Alin Pînzaru are o viață grea cu CSM Alexandria, învinsă și de CSC Dumbrăvița. Ce soluții vede pentru salvarea de la retrogradare

Anda DELIU 22 Oct. 2023, 00:04 Liga 2
Alin Pînzaru are o viață grea cu CSM Alexandria, învinsă și de CSC Dumbrăvița. Ce soluții vede pentru salvarea de la retrogradare

CSM Alexandria continuă să resimtă destul de tare impactul cu Liga 2, pierzând și runda aceasta, a 10-a a sezonului regular, la scorul de 0-2 la Dumbrăvița.

Echipa antrenată acum de Alin Pînzaru are doar 4 goluri marcate, cele mai puține dintre toate participantele în campionat, iar ”principalul” speră să ca din următoarele partide, cu un program mai accesibil, în opinia sa, să răsară și o rază de speranță.

CSM Alexandria, echipa cu cel mai slab atac din Liga 2 și bună încasatoare

CSM Alexandria nu a reușit să scuture plaselor porților adversarilor decât de patru ori în această ediție de campionat, după ce a promovat în vară, în premieră, din Liga 3. Nu e de mirare că, în acest context, formația din sudul României este penultima clasată, depășind doar Progresul Spartac, o formație luată prin surprindere cu reprimirea sa în Liga 2 și cu un buget mult inferior.

Nici cu CSC Dumbrăvița nu a avut o viață mai ușoară, încasând câte un gol pe repriză de la Nicolae Sofran (43 – foto text) și Dragan Paulevici (78). Alin Pînzaru consideră că erorile defensive au dus la golurile gazdelor.

”E vechea noastră problemă. În situațiile pe care le avem pe careul advers, nu reușim să înscriem, să facem diferența și să avem pe urmă noi control pe joc. Dincoace, cred că din două goluri cel puțin primul a fost luat pe o greșeală ușoară. Nu ne-am asumat duelul pe minge degajată și a ieșit o acțiune individuală frumoasă a lor. Au înscris. Ne-am expus în repriza a doua și pe un contraatac, iarași o poziție de superioritate între fundașii centrali, unu contra doi, am «reușit» să facem 0-2. În rest, da, o repriză echilibrată. Au avut și ei situațiile lor. Am avut și bară, am avut ocazii. Dar golurile primite extrem de ușor, din păcate”, a precizat Pînzaru.

  • Dacă atacul nu marchează, nici defensiva nu stă deloc bine. În 10 meciuri are 14 goluri primite. Doar cinci echipe stau mai rău la acest capitol din urmă.

Echipa teleormăneană, slabă și la posesie

Nu doare lipsa de incisivitate în fața porții a fost problema oaspeților, ci și posesia, mult sub cea a formației bănățene. ”Era de așteptat. E o echipă aflată pe poziție de play-off. Au încrederea pe care le-a oferit-o meciurile din urmă și punctele adunate. Joacă cu alt aplomb. Noi, din păcate, încercăm să ne exprimăm la nivelul posibilităților. Avem o echipă tânără. Am încercat, în primul rând, să gestionăm mijlocul terenului și să avem constant superioritate pe zona din spatele mingii. Din păcate, puține momente în care am avut claritate și o posesie prelungită care să pună probleme”, a mai precizat cel care în ultimii ani a fost ”secundul” lui Laszlo Balint la UTA, în două rânduri, și la U Craiova, iar în Liga 2 a antrenat-o mai mulți ani pe Dacia Unirea Brăila.

CSM Alexandria în eșecul cu CSC Dumbrăvița: Cristică – Al. Nicola, Cană (Gîdea 55′), Perju, Vl. Georgescu – Împungerouă (Lupoaica 55′), Mih. Stancu (Al. Mogoș 64′), I. D. Voicu, G. Crețu (Iakabfi 74′) – Cos. Neagu (cpt.), Simon (Dodoi 64′). Rezerve neutilizate: Achiriloaiei – Finica, M. Ciobanu, Jerdea.

Urmează meciuri teoretic mai facile pentru CSM Alexandria, cu echipe ”din zona noastră”

În ultimele cinci etape rămase de disputat în 2023, CSM Alexandria are meciuri, cu excepția celui cu Corvinul, teoretic mai accesibile, cu adversari din partea a doua a clasamentului, dacă despre cel de acum cu CSC Dumbrăvița, echipă din partea superioară a ierarhiei, se putea considera că a fost dificil! Pînzaru se așteaptă la câteva rezultate pozitive, dacă până acum, cu el antrenor, echipa a înregistrat două eșecuri (0-1 la Unirea Slobozia și 0-2 la CSC Dumbrăvița) și o remiză (2-2 acasă cu Ceahlăul) în campionat.

”Cu echipele din zona noastră (n.r. – a părții a doua a clasamentului), pentru că vor urma meciuri și cu ele, să adunăm puncte. Am avut, într-adevăr, meciuri cu echipe din zona play-off-ului. Complicate, la fel, prin prisma nerealizărilor noastre. Cam cu toate echipele am avut situații să înscriem, și n-am reușit să o facem. Dacă nu adunăm puncte cu echipele de jos, de lângă noi, o să fie destul de greu să răzbim, să ieșim din zona roșie”, a mai spus Pînzaru.

În meciurile din 2023 pe care le mai are de disputat în Liga 2, CSM Alexandria va întâlnit FK Miercurea Ciuc (acasă), Progresul Spartac (deplasare), Corvinul (acasă), CSM Reșița (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă).

Cu 5 puncte, CSM Alexandria rămâne pe locul 19, penultimul, în Liga 2. Sâmbăta viitoare are meci de la ora 11:00, acasă, la Turnu Măgurele, cu FK Miercurea Ciuc (locul 8, 13 puncte).

Golurile înscrise de Nicolae Sofran și Dragan Paulevici în CSC Dumbrăvița – CSM Alexandria 2-0 și înregistrarea meciului:

https://www.youtube.com/watch?v=nhdYzaX7GhU&t=2s

Foto: CSC Dumbrăvița
Video: Dumbrăvița TV 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-urcat-pe-podiumul-ligii-2-dupa-victoria-cu-csm-alexandria-scor-2-0-19289272

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-10-liga-2-19289095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-csc-selimbar-0-0-19289277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-doar-remiza-contra-cs-tunari-19289198

Anda DELIU 22 Oct. 2023, 00:04 Liga 2
Pe aceeași temă