Eugeniu Cebotaru, discurs de manual după Petrolul – Steaua. Mijlocașul liderului Ligii 2, analiză obiectivă și minusurile ”lupilor galbeni”: ”Să tăcem și să facem mai mult pe teren”

Andrei PASCU 02 May. 2022, 11:51 Liga 2

Eugeniu Cebotaru, în stilul cu care a obișnuit, a făcut o analiză obiectivă în ceea ce privește partida dintre Petrolul și Steaua, terminată cu scorul de 0-0. Mijlocașul ploieștenilor a spus lucrurilor pe nume la finalul duelului, indicând fără ocolișuri lipsurile din jocul formației sale.

Eugeniu Cebotaru, discurs de manual după Petrolul – Steaua 0-0

Cebotaru este tipul de jucător care spune mereu ce gândește și nu se ascunde în spatele clișeelor pentru a analiza jocul Petrolului. A recunoscut că au fost și în partida cu Steaua multe sincope, printre care și modul în care presiunea își pune amprenta pe echipă, pentru faptul că promovarea e aproape, dar în același timp ”U” Cluj și FC Hermannstadt au micșorat distanța de puncte.

Speră ca în rundele rămase de jucat Petrolul să arate ceva mai bine, mai ales că înainte de startul play-off-ului era dată, chiar și de anumite adversare, deja promovată în Liga 1.

Eugeniu Cebotaru: ”Să tăcem și să facem mai mult pe teren”

Moralul în rândul jucătorilor nu e la un nivel foarte înalt în vestiarul liderului Ligii 2, lucru recunoscut tot ce Cebotaru. După partida cu Steaua, el și colegii săi erau cu capul în pământ, supărați că nu i-au putut face fericiți pe suporterii veniți la stadion.

Trebuie să muncim mai mult, să suferim. Așa e în orice domeniu, e nevoie de multă muncă. Căutăm răspuns la întrebarea legată de motivul pentru care nu câștigăm meciurile importante. Am luat acum un punct, dar toți eram cu capul jos, triști pentru că nu le-am putut face o bucurie suporterilor.

A fost o atmosferă fantastică, dar în continuare lupta continuă. Mai avem trei meciuri. Trebuie să muncim mai mult, să suferim mai mult, să ne concentrăm mai mult, presiunea e mare. Simt că presiunea e mare. Să tăcem și să facem mai mult pe teren.

(N.r. – Mai e puțin până la promovare) Suntem cu teoria, dar cu practica e altfel. Mai bine modești, mergem la luptă și sperăm să avem în meciul următor un rezultat pozitiv. Așteptările sunt mari, supărarea e mare. E greu de gestionat o așa situație, cu cât se apropie finalul, cu atât e mai mare presiunea.

Trebuie să facem o analiză și vedem ce putem repara, câteodată suntem prea statici. Era frica de a căuta mingea, de a cere mingea. Există frica! Cred că la capitolul ăsta trebuie să facem o analiză, să avem mai mult curaj la finalizare. Trebuie să facem o analiză și să mergem la Hermannstadt cu un moral foarte bun. Trebuie să spargem gheața.

Încercăm să gestionăm fazele în atac mai bine. Ne precipităm, ajungem cu mingea în fața porții, au fost centrări bune azi, dar n-a fost să intre. Așteptările au fost altele, mai multe finalizări, mai multe centrări, mai multe dueluri unu contra unu. Cred că presiunea mare a contat”, a spus Eugeniu Cebotaru.

Eugeniu Cebotaru, marcat de ocazia avută: ”Am și acum faza asta în minte”

Mijlocașul Petrolului, de 37 de ani, a avut și el șansa să marcheze, dar, dintr-o poziție bună, din careu, din doar câțiva metri, nu l-a putut învinge pe portarul Stelei. Cebotaru a venit la conferința de presă cu acea fază în cap, neputând trece peste moment, mai ales că reușita sa ar fi putut să fie decisivă.

”Am și acum faza asta în minte, am vrut să îl trimite pe portar în partea opusă, să dau în stânga lui, de unde vine mingea, să dau acolo. Nu am vrut să preiau, am vrut să dau de unde am primit pasa, să îl prind pe portar pe picior greșit. Trebuia să schimb colțul, acum îmi pare rău”, a mai punctat Cebotaru.

Locul 1 vs. locul 2 în etapa următoare: Petrolul merge pe terenul Hermannstadt-ului

Partea bună pentru Petrolul e că a rămas pe primul loc în play-off-ul Ligii 2 și după etapa a 7-a, cu 58 de puncte, cu două peste următoarea clasată, FC Hermannstadt, și cu patru peste ocupanta poziției a 3-a, ”U” Cluj.

În meciul următor, ”lupii galbeni” vor juca pe terenul Hermannstadt-ului, joi, de la ora 20:00, în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul FC

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incredibil-unde-s-a-ajuns-claudiu-tudor-conferinta-de-presa-speciala-in-care-acuza-schimbarile-lui-daniel-oprita-in-petrolul-steaua-i-am-reprosat-ca-a-schimbat-in-minutul-903-19229634

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-suparat-ca-a-fost-injurat-pe-ilie-oana-de-un-oficial-al-clubului-de-la-care-voia-mai-mult-respect-trebuia-sa-ma-dau-la-o-parte-ca-m-am-dat-cu-hermannstadt-19229617

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-ultima-turnanta-din-play-off-petrolul-si-a-atins-potentialul-maxim-nae-constantin-sincer-dupa-partida-cu-steaua-astia-suntem-astea-ne-sunt-limitele-19229618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-se-joaca-de-la-ora-1430-pe-un-ilie-oana-aproape-plin-19229514

 

 

Andrei PASCU 02 May. 2022, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă