OFICIAL | Eugen Trică s-a întors la ”FC U” Craiova, iar Viitorul Pandurii trebuie să-și caute un nou antrenor după doar șase meciuri

Marius ANGHEL 09 Nov. 2021, 22:05 Liga 2
OFICIAL | Eugen Trică s-a întors la ”FC U” Craiova, iar Viitorul Pandurii trebuie să-și caute un nou antrenor după doar șase meciuri

U Craiova 1948 SA l-a anunțat oficial, astăzi, 9 noiembrie 2021, ca nou antrenor al echipei pe Eugen Trică (45 de ani), astfel că divizionara secundă Viitorul Pandurii Târgu Jiu trebuie să-și caute un nou antrenor principal după ce fostul mijlocaș ofensiv a preferat să plece la formația pe care a promovat-o în Liga 1.

Trică revine, astfel, la clubului lui Adrian Mititelu, acolo unde, în primăvară, spunea că nu se va mai întoarce niciodată, după ce reușea să ducă echipa în Liga 1, însă apoi nu i se prelungea contractul și era dat la o parte pentru a doua oară după a doua promovare consecutivă.

Trică s-a despărțit de Viitorul Pandurii după doar șase meciuri

Eugen Trică a condus sâmbătă, de la ora 11:00, ultimul meci ca antrenor al echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, încasând la Miercurea Ciuc primul eșec pe banca gorjenilor, 1-3 cu FK Csikszereda, în etapa a 13-a a Ligii 2.

Trică a preluat Viitorul Pandurii după ce echipa s-a despărțit de Cristian Lupuț, în septembrie 2021. A condus-o în șase meciuri de Liga 2, înregistrând trei victorii (2-1 cu Poli Timișoara, 2-1 cu Unirea Constanța și 3-1 la Poli Iași), două remize (1-1 la FC Buzău și 0-0 cu Metaloglobus) și un eșec (1-3 la FK Csikszereda).

După 13 etape, Viitorul Pandurii ocupă locul 14 în clasamentul Ligii 2, cu 14 puncte acumulate, 11 dintre acestea fiind strânse cu Eugen Trică pe bancă.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu e nevoită acum să-și caute un nou antrenor.

Eugen Trică se întoarce la ”FC U” Craiova, echipa pe care a promovat-o atât în Liga 2, cât și în Liga 1

Tot sâmbătă, după jocul de la Miercurea Ciuc, Trică a mers la Craiova, acolo unde, de la ora 20:30, a asistat din tribună la meciul viitoarei sale echipe, ”FC U” Craiova, în remiza cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (scor 0-0). Preparatorul fizic Dan Vasilică, cel care i-a condus pe olteni de pe bancă la acest joc, recunoștea înaintea partidei că cel care a pregătit meciul a fost Trică.

Eugen Trică s-a întors la ”FC U” Craiova, echipă care nu i-a prelungit contractul după ce în primăvară o promova în Liga 1. Atunci, la despărțirea de clubul lui Adrian Mititelu, fostul mijlocaș spunea că nu se va mai întoarce niciodată la clubul oltean. Au trecut cinci luni de atunci și Trică arată acum că a uitat nedreptatea care i s-a făcut.

Eugen Trică a prelua din nou echipa lui Adrian Mititelu, aflată într-o situația grea în acest moment în Liga 1 după 15 etape, abia pe locul 13 din 16, cu 14 puncte acumulate. Acesta se întoarce la U Craiova 1948 SA, formație de care se despărțea de fiecare dată după ce reușea să o promoveze, mai întâi în Liga 2, iar apoi în Liga 1, în sezoane consecutive. Prima dată s-a întâmplat după o ceartă cu patronul, iar a doua oară după ce și-a terminat contractul și nu a fost menținut pe bancă.

”M-am despărțit de Craiova. De pe 16 iunie devin liber de contract. Nu știu dacă e vorba de dezamăgire… Nu sunt dezamăgit, ci fericit pentru că am făcut bucuroși fanii adevărați ai Craiovei. Aici se despart drumurile noastre.
Știu că e bine ca niciodată să nu zici niciodată, dar eu cred că nu voi mai antrena această echipă. Eu nu sunt Napoli (n.r. – Nicolo Napoli, antrenor care a pregătit echipa lui Mititelu de multe ori), să revin de șapte ori. Am revenit o dată, am dus echipa în prima ligă și cu asta s-a terminat. Voi merge alături de băieții din galerie la meciuri, dacă voi fi în Craiova, voi susține echipa, dar pe bancă nu voi mai fi acolo. Pot spune că mă despart de club în condiții amiabile, oamenii au promis că vor achita tot ce au de achitat și sunt convins că sunt de cuvânt”, spunea Eugen Trică pentru ProSport după ce promova cu ”FC U” Craiova, însă era dat la o parte.

”FC U” Craiova a rupt contractul după doar trei jocuri de campionat cu Flavius Stoican, pe motiv că acesta nu ar fi respectat cerințele de ordin tactic ale patronului. Clubul oltean a început sezonul de Liga 1 cu Adrian Mutu antrenor, despărțirea de acesta producându-se după jocul din etapa 11.

În cariera de antrenor, Eugen Trică a mai condus ca principal echipele Juventus București, CFR Cluj, UTA Arad, Al-Ittihad (Arabia Saudită), Politehnica Iași, Metalul Reșița, Sportul Snagov și Turris Oltul Turnu Măgurele.

”Bine ai revenit, Eugen!”, a fost mesajul scurt prin care ”FC U” Craiova a anunțat revenirea lui Eugen Trică pe banca tehnică a echipei.


Foto: Remus Badea, Justinel Stăvaru (Mediafax Foto) șiCătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/adrian-mititelu-jr-a-explicat-cum-a-ajuns-din-nou-eugen-trica-la-fc-u-craiova-19360537

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/suporterii-lui-fc-u-craiova-desfiinteaza-familia-mititelu-vreau-sa-predau-abonamentul-19360189

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/flavius-stoican-ofensiv-dupa-despartirea-de-fc-u-craiova-nu-ma-schimba-nimeni-19359805

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/flavius-stoican-prima-reactie-dupa-ce-a-fost-dat-afara-de-la-fc-u-craiova-19359177

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/bomba-la-fc-u-craiova-eugen-trica-revine-la-echipa-patronata-de-catre-adrian-mititelu-19360245#live_close

Marius ANGHEL 09 Nov. 2021, 22:05 Liga 2
Pe aceeași temă