SR Brașov are un nou staff tehnic și bani aprobați de la Primăria Brașov. Florin Dîrvăreanu va conduce echipa suporterilor stegari: ”Am rămas impresionat după un meci”

Adi MARICA 24 Jul. 2022, 00:22 Liga 3
SR Brașov are un nou staff tehnic și bani aprobați de la Primăria Brașov. Florin Dîrvăreanu va conduce echipa suporterilor stegari: ”Am rămas impresionat după un meci”

Lucrurile încep să se așeze la SR Brașov, după ce în sezonul recent încheiat echipa s-a zbătut în coada clasamentului Seriei a 5-a a Ligii 3 și s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă.

Clubul suporterilor brașoveni a primit o finanțare în valoare de 665.176 de lei din partea Primăriei Brașov ”pentru pregătirea sportivă corespunzătoare, susținerea activității de performanță, perfecționarea și continuitatea procesului de selecție în vederea participării la campionatul național de fotbal – Liga a -3-a seniori și 2 echipe de juniori, în sezonul competițional 2022-2023”.

Florin Dîrvăreanu e noul antrenor al SR Brașov

Mai mult, managerul fotbalist Cenk Firat, cel care a intrat recent și în Consiliul Director al clubului, a luat primele decizii. Astfel, Florin Dîrvăreanu a fost numit antrenor principal.

Dîrvăreanu (52 de ani), fost fotbalist la Metrom, a antrenat cu succes pe FC Ghimbav, echipă pe care a promovat-o în Liga 3, iar la nivelul celui de-al treilea eșalon a mai antrenat cu rezultate bune echipa Olimpic  Cetate Râșnov. Acesta are Licenţa A UEFA.

”Secundul” lui Dîrvăreanu va fi Laurian Păun (46 de ani), iar Ioan Naghi va rămâne director tehnic. Auraș Bărbuță va continua ca team-manager, iar Horațiu Suciu va antrena grupele de juniori.

”Am rămas impresionat după un meci, când am fost adversar și am văzut cum suporterii, după joc, au mai rămas 20 minute și au cântat. Au pierdut cu 3-0 meciul respectiv.
Doresc să muncim cot la cot, noi antrenorii, jucătorii și stafful administrativ. Ca antrenor mi-am impus să fac întotdeauna performanță. Obiectivul este să creez un grup, să fie determinați și să îi facem conștienți pentru ce luptă. Credeți în noi”, a spus Dîrvăreanu.

”Sunt convins că acest grup unit format va avea rezultate, îmi doresc să aspirăm la performanță și să avem rezultate mul mai bune decât în anii anteriori. Pentru mine să știm că vom creea bucurie suporterilor îmi dă speranță și motivație. Vă așteptăm la stadion”, a spus Laurian Păun, cel care are o mare experiență ca antrenor la nivel de juniori, unde a antrenat FC Național, FC Brașov și Forex, iar la nivel de seniori a reușit promovarea în Liga 3, alaturi de Sergiu Brujan, cu Stăruința Zagon (2019). Păun are și el Licența A UEFA de antrenor.

Primul antrenament al SR Brașov este programat luni, 25 iulie, la Prejmer.

Cenk Firat e managerul SR Brașov, dar, mai nou, și membru în Consiliul Director

Din ianuarie și până la finalul campionatului Ligii 3, Cenk Firat a fost managerul clubului, însă fără să intre și în Consiliul Director al SR Brașov. Acum, lucrurile s-au schimbat radical.

”Rămân manager al clubului, dar voi fi și membru în CD, alături de Gabi Stan si președintele Dinu Țurcanu. Eu am intrat în locul lui Emil Birou. Asta a fost dorința mea și sunt mulțumit că s-au semnat actele. Eu am venit cu sufletul aici, la SR Brașov, și ca fotbalist si apoi, din iarnă, ca si manager. Eu am ajutat echipa și înainte să fiu manager și nu doar financiar, ci și sufletește si în teren și în afara lui. Totul pentru SR Brașov. Dacă vom reuși să stăm împreună, suporteri, antrenori si jucători, vom ajunge departe. Drumul nu va fi ușor, dar împreună putem reuși”, a precizat Cenk Firat.

Oficialul clubului brașovean are planuri ambițioase, însă nu se hazardează în promisiuni. ”Suntem în discuții cu jucători de Liga 3 si Liga 2. Sunt în negocieri și cu un sponsor, e vorba de o firmă din Turcia care are activitate în România si care vrea sa vină lângă noi. Vrem să punem bazele unui proiect în care toți brașovenii sa fie implicați, implicit și autoritățile locale”, a precizat Cenk Firat.

Prezentarea lui Florin Dîrvăreanu și Laurian Păun ca antrenori la SR Brașov:

Foto și video: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gueye-mansour-a-schimbat-echipa-dar-ramane-in-romania-unul-dintre-cei-mai-cunoscuti-straini-din-fotbalul-nostru-a-semnat-contractul-si-a-jucat-intr-un-amical-19238254

https://liga2.prosport.ro/liga-3/slab-sa-fii-noroc-sa-ai-frf-a-anuntat-echipele-care-continua-in-liga-3-desi-retrogradasera-dupa-ce-au-aparut-cinci-locuri-vacante-pentru-sezonul-2022-2023-rapid-si-fc-hermannstadt-au-renuntat-la-19237961

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-ca-oradea-se-retrage-in-liga-4-dupa-ce-a-fost-la-un-pas-de-promovarea-in-liga-2-in-liga-3-in-locul-acesteia-va-juca-un-club-mult-mai-iubit-in-bihor-19237779

Adi MARICA 24 Jul. 2022, 00:22 Liga 3
Pe aceeași temă