OFICIAL | UTA Bătrâna Doamnă are un nou antrenor. Laurențiu Roșu a semnat pe un sezon. Ce obiectiv are

Marius ANGHEL 10 Oct. 2016, 17:42 Liga 2
OFICIAL | UTA Bătrâna Doamnă are un nou antrenor.** Laurențiu Roșu a semnat pe un sezon. Ce obiectiv are

UPDATE: Laurențiu Roșu este noul antrenor principal al echipei de fotbal UTA Bătrâna Doamnă, aflată pe locul 8 în clasamentul Ligii 2, notează site-ul oficial al clubului arădean. Fostul internațional a semnat un contract valabil până la finalul sezonului și are ca obiectiv promovarea în Liga 1.

Laurențiu Roșu face echipă tehnică alături de Francisco Ignacio Martinez Cabrera, noul preparator fizic al echipei. Cei doi vor conduce, marți dimineață, primul antrenament al UTA-ei, începând cu 10:30, pe arena „Motorul”. La sfârșitul antrenamentului, de la 13:00, este programată o conferință de presă.

Potrivit oficialilor formației UTA, înțelegerea cu noul antrenor principal va fi prelungită pentru încă un sezon, dacă echipa va promova în Liga 1.

Învinsă în ultimele două etape și eliminată din Cupa României, gruparea arădeană a decis să-l înlocuiască pe Roland Nagy, antrenorul care a reușit promovarea din Liga a 4-a până în Liga 2. După 11 etape din Liga 2, UTA Bătrâna Doamnă se află pe locul 8 în clasament, cu 20 de puncte, cu 8 mai puține față de liderul Juventus.

Născut pe 26 octombrie 1975, la Iași, Laurențiu Roșu s-a consacrat la Steaua București, în tricoul căreia a câștigat 11 trofee (5 titluri, 3 cupe, 3 supercupe). A doua parte a carierei și-a petrecut-o în Spania, unde a jucat la Numancia, Huelva și Cadiz, cu primele două evoluând în Primera Division. Între 1998 și 2007 a strâns 38 de selecții în echipa națională a României, pentru care a înscris 5 goluri.

Cariera de antrenor și-a început-o în anul 2010, la FC Vaslui, unde l-a secondat pe spaniolul Juan Lopez Caro. Între 2012 și 2014 a activat la Petrolul Ploiești, parte din staff-urile lui Cosmin Contra și Răzvan Lucescu, iar în sezonul 2014-2015 a fost antrenorul secund al lui Costel Gîlcă la Steaua București, campioană a României, câștigătoare a Cupei și a Supercupei în acel an.

Francisco Ignacio Martinez Cabrera s-a născut pe 12 septembrie 1989, în localitatea spaniolă Baeza. Preparatorul fizic este posesor al Licenței A UEFA și a mai lucrat împreună cu Laurențiu Roșu la Petrolul Ploiești. În perioada 2014-2015, a activat în China, la Guangzhou RF, iar recent a făcut parte din staff-ul lui Victor Pițurcă la Al-Ittihad.


 

UTA a anunțat oficial că Roland Nagy nu îi mai este antrenor

Luni dimineață, UTA Bătrâna Doamnă a postat pe site-ul oficial al clubului un comunicat în care anunță despărțirea de antrenorul care a promovat-o din Liga 4 în Liga 2 și a fost aproape să o după în primul eșalon. Conducătorii arădeni spun că îl vor în continuare pe Nagy în cadrul clubului.

„Pentru a nu periclita obiectivul propus pentru sezonul 2016-2017, conducerea clubului UTA a făcut o analiză și a ajuns la concluzia că a sosit momentul în care e nevoie de o schimbare.

Roland Nagy a avut o contribuție importantă la tot ce a însemnat ascensiunea proiectului UTA, fiind alături de noi de la început. A fost o perioadă de trei ani cu rezultate deosebite, de la cele două promovări consecutive până la ajungerea în punctul în care am jucat pentru promovarea în Liga I. A depus un volum foarte mare de muncă, uneori în condiții grele. Pentru tot, îți mulțumim, Roland Nagy!

