OFICIAL | Alin Pînzaru a fost prezentat la UTA. ”Perspectiva de a face pasul la un club titrat atrage și e legată de perspectiva promovării.” De ce se consideră ”dezumflat puțin” și cum vede lupta din play-off

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Jul. 2020, 18:39 Actualizat: 01 Jul. 2020, 18:42 Liga 2
OFICIAL | Alin Pînzaru a fost prezentat la UTA. ”Perspectiva de a face pasul la un club titrat atrage și e legată de perspectiva promovării.” De ce se consideră ”dezumflat puțin” și cum vede lupta din play-off

Alin Pînzaru (44 de ani) a revenit, oficial, în campionatul Liga 2, însă, de această dată, nu ca antrenor principal, așa cum a fost în trecut, timp de șase sezoane consecutive, la Dacia Unirea Brăila (inclusiv când se numea CF Brăila), ci ca antrenor secund al lui Laszlo Balint la UTA Arad. ”Moldoveanul sadea” din Iași, cum spune chiar el, ultima dată ”principal” la CSM Alexandria, în Liga 3, speră să promoveze în prima ligă după acest play-off de cinci etape, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care a acceptat oferta ”Bătrânei Doamne”.

”Banca tehnică a Bătrânei Doamne a fost completată, astăzi, cu Alin Pînzaru, care a devenit unul din ”secunzii” lui Laszlo Balint”, a anunțat UTA, club care voia să surprindă prin acest anunț, însă Sport Arad și Liga2.ro i-au stricat marele secret. De altfel, UTA i-a interzis antrenorului Pînzaru să ofere declarații înainte de a fi prezentat oficial de către club, iar acesta s-a ținut de cuvânt pentru a nu-și începe cu stângul acest mandat.

Alin Pînzaru vine ”dezumflat” la UTA: ”Experiența mea la liga a doua m-a făcut să visez că pot face pasul mai sus”

Alin Pînzaru și-a spus primele impresii după ce s-a alăturat echipei arădene începând de la 1 iulie, la o zi după ce i-a expirat contractul cu CSM Alexandria, unde a stat pe bancă în ultimul an și jumătate.

”Perspectiva de a face pasul la un club titrat precum UTA atrage și e legată de perspectiva promovării. Deja sunt doi factori care pun pe gânduri orice om din breaslă, în situația mea, pe orice antrenor. E o poziție care era destul de greu de atins. Experiența mea la liga a doua m-a făcut să visez că pot face pasul mai sus, dar oportunitățile și desfășurarea carierei mele m-au ”dezumflat” puțin în această direcție. Nu am ezitat să-i răspund prietenului meu Gyuszi Balint, nu mi-a luat mai mult să mă gândesc, doar din prisma familiei, distanța de casă e destul de mare, dar cariera a spus imediat ”Da” propunerii”, a spus Alin Pînzaru pentru site-ul oficial al clubului UTA.

Stafful tehnic al echipei UTA este format în acest moment din antrenorul principal Laszlo Balint, antrenorii secunzi Cezar Zanfir și Alin Pînzaru, antrenorul de portari Gabriel Vasiliu și preparatorul fizic Alexandru Radu.

”Nu depindem de nimeni. Suntem la mâna noastră”

Alin Pînzaru și-a adus aminte și de întâlnirile cu UTA, în calitate de antrenor al echipei din Brăila. ”Prima confruntare cu UTA a fost zdruncinantă pentru noi. A fost anul în care s-a făcut o singură serie la Liga a 2-a și prima noastră deplasare aici a însemnat o înfrângere cu 3-0. Ne-a ciuruit Man atunci, cu trei goluri. A fost o deplasare grea, dar m-a încântat încă din acel moment impactul cu interesul vizavi de echipă, publicul, organizarea, nu eram obișnuiți la Brăila cu ce am întâlnit la Arad”, a povestit noul secund al ”Bătrânei Doamne”.

Pînzaru a vorbit și despre play-off-ul de cinci etape în care UTA joacă pentru a promova și în care începe ca lider și cu cinci puncte avans față de următoarele două clasate, deci e considerată principala favorită la accederea în Liga 1.

”Sunt șase echipe nu distanțate foarte clar, după punctajul din clasament. Din punct de vedere al jocului, după toată această perioadă, sunt aduse cam toate la același nivel. Probabil diferența va fi făcută prin maniera de abordare. Nu vorbesc din punct de vedere valoric, echipele sunt cam acolo. Dar prima opțiune rămâne la noi. Nu depindem de nimeni, de jocurile dintre celelalte echipe, suntem la mâna noastră, cum se spune în lumea fotbalului. Băieții sunt cu mai bine de o lună de pregătire – pentru mine a fost mai complicat cu atâta timp acasă, mi-e dor de tot ce înseamnă fenomenul – și abia aștept să îi văd la treabă! Am încredere în ei, poziția din clasament nu e de conjunctură”, a spus Alin Pânzaru, care în ultimii doi ani a antrenat la nivelul Ligii 3.

UTA i-a descris astfel cariera lui Alin Pînzaru: ”S-a născut pe 18 ianuarie 1976, la Iași, ”moldovean sadea”, cum spune chiar el. Bornele carierei de seniori includ echipele Oțelul Galați (a debutat în prima ligă cu trupa de pe malul Dunării pe când avea 17 ani), Dunărea Galați, FC Vaslui, Gloria Buzău, Zimbrul Chișinău și Dacia Unirea Brăila. La ultima din trupele amintite a jucat doi ani și tot acolo a devenit antrenor. Timp de șase ani i-a pregătit pe brăileni, un tur de campionat a activat la Oțelul Galați, iar vreme de un an și două luni a pregătit-o pe CSM Alexandria.”

Mai exact, Alin Pînzaru a jucat pentru CF Brăila, nu pentru Dacia Unirea Brăila, iar perioadele în care a fost antrenor sunt următoarele: iulie 2012 – iunie 2018 la CF Brăila, respectiv Dacia Unirea Brăila, septembrie 2018 – martie 2019 la SC Oțelul Galați și aprilie 2019 – iunie 2020 la CSM Alexandria.

UTA joacă sâmbătă primul meci oficial din play-off, cu Petrolul

UTA începe la data de 4 iulie play-off-ul Ligii 2, când întâlnește pe teren propriu, de la ora 17:00, Petrolul, iar la finalul lunii, după un total de cinci etape, ar putea fi promovată în Liga 1. Echipa arădeană pornește play-off-ul de pe primul loc, cu un avans de cinci puncte față de CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele și șase față de Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.

Joi, UTA efectuează o nouă testare împotriva COVID-19, cea dinaintea primului meci oficial. Dacă testele vor ieși negative, atunci jocul cu Petrolul va fi programat.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Jul. 2020, 18:39 Actualizat: 01 Jul. 2020, 18:42 Liga 2
Pe aceeași temă