Dat la o parte de Unirea Ungheni, Flavius Sabău rămâne în aceeași serie a Ligii 3 și a preluat echipa care tocmai i-a stricat debutul înlocuitorului său, Florentin Petre. A fost convins de Laszlo Sepsi să preia ACS Târgu Mureş

Călin MNERIE 30 Oct. 2023, 14:21 Liga 3
Dat la o parte de Unirea Ungheni, Flavius Sabău rămâne în aceeași serie a Ligii 3 și a preluat echipa care tocmai i-a stricat debutul înlocuitorului său, Florentin Petre. A fost convins de Laszlo Sepsi să preia ACS Târgu Mureş

Exact o săptămână nu a avut Flavius Sabău echipă. Antrenorul arădean de 39 de ani s-a despărțit de Unirea Ungheni în data de 23 octombrie, când conducerea l-a luat prin surprindere și l-a adus în locul său pe Florentin Petre, iar de azi, 30 octombrie, a preluat altă formație din județul Mureș.

Este vorba despre ACS Târgu Mureş, care a produs surpriza weekendului trecut în Seria a 9-a a Ligii 3, învingând cu 1-0 chiar la Ungheni și stricându-i debutul lui Florentin Petre. Victor Caliani a marcat singurul gol al partidei, din penalty, în minutul 14, în timp ce gazdele au irosit o lovitură de la 11, prin ex. prim-divizionatul Victoraș Astafei.

Flavius Sabău, noul antrenor principal al ACS Târgu Mureș, unde interimatul lui Karoly Fekete se oprește după patru jocuri

Sabău a ajutat la pregătirea meciului contra fostei sale echipe, dar pe banca celor de la ACS Târgu Mureș a stat Karoly Fekete, ”interimar” după ce Szilard Suto fusese demis după șase runde, când echipa avea un singur punct în clasament și era ultima.

În ultimele patru jocuri, trupa mureșeană a fost condusă de pe margine de antrenorul de portari Karoly Fekete, cu rol de antrenor interimar, s-au obținut șapte puncte și ACS Târgu Mureş e pe poziția a 7-a din 10 în Seria 9, cu un total de 8 puncte, fiind la nouă lungimi de undă de locul 4, ultimul calificabil în play-off, ocupat chiar de Unirea Ungheni (17 puncte).

”Începând de astăzi, avem un nou antrenor principal la echipa noastră de seniori din Liga 3!
În cele ce urmează Sabău Flavius se va ocupa de echipa noastră.
Károly Fekete, care a gestionat foarte bine perioada schimbării de antrenor – (mulțumiri speciale pentru el!) – va reveni la postul de antrenor cu portarii.
Bine ați venit Sabău Flavius, mult succes la echipa noastră!”, a comunicat ACS Târgu Mureș.

Flavius Sabău: ”Sunt foarte mulțumit de condițiile de la echipă, sunt potrivite pentru performanță”

În momentul despărțirii de Unirea Ungheni, Flavius Sabău spune că își dorește o perioadă de relaxare până în iarnă. Oferta primită de la ACS Târgu Mureș, echipa din orașul unde s-a mutat de un an și jumătate, cât a condus trupa din Ungheni, l-a făcut să se răzgândească și să revină de acum pe banca tehnică.

”Am primit mai multe oferte în ultimele zile și, cu toate că aș fi vrut o minivacanță până în iarnă, am preferat să rămân în zonă, la Târgu Mureș, unde am preluat-o pe ACS Târgu Mureș. Îi mulțumesc pentru încredere lui Arpad Meszaros, directorul tehnic, și acționarului Laszlo Sepsi. În următorul an și jumătate voi avea ca obiectiv formarea unei echipe competitive și apoi să accedem în play-off. Sunt foarte mulțumit de condițiile de la echipă, sunt potrivite pentru performanță. Ca și fost antrenor la Ungheni, cunosc seria, adversarii și chiar noua mea echipă, pe care am studiat-o când am pregătit meciurile împotriva ei. Lotul e bun, am încredere în toți băieții”, a declarat, pentru Liga2.ro, Flavius Sabău, care va fi ajutat pe banca mureșenilor de Lorand ”Sisi” Szilagyi, fost fotbalist la ASA Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, dar și actuala echipă, și de Karoly Fekete, ca antrenor cu portarii.

La ACS Târgu Mureș, Sabău îi va antrena, printre alții, și pe Amir Jorza.

Sabău debutează la ACS Târgu Mureș într-un meci cu echipa lui Alexandru Pelici

Antrenorul arădean va debuta pe banca mureșenilor vineri, de la 14:00, cu o partidă pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia, formație preluată de curând de Alexandru Pelici, care în ultimele două etape a reușit surprize, 2-1 acasă cu Metalurgistul Cugir și 1-0 acasă cu liderul ACS Mediaș, aflată peste ACS Târgu Mureş în clasament, pe locul 6, cu 15 puncte.

În 2023, echipa din Târgu Mureș mai are meciuri cu Metalurgistul Cugir (deplasare), ACS Mediaș (acasă), Avântul Reghin (deplasare) și CS Universitar din Alba Iulia (deplasare). Ultimele trei meciuri din sezonul regular au loc în primăvara anului 2024.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-10-liga-3-19290203

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florentin-petre-noul-antrenor-principal-al-unirii-ungheni-19289779

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-ungheni-schimba-antrenorul-19289607

Călin MNERIE 30 Oct. 2023, 14:21 Liga 3
Pe aceeași temă