Alexandru Pop a deblocat ofensiva Unirii Dej! Căpitanul clujenilor a marcat primul gol al echipei sale în play-off, cu Steaua, abia în etapa a 6-a: ”Parcă nu a vrut să intre mingea în poartă”

Marius ANGHEL 01 May. 2023, 09:15 Liga 2

Unirea Dej a jucat sâmbătă în deschiderea etapei a 6-a a play-off-ului Ligii 2, prima a returului acestei faze a campionatului, a fost la al doilea meci consecutiv disputat pe teren propriu și la primul dintre toate șase în care a reușit să înscrie. 1-1 a terminat partida cu Steaua, echipă în fața căreia ceda la scor în precedentele două întâlniri din acest sezon, dar desfășurate în Ghencea.

Alexandru Pop, o bară transversală și un gol marcat în meciul cu Steaua

Alexandru Pop a deschis scorul în minutul 81, dintr-un penalty obținut de Răzvan Matiș în urma unui duel pentru minge cu Ștefan Bodișteanu, însă reușita sa, prima din play-off pentru Unirea Dej, nu a fost una lipsită de emoții. Dincă a sărit pe direcție, dar nu a putut evita golul, fiindcă mingea a fost bine plasată lângă bara din dreapta.

Însă Steaua a reușit egalarea la șapte minute distanță, în minutul 88, după ce Cristian Balgiu l-a învins cu un șut puternic din afara careului pe Railean.

În prima repriză, Unirea putea înscrie tot prin Alex Pop, în minutul 16, însă mingea trimisă de acesta cu capul a lovit transversala, iar după ce a revenit în teren și a fost prelungită de Matiș, Cocian a trimis din 8 metri, din cădere, multe peste poartă. Ulterior, și Cocian (44) a trimis mingea pe transversală, direct din corner. Dejul a avut însă și noroc, fiindcă și Steaua a trimis o dată mingea în transversală, în mintuul 67, după o lovitură de cap a lui Rareș Enceanu.

https://www.youtube.com/watch?v=moJK6Tixkcc

Alexandru Pop crede că Unirea Dej merita victoria cu Steaua, în returul play-off-ului Ligii 2

După jocul, Alexandru Pop, care este și căpitanul Unirii Dej în ultima perioadă, a spus că ar fi fost meritată o victorie contra Stelei.

”Din păcate, am luat doar un punct cu Steaua. Cred că meritam victoria. Consider că am dominat jocul și în prima repriză am făcut un meci foarte bun. În a doua, să zicem că s-a mai echilibrat puțin jocul, că nu am avut foarte multe ocazii, până spre final, când iarăși am avut alte situații și nu am putut să le fructificăm cum ar fi trebuit. A fost un meci greu, cu o echipă bună, experimentată. Consider că ne-am făcut treaba cât de bine am putut, am luptat, am muncit și am tras de fiecare minge să obținem câte puncte s-a putut. Din păcate, doar unul”, a declarat atacantul Unirii Dej.

”Poate acesta să fi fost declicul de care aveam nevoie să începem să marcăm la următoarele meciuri”

În play-off, Unirea Dej are trei egaluri și trei înfrângeri și golaveraj 1-8. Are cel mai slab atac, dar și cea mai slabă apărare dintre cele șase echipe participante. Punctul cu Steaua a fost primul obținut acasă din trei meciuri, precedentele două venind din deplasările de la Buzău (0-0 cu Gloria) și Iași (0-0 cu Poli).

Alexandru Pop e de părere că jocul echipei a crescut în ultimele meciuri și că de acum înainte, în ultimele patru partide din play-off, se poate obține mai mult, inclusiv mai multe goluri marcate. Vrea să creadă că reușita contra Stelei a produs o descătușare.

”În ultimele meciuri… Nu vreau să zic că avem ghinion, dar parcă nu vrea să intre mingea în poartă. Și cu Buzăul am avut ocazii mari, și cu Galațiul am avut la fel. Bare, meci de meci. Mă bucur că până la urmă am reușit să marcăm acum, că a intrat, poate acesta să fi fost declicul de care aveam nevoie să începem să marcăm la următoarele meciuri. Normal că atunci când ai multe situații, multe ocazii și nu dai gol e o oarecare apăsare pe echipă. Dar de acum consider că băieții sunt mai încrezători, i-am văzut și la vestiar, și la pauză. Suntem mult mai bine, mai motivați. Am văzut să se poate să ne batem cu oricine de la egal la egal, și la Iași, și la Buzău, și acasă cu Oțelul, chiar dacă am pierdut, am făcut un meci foarte-foarte bun. Și cu Steaua, la fel. Mergem mai departe și ne luptăm în fiecare meci să luăm cât de multe puncte putem”, a spus jucătorul de 23 de ani născut în Argentina și care în Liga 2 a mai jucat, în trei sezoane, pentru ”U” Cluj.