Clubul își dorește ca Roland Nagy să facă parte în continuare din proiectul UTA. După o meritată pauză de odihnă de câteva săptămâni, Roland Nagy va decide dacă acceptă oferta noastră.

UTA cu Roland Nagy:

* 2013/2014 (din etapa VII) Liga IV Arad           30    25    3     2    143-9   78  – locul 1
* Câștigarea Cupei României, faza județeană
* 2014/2015, Liga III seria IV                             24   17    5      2    56-20   36 – locul 1
* Calificare în turul IV din Cupa României
* 2015/2016, Liga II sezon regulat                    26   15     6      5    48-28   51 – locul 3
* 2015/2016, Liga II Play-off                            10     6     3      1    18-14    41 – locul 2
* Calificare în „16-imile” Cupei României
* 2016/2017: Liga II                                        11     6     2      3    20-11     20 – locul 8″
, scrie în comunicat.


 

UTA Bătrâna Doamnă va avea un nou antrenor principal pentru a încerca să stopeze minicriza prin care trece în aceste momente echipa. Învinsă în ultimele două etape și eliminată din Cupa României, gruparea arădeană caută rapid o variantă de a-l înlocuit pe Roland Nagy, antrenorul echipei care a reușit promovarea din Liga a 4-a până în Liga 2. Nagy, care nu mai are încrederea conducerii, ar putea fi schimbat pe banca tehnică tot de un fost stelist.

Potrivit Sport Arad, conducătorii UTA-ei s-au oprit la un fost internațional al României, care a jucat nu mai puțin de 7 sezoane la Steaua, iar apoi a îmbrăcat tricourile echipelor spaniole Numancia, Recreativo de Huelva și Cadiz. Laurențiu Roșu (40 ani), fost secund la FC Vaslui, Petrolul și Steaua e favorit să vină să preia echipa din Arad. Fostul mijlocaș ofensiv e liber decontract în acest moment, după ce ultima dată a făcut parte din staff-ul tehnic al lui Costel Gâlcă la Steaua.

Actualmente în Spania, negocierile cu UTA se poartă prin niște impresari, posibil chiar de foștii steliști Sorin Paraschiv și Valentin Badea, apropiați ai clubului arădean.

UTA ar putea fi prima lui echipe pe care o antrenează ca principal, la formația arădeană urmând a veni alături de un „secund” și un preparator fizic, antrenorul de portari urmând să și-l aleagă din România.

Contactat telefonic de Liga2.ro, Laurențiu Roșu nu a confirmat informațiile noastre, cerându-ne, totuși, să revenim mâine cu un… telefon. Pe de altă parte, s-a arătat deschis la o colaborare cu orice grupare din primele două ligi din România.

Ciobotariu confirmă că a fost contactat

În încercarea de a opta pentru cea mai bună variantă pentru banca tehnică, „oficialii” clubului arădean l-au contactat și pe Liviu Ciobotariu (45 ani). Fostul antrenor al lui Dinamo, Iași, Vaslui sau ASA Târgu Mureș este, însă, foarte tentat să accepte o ofertă din Qatar.

„E adevărat că m-a sunat cineva de la UTA (n.a. Claudiu Drăgan) și mi-a propus postul de antrenor, dar eu sunt pe cale să accept o ofertă de la o echipă din Golf. Nu spun că sunt zero șanse să vin la Arad, dar e greu de crezut la ora asta”, a menționat, pentru Sport Arad, fostul fundaș al României.

După etapa a 11-a a Ligii 2, unde a pierdut pe teren propriu cu Juventus București, scor 1-0, după o pauză de mai bine de un an, UTA Bătrâna Doamnă se află pe locul 8 în clasament, cu 20 de puncte, cu 8 mai puține față de liderul Juventus.

Marius ANGHEL 10 Oct. 2016, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă