OFICIAL | Otto Hindrich, achiziționat de ASU Poli de la CFR Cluj. Rareș Murariu merge la campioană

Anda DELIU 06 Oct. 2020, 12:39 Liga 2
OFICIAL | Otto Hindrich, achiziționat de ASU Poli de la CFR Cluj. Rareș Murariu merge la campioană

Încă de vineri seara, Liga2.ro a anunțat că portarul Otto Hindrich, component al naționalei U19 și legitimat la CFR Cluj, va veni la ASU Politehnica. Clubul timișorean a confirmat mutarea abia marți dimineața. Deocamdată, divizionara secundă nu a pomenit nimic despre plecarea lui Rareș Murariu, care, din informațiile noastre, a semnat cu CFR Cluj, de data aceasta, fără a fi vorba de un împrumut.

Otto Hindrich, împrumutat de CFR Cluj la ASU Poli

Otto Hindrich este eligibil U18 și este un produs 100 la sută al celor de la CFR Cluj. A debutat în prima ligă la un meci jucat de ardeleni în play-off-ul ediției trecute de campionat, într-o partidă cu FC Botoșani. Înalt de 1,93, Hindrich este foarte apreciat de Dan Petrescu. De altfel, din acest motiv, Hindrich a făcut deplasarea de duminică cu Viitorul, pentru că antrenorul campioanei are obiceiul să ia trei portari în deplasări, iar unul să privească jocul din tribună. Altfel, planul inițial era ca Hindrich să fie oficial împrumutat pe un sezon la ASU Poli mai devreme.

Până să ajungă la împrumutul lui Hindrich, prima opțiune pentru ASU Poli a fost să-l aducă pe Răzvan Sava, timișoreanul titular de la naționala U19, legitimat la FC Torino, care nu a dorit însă să revină în România.

ASU Poli va continua cu portar junior

Tânărul portar nu va debuta sigur săptămâna aceasta, deoarece este în stagiul de pregătire cu naționala U19, astfel că se va alătura echipei timișorene abia după aceea. ”Asta este strategia, să aducem un junior portar în locul lui Borbei, să nu stricăm ceea ce am câștigat până la etapele cu Borbei. Hindrich este unul dintre cei mai talentați portari ai României. Ne bucurăm că am putut să-l aducem. Este un portar de viitor”, a spus Dan Alexa.

Alexandru Borbei (17 ani) a apărat poarta Politehnicii în primele cinci etape, iar apoi a fost cedat în Italia, la Lecce. În etapa a 6-a, în deplasarea de la Miercurea Ciuc, poarta timișorenilor a fost apărată de slovenul Marko Deronja (24 de ani), iar echipa a înregistrat prima înfrângere în acest sezon.

Rareș Murariu, spre CFR Cluj

Deocamdată, clubul nu a anunțat nimic despre plecarea lui Rareș Murariu. Informațiile Liga2.ro sunt că Rareș Murariu (21 de ani) a semnat deja de sâmbătă un contract cu CFR Cluj.

Goalkeeperul format de Viitorul a semnat cu ardelenii din postura de jucător liber de contract, pe două sezoane. Rămâne de văzut cum va fi discuția dintre Poli și Viitorul, deoarece, la reziliere, constănțenii ar avea drept la 40.000 de euro. Dacă transferul lui Murariu la Mediaș nu pica, din cei 60.000 pe care clubul sibian i-ar fi plătit, Poli avea de unde să plătească bani la Viitorul.

De altfel, făcut prin intermediul agentului Marian Copilu, transferul lui Murariu poate deveni avantajos pentru ASU Poli. Dacă CFR este mulțumit de el, clubul timișorean ar putea să mai ia ceva bani în viitor. Deocamdată însă, mutarea s-a făcut cu portarul din postura de liber de contract.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-permutari-de-jucatori-intre-cfr-cluj-si-asu-politehnica-rares-murariu-merge-la-campioana-iar-la-timisoara-ajunge-alt-portar-19150553

Anda DELIU 06 Oct. 2020, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă