Petrolul a pierdut cu Steaua și din cauza arbitrului. Eugeniu Cebotaru, despre reacția lui Vidican la faza penalty-ului și ce i-a spus la vestiare. ”A infruențat rezultatul acestui meci”

Marius ANGHEL 02 Apr. 2022, 18:01 Liga 2

Petrolul a pierdut în Ghencea, derby-ul cu Steaua, scor 1-2, în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, într-un meci în care a condus și a fost întoarsă în repriza secundă. Golul egalizator al ”militarilor” a venit însă după un penalty controversat dictat de arbitru, la un presupus henț al lui Cebotaru, iar cel al victoriei a picat după o gafă incredibilă a portarului Avram.

Echipa ploieșteană pierde al treilea meci în acest sezon, primul în play-off, rămâne în continuare lider în play-off, însă mai are doar trei puncte în fața celor de la FC Hermannstadt, după ce acest turneu îl începuse cu opt puncte în fața sibienilor.

Eugeniu Cebotaru, după meciul pierdut de Petrolul cu Steaua: ”E foarte, foarte dureros, mai ales că a fost aportul arbitrului aici”

La finalul jocului, Eugeniu Cebotaru a spus că penalty-ul dictat de arbitrul Rareș Vidican a fost incorect acordat Stelei și că acesta a influențat scorul final al meciului. Basarabeanul, liderul vestiarului Petrolului, chiar dacă nu el poartă banderola de căpitan, a spus că scuzele ”centralului” nu folosesc la nimic acum. Acesta e încrezător că el și coechipierii săi se vor ridica după acest eșec dureros și vor lupta în continuare pentru promovare.

”E un moment greu acum, dar în asemenea momente se vede caracterul în colectiv, în vestiar. Trebuie să ridicăm capul sus, am pierdut doar un meci, nu lupta. Acum trebuie să fim puternici, să trecem peste momentele acestea, să ne pregătim de următorul meci. Evident că e foarte, foarte dureros, mai ales că a fost aportul arbitrului aici, pentru că nu ai voie să dai așa penalty. Apropo, la final, l-am rugat foarte mult să intre în vestiar, să se uite și el la fază, și l-am întrebat ce o să facă, dacă eu am dreptate. Mi-a spus că o să-și ceară scuze. Dar scuzele sunt mici de tot pentru miza pe care o avem noi. De aia, un pic e dureros. Mingea m-a lovit în umăr și în sân, nu a avut nicio treabă cu mâna. Eu nu am înțeles, în general, reacția lui, pe care a avut-o. Se vedea și după reacția lui că nu era sigur ce vrea să dea. Dar așa e fotbalul. Păcat că a infruențat rezultatul acestui meci, fiindcă, într-adevăr, l-a influențat”, a spus Cebotaru la microfonul DigiSport.

Cebotaru nu consideră că Petrolul trece printr-o criză

Petrolul nu are un început de an convingător, spre deosebire de evoluția avută în prima parte a campionatului. A remizat fără gol marcat cu FC Buzău și ”U” Cluj, pe ”Ilie Oană”, cu ardelenii în prima etapă a play-off-ului, iar acum a suferit primul eșec.

Cebotaru spune că Petrolul nu este în criză, fiindcă în jocul cu Steaua a condus și a avut o mulțime de ocazii, pe care Diarra și Măzărache, în special, le-au ratat cu ușurință.

”Nu putem spune criză. Am avut foarte multe ocazii, am ratat, am condus cu 1-0. Într-adevăr, s-au ratat foarte multe ocazii, am tratat prea lejer unele faze, dar asta-i viața, de asta e fotbalul ăsta așa de frumos. Trebuie să fim puternici acum, să avem capul sus. Am vorbit în vestiar, stafful a vorbit cu noi, facem o analiză între noi, tragem concluzii și mergem înainte”, a spus moldoveanul.

Cebotaru: ”Eu am spus de la început că promovarea se joacă până la ultima etapă”

Mijlocașul echipei ploieștene crede că Petrolul va avea o luptă grea pentru a obține promovarea, așa cum a comunicat de la început.

”Au fost doar cuvinte aruncate că Petrolul este ca și promovată. Nu era cazul. Eu am spus de la început că se joacă până la ultima etapă. Trebuie să fim concentrați până matematic suntem promovați. Campionatul e lung, s-au jucat doar două etape din play-off. Emoții nu am că am putea rata promovarea, trebuie să muncim și nici să nu ne gândim la acest aspect. Mergem pe obiectivul pe care îl avem, dar trebuie să facem o concluzie, un pic de corecție și mergem înainte”, a mai spus Eugeniu Cebotaru, care acest meci l-a terminat pe bancă, după ce Nae Constantin l-a schimbat în minutul 68 cu Marius Chindriș.

”Nu am crezut la pauză că meciul este câștigat. Meciul are 90 de minute și am vorbit între noi că trebuie să jucăm la fel ca în prima repriză. Dar nu a fost așa și, din păcate, am pierdut și în următorul meci trebuie să câștigăm. La penalty am văzut că mâna dreaptă era lipită de corp și cred că nu a fost penalty”, a spus și Takayuki Seto la finalul jocului cu Steaua. Și japonezul a fost schimbat în acest meci în minutul 76, cu atacantul Senad Jarovic.

Petrolul în meciul pierdut cu Steaua: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Duță 76′), Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Seto (Jarovic 76′), Cebotaru (M. Chindriș 68′) – M. Bratu, Cioiu (Pashov 68′), Măzărache (Tucaliuc 68′) – S. Diarra. Rezerve neutilizate: Moroz – Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Al. Sabău.

Petrolul pierde teren și are meci cu FC Hermannstadt, următoarea clasată

Sory Diarra (9′) a deschis scorul în Ghencea pentru Petrolul, iar Steaua a câștigat după ce a marcat de două ori prin Remus Chipirliu (57′ – penalty, 69′). Prima dată a făcut-o dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul Vidican, iar a doua oară Raul Avram și-a scăpat mingea printre picioare, la un șut slab.

S-a terminat 2-1 pentru Steaua, care acumulează 41 de puncte, se menține pe locul 4, de baraj, însă nu are dreptul de a promova în Liga 1.

Petrolul rămâne cu 50 de puncte, pe locul 1, însă acum mai are doar trei puncte în fața celor de la FC Hermannstadt, a doua clasată, și șapte față de ”U” Cluj, care urmează să joace mâine (ora 13:30) la Unirea Slobozia.

În etapa a 3-a, intermediară, Petrolul joacă acasă chiar cu FC Hermannstadt (6 aprilie, ora 19:00), iar Steaua are meci la ”U” Cluj (7 aprilie, ora 19:30).

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/secretul-victoriei-din-derby-ul-cu-petrolul-cum-a-reusit-daniel-oprita-sa-motiveze-jucatorii-stelei-la-pauza-un-astfel-de-meci-nu-trebuia-pierdut-principalul-a-s-19225467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1430-in-ghencea-sub-privirile-lui-vasili-hamutovski-19225301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasili-hamutovski-s-a-intors-in-ghencea-functia-pe-care-o-va-avea-fostul-portar-la-steaua-sunt-foarte-fericit-sa-revin-aici-19225237

Marius ANGHEL 02 Apr. 2022, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă