Fotbaliștii Petrolului, ”încărcați” de suporteri! Takayuki Seto: ”E prima dată când mi se întâmplă așa ceva.” Mesajul liderului Eugeniu Cebotaru și prima impresie a lui Mihai Velisar la revenirea pe ”Ilie Oană”

Andrei PASCU 11 Jan. 2022, 16:07 Liga 2

Petrolul s-a reunit luni seară, într-o atmosferă mai mult de mare derby. Fotbaliștii ploieștenilor au făcut primul antrenament din 2022 cu sute de fani în tribune, iar impulsul a avut efectul scontat. Elevii lui Nicolae Constantin au prins și mai mult curaj, când au văzut cum i-au răsplătit suporterii pentru prima parte a sezonului.

Fotbaliștii Petrolului, surprinși de atitudinea fanilor 

E clar că e entuziasm mare în tabăra Petrolului, atât la nivelul clubului cât și în oraș, după ce echipa a făcut cea mai bună primă parte a sezonului din ultimii ani, din Liga 2. Noul venit Mihai Velisar și experimentații Eugeniu Cebotaru și Takayuki Seto au vorbit despre cum au trăit primul contact cu fanii din acest an, dar și despre alte aspecte.

Cei trei sunt încrezători că Petrolul are șanse extraordinar de mari să promoveze în Liga 1 la finalul campionatului. Liderul Cebotaru a plusat și a adăugat că vacanța a fost una trăită cu multă nerăbdar, așteptând cu mult entuziasm reluarea pregătirilor și apropierea meciurilor oficiale.

Eugeniu Cebotaru: ”Chiar dacă am fost în vacanță, am fost cu gândul la echipă”

Au fost senzaționali suporterii, simțeam că vor fi alături de noi din prima zi. Asta e din nou o dovadă că sunt mereu alături de noi și suntem concentrați pe drumul nostru.

O să fie un campionat greu, sunt câteva echipe care se luptă pentru partea de sus și fiecare meci o să fie complicat. După cele trei etape din sezonul regular, trebuie să facem tot posibilul să pregătim play-off-ul. Trebuie să fim serioși, dar chiar dacă am fost în vacanță am fost cu gândul la echipă și la campionat.

Omogenitatea e importantă, am făcut o echipă foarte bună într-un timp scurt, jucători cu caracter, e greu să faci așa echipă. Noi am făcut o echipă care să se lupte la promovare, iar acesta e meritul staffului, meritul tuturor. Suntem motivați, suntem aceiași băieți, trebuie să fim concentrați”.

Mihai Velisar: ”Teoretic, este un pas în spate venirea la Petrolul, dar intrăm în play-off și vom juca numai meciuri de Liga 1” 

Sunt foarte fericit că m-am întors acasă, îmi doream să vin. Vreau să fac treabă cât mai bună alături de colegii mei, urmează o perioadă destul de grea și sper să începem bine meciurile. Promovarea cu Petrolul ar fi cea mai mare realizare. Chiar dacă acum doi ani am intrat în play-off cu Gaz Metan, cred că lucrul acesta ar fi peste acea realizare.

Teoretic, este un pas în spate venirea la Petrolul, dar intrăm în play-off și vom juca numai meciuri de Liga 1. Aproape toate meciurile vor fi de Liga 1, cu Hermannstadt, Cluj, Chiajna, toate vor fi tari.

(N.r. – Despre rivalitatea pe post cu Țicu) Amândoi ne vom pregăti bine și vedem cine va juca, e decizia antrenorului. Putem juca și amândoi fără probleme”.

Takayuki Seto: ”E prima dată în carieră când mi se întâmplă așa ceva la o reunire” 

Cred că e prima dată în carieră când mi se întâmplă așa ceva la o reunire. Nu mă așteptam la așa ceva. Suporterii așteaptă promovarea, noi ne pregătim până începem campionatul, dar o să fie foarte greu. Sunt echipe foarte bune, dar sper să continuăm să jucăm cum am făcut-o în prima parte”.

Petrolul se mai gândește dacă pleacă în Antalya 

Petrolul are în plan un cantonament în Antalya, după cum a recunoscut antrenorul Nicolae Constantin într-o discuție de zilele trecute cu Liga2.ro, dar deocamdată totul depinde de evoluția pandemiei, de cât de mult se va complica situația.

În cazul în care deplasarea nu se va face, atunci Petrolul se va pregăti pe plan intern, nefiind luat în calcul un stagiu de pregătire centralizat în altă zonă a țării.

Cum a fost la reunirea Petrolului:

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Petrolul Ploiești

Andrei PASCU 11 Jan. 2022, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă