Schimbare pe banca Unirii Ungheni! Flavius Sabău a fost demis pentru a i se face loc lui Florentin Petre: ”Sunt deja în Transilvania, merg să trag la promovare!”

Călin MNERIE 23 Oct. 2023, 16:23 Liga 3
Schimbare pe banca Unirii Ungheni! Flavius Sabău a fost demis pentru a i se face loc lui Florentin Petre: ”Sunt deja în Transilvania, merg să trag la promovare!”

Aventura lui Flavius Sabău (39 de ani) pe banca Unirii Ungheni se încheie după un an și 5 luni, iar locul său este luat de către Florentin Petre (47 de ani), ultima dată antrenor la Ceahlăul Piatra Neamț, în Liga 3, până în noiembrie 2022.

Unirea Ungheni s-a despărțit de Flavius Sabău, antrenorul cu care a fost la 180 de minute de promovarea în Liga 2

Antrenorul arădean Flavius Sabău o preluase pe divizionara terță din județul Mureș cu trei etape înainte de finalul play-offului sezonului 2021-2022, iar în această vară a disputat semifinala barajului de promovare în Liga 2. Echipa din Ungheni a produs surpriza în semifinala barajului de promovare, trecând la general cu 4-3 de FC Bihor, dar dubla decisivă pentru un loc în anticamera SuperLigii a fost pierdută destul de clar în fața Corvinului: 0-2 la Ungheni și 1-4 pe arena ”Michael Klein” din Hunedoara.

În această vară, Ungheniul a luat-o de la capăt tot cu gânduri de promovare, iar la finalul turului e în grafic. Mureșenii ocupă locul 3 în Seria a 9-a, cu 17 puncte acumulate, iar sâmbătă au remizat, 2-2, pe teren propriu cu liderul ACS Mediaș (20 de puncte).

Anunțul demiterii lui Flavius Sabău a venit în această dimineață pe contul oficial de Facebook al echipei din Ungheni:

”Începem săptămâna cu un anunț privind încetarea colaborării cu tehnicianul Flaviu Sabău!
Îi mulțumim domnului Sabău pentru buna colaborare avută, rezultatele obținute împreună și desigur îi dorim mult succes în cariera sa!
În cel mai scurt timp revenim cu noi informații cu privire la modul de abordare a returului campionatului Ligii a III-a, Seria a IX-a.”

Flavius Sabău: ”Nu mă așteptam, niște restanțe financiare au stricat un pic atmosfera”

Tânărul antrenorul susține că decizia conducerii clubului l-a luat prin surprindere.

”Nu mă așteptam, eram la trei puncte de primul loc, dar asta este viața de antrenor. Am condus 2-0 cu liderul din Mediaș, dar pe faze fixe ne-au egalat pe final. Este foarte greu să faci o echipă de la zero și sunt mulțumit de ce am realizat anul trecut la Ungheni. La primul baraj de promovare am trecut de FC Bihor, o echipă foarte bună, de tradiție, cu buget consistent și l-am pierdut pe al doilea cu altă echipă mare, Corvinul Hunedoara. Vreau să rămân cu lucrurile pozitive, am sperat ca anul acesta să fie mai bine. Am construit un lot mai bun, dar niște restanțe financiare au stricat un pic atmosfera. Nici jocul nu a fost cum mi-aș fi dorit, cu toate că am fost pe primul loc mai multe etape. La final de tur eram pe locul 3, la trei puncte de primul loc, iar acum urmau trei jocuri dintre care două acasă. Sunt surprins, dar cine ia decizia știe ce face, nu e treaba mea să comentez”, a declarat, pentru Liga2.ro, Flavius Sabău, care în cariera sa a mai pregătit-o ca și antrenor principal pe Șoimii Lipova timp de 6 ani și jumătate.

Acesta și-a propus să stea cel puțin două-trei luni pe bară, după care va lua în calcule eventuale oferte. ”Acum îmi propun să citesc o carte bună, exclus despre fotbal și apoi mai vedem. Cred ca voi primi oferte, în iarnă sigur o voi lua într-o direcție. Ironia sorții face ca în urmă cu vreo lună să fiu în postura de a recomanda un antrenor bun la un club important, de tradiție, iar eu am dat numele a doi arădeni, dar nu s-a concretizat nimic”, a mai spus Sabău.

Florentin Petre, din nou pe bancă după despărțirea de Ceahlăul: ”De abia aștept!”

Sabău lasă în urmă, la Ungheni, patru fotbaliști arădeni, pe Bruno Vasiu, Abel Popa, Adrian Suslak și Ianis Sas, care de acum vor lucra cu fostul internațional, Florentin Petre (47 de ani). Acesta a vorbit deschis la emisiunea Fanatik SuperLiga, moderată de Horia Ivanovici, că o va pregăti pe gruparea din județul Mureș, unde cel mai cunoscut fotbalist este Victoraș Astafei.

”Am câștigat în viață în primul rând și după aceea niște prieteni noi, de-aia cred că și zâmbetul ăsta îmi oferă o aură dintr-asta de fericire. Pentru că de astăzi voi prelua echipa Unirea Ungheni. Sunt deja în Transilvania la hotel și m-au primit gazdele cu brațele deschise. E o echipă de Liga a 3-a de lângă Târgu Mureș. În primul rând vreau să îi mulțumesc domnului primar Victor Prodan și domnului președinte Adi Pop pentru oportunitatea de a antrena o echipă bună, cu pretenții, care vrea să tragă la promovare. E normal când sunt astfel de oportunități mai grele de stabilit eu merg cu drag să ajut fără nicio problemă. Îmi plac oamenii puternici, oamenii care sunt deciși, mai ales în momentele astea pe care le traversăm cu toții. Da, merg să trag la promovare și de abia aștept să ajung acolo să îi cunosc pe jucători”, au fost cuvintele lui Florentin Petre pentru sursa menționată.

”Piticul” era liber de contract de aproape un an, după despărțirea de Ceahlăul Piatra Neamț, în noiembrie 2022, când a fost înlocuit cu Cristian Pustai. De-a lungul carierei, a fost ”secund” la Dinamo, ”principal” la echipa a doua a ”câinilor” și a mai trecut pe la FC Brașov (ca secund), Luceafărul Oradea, Foresta Suceava și Dacia Unirea Brăila.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-15-meciuri-au-loc-astazi-in-runda-care-pune-punct-turului-sezonului-regular-singura-echipa-ramasa-cu-punctaj-maxim-19288975

https://liga2.prosport.ro/liga-3/atanas-trica-inscrie-pe-banda-rulanta-pentru-u-craiova-2-19289181

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-unirea-alba-iulia-19288934

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-lupescu-va-ajuta-cs-dinamo-echipa-din-seria-4-de-liga-3-19288874

Călin MNERIE 23 Oct. 2023, 16:23 Liga 3
Pe aceeași temă