CSM Alexandria blochează salariile fotbaliștilor? Președintele Bogdan Ciobanu trage semnalul de alarmă: ”Alții joacă mai bine pe «burta goală»”

Andrei PASCU 20 Nov. 2023, 18:41 Liga 2
CSM Alexandria blochează salariile fotbaliștilor? Președintele Bogdan Ciobanu trage semnalul de alarmă: ”Alții joacă mai bine pe «burta goală»”

CSM Alexandria este pe penultimul loc în Liga 2, 19, cu numai 8 puncte în 13 etape și cu al doilea cel mai slab atac după ultima clasată, Progresul Spartac, care a adunat numai 1 punct până în acest moment.

Nou-promovata în Liga 2 are în continuare speranțe că va reuși să se salveze de la retrogradare, chiar dacă până acum a înregistrat numai două victorii, ultima în urmă cu două runde, a 12-a, 3-1 pe terenul Progresului Spartac.

CSM Alexandria speră la salvarea de la retrogradare și rămânerea în Liga 2

CSM Alexandria va avea viață grea și va avea de tras pentru a evita retrogradarea în Liga 3 în acest sezon. Cu toate acestea, la nivel declarativ cel puțin, încrederea conducerii încă există și sunt speranțe că antrenorul Alin Pînzaru va reuși să scoată trupa din Teleorman din zona roșie.

Mai în glumă, mai în serios, conducerea se gândește să apeleze la strategia implementată de CSM Reșița acum câteva săptămâni, când salariile jucătorilor au fost blocate și victoriile au venit. Echipa din Valea Domanului a bifat două victorii în două meciuri, 5-0 cu Metaloglobus și 3-1 cu Unirea Dej, și a reușit să urce mult în clasamentul din Liga 2.

Bogdan Ciobanu, președintele echipei CSM Alexandria, despre șansele salvării de la retrogradare

Președintele formației CSM Alexandria, Bogdan Ciobanu, a declarat că poate astfel jucătorii vor fi mai motivați și vor obține serii de rezultate pozitive. Altfel, conducătorul a vorbit despre parcursul echipei de până acum.

Nu ne gândeam la începutul campionatului că vom avea un așa parcurs, dar speranța moare ultima. Sper ca până la final să fim unde ne-am propus, să rămânem în Liga 2.

Am văzut că avem un atac nu prea bun, dar la fiecare meci ocaziile pe care le-am avut puteau fi transformate în goluri. Echipa poate mai mult decât a arătat și finalul de an va aduce puncte vitale pentru salvare.

E foarte greu și să facem deplasări, pentru că nu jucăm acasă, dar spun cu mâna pe inimă că și la Turnu Măgurele avem suporteri și tot ce ne trebuie. Până acum am fost cu inițiativa, cu ratările, iar alții cu golurile.

Trebuie să aducem puncte din ultimele două meciuri din acest an, va conta mult în economia play-out-ului. Dar, la acest moment începem să ne repoziționăm în campionat, să motivăm jucătorii. Am văzut că anumiți conducători au pus ochii pe jucători (n.r. – se referă la situația de la CSM Reșița), le-au blocat salariile, iar lucrul acesta a mers.

Poate trebuie să facem și noi asta, pentru că suntem cu salariile la zi. Văd că jucătorii joacă mai bine pe «burta goală», când sunt amenințați”, a spus Bogdan Ciobanu la Sport Total FM.

CSM Alexandria încheie anul în Liga 2 cu echipele CSM Reșița și Viitorul Pandurii

În campionatul Ligii 2, CSM Alexandria ocupă locul 19 din 20, cu 8 puncte acumulate în 13 etape, iar în runda următoare va juca în deplasare, contra CSM Reșița, ocupanta locului 13, cu 16 puncte.

Până acum, formația din Alexandria a înregistrat două victorii, 1-0 cu Concordia Chiajna și 3-1 cu Progresul Spartac, două egaluri, 1-1 cu Steaua și 2-2 cu CSM Ceahlăul, și nouă înfrângeri, 0-1 cu Unirea Dej, 0-1 cu CSC Șelimbăr, 0-1 cu CSM Slatina, 0-1 cu Gloria Buzău, 0-4 cu Campionii FC Argeș, 0-1 cu Unirea Slobozia, 0-2 cu CSC Dumbrăvița, 1-2 cu FK Miercurea Ciuc și 0-2 cu Corvinul Hunedoara.

Duelul cu CSM Reșița va avea loc după pauza echipelor naționale, în weekendul următor. Până atunci, CSM Alexandria nu a programat vreun meci amical.

Bogdan Ciobanu vrea șase din șase în ultimele meciuri din Liga 2, din 2023

Bogdan Ciobanu a afirmat că vrea șase puncte în ultimele două partide din 2023, din Liga 2, cu CSM Reșița și Viitorul Pandurii:

Îmi doresc cele șase puncte în ultimele etape din acest an, iar lucrurile se pot schimba. În iarnă vom mai face niște mutări, dar important e ca jucătorii să înțeleagă că trebuie să aibă atitudine și determinare. Noi am avut, în aceste 13 etape, și ghinion, și neșansă, dar ele fac parte din competiție.

Suntem nemulțumiți că avem doar 8 puncte, dar trebuie să sperăm că vom scoate căruța și că o vom împinge către obiectiv”.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-poate-fi-numit-pe-un-post-de-conducere-la-concordia-chiajna-19293509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-remizat-cu-csm-deva-intr-un-amical-19293493

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorul-care-ii-aduce-clubului-fc-brasov-depunctari-s-a-retras-din-fotbalul-profesionist-19293467

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-a-terminat-la-egalitate-cu-italia-u18-19293464

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-victorie-intr-un-amical-din-spania-2-1-cu-mexic-u19-19293455

Andrei PASCU 20 Nov. 2023, 18:41 Liga 2
Pe aceeași temă