescu, mai multă nevoie are Dinamo. Dinamo are nevoie de cineva care să gândească pe termen e mediu ce înseamnă fotbalul de performanță. Ce se întâmplă acum este foarte frumos, dar este de necontrolat”, a spus Dinu Gheorghe la ProSport LIVE.

Ce spunea Dan Tudorache despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid

Dan Tudorache spunea la finalul anului 2019 că Mircea Lucescu urma să preia Rapid și s-ar fi ocupat de partea sportivă a clubului.

După-amiază mă întâlnesc cu el. Vom vedea dacă își dă acceptul. E vorba de funcția de manager, acesta ar fi atribuția lui. Daniel Pancu e OK, din punctul meu de vedere. Nu există tabere, sunt doar speculații. Toată lumea are o singură dorință, cea de a promova vara viitoare.
Mircea Lucescu se va ocupa de tot ce înseamnă partea sportivă a clublui. Pancu are nevoie de un supervizor, iar Lucescu se poate încadra foarte bine în această funcție. Venirea lui Mircea Lucescu e un proiect de suflet, iar venirea lui înseamnă promovarea, după părerea mea. El se va implica încă din această pauză competițională”, a spus Tudorache, la Pro X.

Nu a fost, însă, singura dată când Tudorache spunea că Mircea Lucescu se va alătura Rapidului. Totul a fost, mai degrabă, un joc de imagine pentru fostul primar al Sectorului 1, cel considerat părintele noului proiect Rapid. Ulterior, Tudorache n-a mai câștigat alegerile, fiind pierzător în fața candidatei USR-PLUS Clotilde Armand. Lucescu se afișa în dese rânduri alături de Dan Tudorache, cât și în preajma echipei.

Acum, Rapid, unde acționar cu 97 la sută din procente este Victor Angelescu, este antrenată de Nicolae Grigore.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Cornel POPESCU 17 Feb. 2021, 11:25 Liga 2
Pe aceeași temă