Alex Pop, impresionat de încurajările suporterilor din Dej: ”Ne ridică și ne împing de la spate”

La partida cu Steaua nu a fost stadionul plin, însă cei aproximativ 2.000 de spectatori prezenți au creat o atmosferă care i-a făcut pe jucătorii Unirii să uite de oboseală și să lupte până la final.

Alex Pop a mulțumit publicului care vine la stadion și a spus ceea ce simte când aude încurajările venite din tribună.

”Toate meciurile din play-off de acasă au fost senzaționale, și nu numai. Chiar și înainte, cu Metaloglobus acasă, a fost stadionul arhiplin, și vreau să le mulțumesc suporterilor. Chiar îi simțim aproape și ne ajută foarte mult. În momentele în care simțim că nu mai putem, că suntem obosiți, că ne vine să cedăm, să lăsăm capul jos, atunci îi auzim în tribună și ne ridică și ne împing de la spate. Și le mulțumesc pentru asta”, a povestit cel care a marcat 8 goluri în acest sezon de Liga 2 pentru Unirea Dej.

  • Golgheterul Unirii Dej în acest sezon este Angelo Cocian, care a înscris 9 goluri în 24 de meciuri disputate. Este urmat de Alexandru Popa, cu 8 goluri marcate în 25 de partide, iar apoi, cu 3 goluri date în 24 de meciuri, se situează Florin Blaj.
Coregrafia galeriei Unirea Dej, Brigada Someșeană, întinsă pe mare parte a Tribunei a II-a a stadionului Municipal din Dej, la meciul cu Steaua, din returul play-off-ului Ligii 2. ”Mândria orașului”, astfel este catalogată Unirea Dej, echipa lui Dragoș Militaru.

Unirea Dej joacă următorul meci din play-off la Dinamo

După șase etape, Unirea Dej are 35 de puncte și ocupă locul 6, ultimul, în play-off-ul Ligii 2, la două puncte sub Gloria Buzău, care va juca luni cu Dinamo, aceasta din urmă având trei puncte peste clujeni.

În etapa următoare, Unirea Dej joacă în deplasare la București, cu Dinamo, în data de 6 mai, de la ora 14:45.

Alexandru Pop are încredere că va fi un meci bun făcut de echipa sa pe ”Arcul de Triumf”. ”Așa sperăm. O să pregătim meciul, o să analizăm adversarul, cum am făcut-o și până acum, și mergem acolo să ne batem să luăm minim un punct”, a spus Pop despre următorul joc.

În turul play-off-ului, Dinamo s-a impus cu 3-0 la Dej, iar în sezonul regular, Unirea a câștigat cu 3-2 la Clinceni, acolo unde au organizat ”câinii” meciul de pe teren propriu.

  • 4 jucători cu numele de Pop are Unirea Dej în lot, pe Daniel Teodor Pop (24 ani, fundaș), Adrian Laurențiu Pop (23 ani, mijlocaș), Alexandru Mihai Constantin Pop (23 ani, atacant) și Andrei Alexandru Pop (26 ani, atacant).

Declarația lui Alexandru Pop după Unirea Dej – Steaua 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=DixyZ10DEYI

 

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-fost-contra-stelei-la-cateva-minute-de-prima-victorie-in-play-off-insa-a-ramas-tot-cu-un-egal-dar-si-cu-primul-gol-marcat-dragos-militaru-face-analize-pentru-a-da-sperante-la-o-preze-19268732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-poate-promova-matematic-la-finalul-acestei-etape-din-play-off-ul-ligii-2-rezultatele-care-ajuta-trupa-lui-leo-grozavu-sa-si-indeplineasca-obiectivul-19268823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-este-intr-un-moment-excelent-inainte-de-jocul-cu-dinamo-pe-care-o-poate-depasit-in-play-off-adrian-mihalcea-nu-va-fi-insa-pe-banca-ne-intereseaza-victoria-si-doar-atat-19268808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-steaua-se-joaca-de-la-ora-1200-echipa-lui-militaru-spera-la-prima-victorie-in-play-off-cea-a-lui-oprita-vrea-sa-revina-pe-locul-1-19268508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romanul-nascut-la-buenos-aires-fantastica-poveste-a-lui-alex-pop-fotbalistul-unirii-dej-as-spune-ca-sunt-stilul-julian-alvarez-special-19260753

Marius ANGHEL 01 May. 2023, 09:15 Liga 2
Pe aceeași temă