SR Brașov și-a reluat antrenamentele cu un număr redus de jucători. Noul antrenor Sorin Corâiu, promisiune către suporteri: ”La finalul fiecărui meci venim să vă privim în ochi și să spunem că am făcut tot ce a depins de noi”

Adi MARICA 26 Jan. 2022, 11:40 Liga 3
SR Brașov și-a reluat antrenamentele cu un număr redus de jucători. Noul antrenor Sorin Corâiu, promisiune către suporteri: ”La finalul fiecărui meci venim să vă privim în ochi și să spunem că am făcut tot ce a depins de noi”

Se mișcă lucrurile la SR Brașov. După o lungă perioadă de incertitidine, clubul din Liga 2 susținut de suporterii stegari a anunțat mutări importante în conducerea administrativă, dar și la nivelul băncii tehnice.

Astfel, jucătorul Cenk Firat este noul manager general al clubului, iar Sorin Corâiu este noul antrenor principal. Acesta din urmă a condus ieri, 25 ianuarie, și prima ședință de pregătire a echipei în 2022.

Cenk Firat va juca la SR Brașov doar în caz de forță majoră!

Cenk Firat (29 de ani) a fost un jucător de bază al echipei în ultimele sezoane, acesta implicându-se și financiar în susținerea clubului. ”De astăzi (n.r. – luni) voi ocupa funcția de manager la echipa orașului. Este o onoare pentru mine noul rol la SR Brașov. Vreau să le mulțumesc suporterilor pentru atașamentul pe care mi l-au arătat. Îmi doresc să vă pot întoarce dragostea și să ne bucurăm de fotbal împreună”, a comentat Firat.

”Turcul” încă nu știe dacă va continua și ca jucător. ”Sunt multe lucruri de rezolvat, astfel că în acest moment sunt tentat să renunț la activitatea de fotbalist și să mă axez pe problemele administrative. În cazul în care nu vom reuși să construim un lot așa cum îmi doresc, nu voi avea ce face și voi coborî în iarbă. Din momentul anunțului am primit multe mesaje de felicitare de la suporteri și prieteni”, a mai spus noul manager general al SR Brașov.

Sorin Corâiu e noul antrenor al echipei susținute de suporterii stegari

Sorin Corâiu (40 de ani) preia echipa brașoveană clasată pe penultimul loc în Seria a 5-a a Ligii 3 după 15 etape, cu 9 puncte, după ce trei câștigate pe teren, cu Sepsi OSK 2, le-a pierdut la ”masa verde”. Corâiu îi ia locul lui Robert Elek, antrenor-jucător care a renunțat la acest post după prima parte a sezonului.

Elek va rămăne jucător la SR Brașov. Poreclit ”Mourinho”, Sorin Corâiu a mai antrenant până acum la nivelul Ligii a 4-a, pe FC Râșnov, Colțea Brașov, Olimpic Zărnești, Cetățenii Ghimbav și ACSM Codlea.

Ieri, Corâiu a condus primul antrenament din 2022 la un balon din Brașov. Corâiu are licența B de antrenor și va colabora cu Ioan Naghi, cel care va rămâne director tehnic. Chiar dacă sunt mari probleme de lot, Corâiu este optimist și le face o promisiune suporterilor echipei.

”Împreună cu dumneavoastră, suporterii, fiecare echipă care va juca împotriva noastră se va afla mereu în dificultate. Asta vă promit eu. Îmi doresc ca la finalul fiecărui meci să putem veni la dumneavoastră, să vă privim în ochi și să spunem că am făcut tot ce a depins de noi. Vreau să înțelegeți că o să fim nevoiți să construim o echipă într-un timp cât mai scurt. Avem jucători tineri cu potențial”, a spus Sorin Corâiu.

18 jucători la reunire

La prima ședință de pregatire, Corâiu a avut la dispoziție 18 jucători. Bogdan Căucă și Vlad Olteanu au fost prezenți la reunire, însă nu s-au antrenat pentru că sunt accidentații.

Fundașul Eduard Rența a revenit la SR Brașov, după ce a încheiat conturile cu Sepsi OSK 2. Portarul Jugaru, Laurențiu Andri, Alex Haidău și doi juniori, Bucșoiu și Oltei au fost prezenți la primul antrenament din 2022.

Jucătorii au fost luați tare încă de la primul antrenament, unul care a fost intens și a durat aproape două ore!

Lotul prezent la reunire: Căucă, Jugaru – Negotei, Răducanu, Godri, Răchișan, Dragoș Sandu, Crihan, Elek, Cristi Burlacu, Kovacs, Vasiloi, Vl. Olteanu, Edi Rența, L. Andri, Haidau, Bucșoiu (j), Oltei (j).

În schimb, Iordache, Sergiu Șerban, Dedu, Mitu și Avarvarei se pare că și-au reziliat contractele cu SR Brașov.

Situație dificilă în clasament pentru SR Brașov

SR Brașov ocupă locul 9 din 10 în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 9 puncte în clasament după 15 etape. Echipa brașoveană va lupta în play-out pentru evitarea retrogradării.

În ultimele trei etape, SR Brașov mai are meciuri cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1, deplasare), FC Pucioasa (locul 2, acasă) și KSE Târgu Secuiesc (locul 6, deplasare).

Primele patru clasate merg în play-off, iar ultimele șase echipe vor lupta pentru evitarea retrogradării, a ultimelor două poziții.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mutari-importante-la-sr-brasov-echipa-sustinuta-de-suporterii-stegari-are-un-nou-antrenor-principal-dar-si-manager-general-acesta-din-urma-provenit-chiar-dintre-jucatori-19217358

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-sanctionata-cu-forfait-la-meciul-castigat-pe-teren-cu-sepsi-osk-2-dupa-ce-ar-fi-folosit-un-jucator-in-stare-de-suspendare-clubul-ajuns-acum-pe-loc-retrogradabil-va-contesta-decizia-si-re-19213986

Adi MARICA 26 Jan. 2022, 11:40 Liga 3
Pe aceeași temă