Pace între FC Brașov și SR Brașov? S-au purtat discuții pentru o colaborare între cele două echipe

Adi MARICA 26 Jan. 2022, 13:51 Liga 2
Pace între FC Brașov și SR Brașov? S-au purtat discuții pentru o colaborare între cele două echipe

Ceea ce în vara trecută părea de domeniul fantasticului, adică o colaborare între noul FC Brașov, echipă finanțată de autoritățile locale și care a preluat locul Coronei din Liga 2, și SR Brașov, echipa suporterilor brașoveni, care activează în Liga 3, este pe cale să se realizeze.

Luni dimineața, la SR Brașov s-au luat mai multe decizii importante. Astfel, președintele clubului, Dinu Țurcanu, a ajuns la un acord cu Cenk Firat, iar fotbalistul turc a preluat funcția de manager general. Principala problemă în această perioadă este construirea lotului de jucători, dar și găsirea unor soluții pentru ca echipa să beneficieze de terenuri de antrenament.

În prima partea a sezonului, echipa s-a pregătit la Tărlungeni, pe terenul sintetic aflat în proprietate fostului manager Ciprian Jurubescu.

Consilierul Sebastian Bădulescu, discuții cu oficialii SR Brașov în numele FC Brașov

O soluție pentru întărirea lotului poate fi de la FC Brașov. Astfel, luni după-amiază, șefii clubului, Turcanu și Firat, au avut stabilită o întâlnire cu cei din conducerea divizionarei secunde FC Brașov. Întâlnirea a avut loc la sediul clubului prezidat de Ioan Mărginean, iar în absența lui ”Limoniu” discuțiile s-au purtat cu Sebastian Bădulescu, consilierul PNL, unul dintre cei mai vocali susținători al proiectului FC Brașov.

”Este un prim pas către normalitate. Ne dorim ca acest club să devină unul puternic. Când sunt mai multe tabere este mai greu să faci ceva serios. Pentru a ajunge din nou în elită e nevoie de liniște”, a spus Bădulescu.

Cei de la SR Brașov au solicitat sprijinul pentru accesul la bazele sportive pe care FC Brașov a pus monopol, dar și împrumutul unor jucători pentru sezonul de primăvară.

SR Brașov și FC Brașov s-au întâlnit în vara trecută în primul lor meci oficial direct. Echipa din Liga 3 a câștigat cu 1-0 jocul de pe Tineretului, în Faza a III-a a Cupei României, cu un gol marcat în minutul 86, direct din lovitură liberă, de portarul Bogdan Căucă. Foto: Dan Potor

Mai mulți jucători ar putea merge de la FC Brașov la SR Brașov

Cum FC Brașov are un excedent de jucători, iar unii dintre aceștia nu au prins lotul pentru cantonamentul de la Târgu Secuiesc, gen Ștefan Nicolau, Raul Toader, Radu Linguraru, Darius Ciopo sau Marius Manole, oficialii clubului de Liga a 2-a și-au dat acceptul ca aceștia să joace la SR Brașov.

Cei cinci jucători au fost chemați la discuții, iar acum totul depinde doar de ei dacă vor să joace din nou în Liga 3.

Oficialii SR Brașov vor ca, în această vară, brandul FC Brașov să fie atribuit de Muncipalitate echipei suporterilor. Atât FC Brașov (Liga 2), cât și SR Brașov (Liga 3) se luptă în acest sezon pentru evitarea retrogradării din campionatele în care evoluează.

SR Brașov s-a reunit ieri și noul antrenorul Sorin Sorâiu a avut la dispoziție 18 jucători.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-si-a-reluat-antrenamentele-cu-un-numar-redus-de-jucatori-noul-antrenor-sorin-coraiu-promisiune-catre-suporteri-la-finalul-fiecarui-meci-venim-sa-va-privim-in-ochi-si-sa-spunem-ca-19217506

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mutari-importante-la-sr-brasov-echipa-sustinuta-de-suporterii-stegari-are-un-nou-antrenor-principal-dar-si-manager-general-acesta-din-urma-provenit-chiar-dintre-jucatori-19217358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-incepe-cantonamentul-de-la-targu-secuiesc-cu-25-de-jucatori-calin-moldovan-asteapta-intariri-19216613

Adi MARICA 26 Jan. 2022, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă