Alin Pînzaru revine în Liga 2, cu speranța promovării în Liga 1! Unul dintre cei mai longevivi antrenori ai eșalonul secund merge la UTA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 Jun. 2020, 15:01 Liga 2
Alin Pînzaru revine în Liga 2, cu speranța promovării în Liga 1! Unul dintre cei mai longevivi antrenori ai eșalonul secund merge la UTA

UTA se pregătește de următorul nivel fotbalistic la care are șanse mari să treacă în această vară, după play-off-ul de cinci etape din Liga 2, și începe deja să facă primele mutări. Nu este vorba de vreun jucător nou, ci, momentan, de un nou membru în stafful tehnic condus de ”principalul” Laszlo Balint (41 de ani). Alin Pînzaru (44 de ani), ultima dată antrenor principal la CSM Alexandria, se va alătura ”Bătrânei Doamne”, urmând a fi antrenor secund și analist, anunță Sport Arad.

Alin Pînzaru, antrenor secund la UTA

Deținător al unui record greu de atins în vremurile actuale, șase ani pe banca tehnică a echipei din Brăila, unde a antrenat în Liga 2, Alin Pînzaru își încheie la finalul acestei luni contractul cu CSM Alexandria, unde conducerea a și bătut palma cu Laurențiu Diniță după ce s-a lovit de refuzul lui Pînzaru privind prelungirea acordului, și va semna cu UTA. La echipa arădeană merge după ce a răspuns pozitiv propunerii venite din partea lui Laszlo Balint, atras în primul rând și de posibilitatea de a face parte din stafful tehnic al unei formații care ar putea juca în Liga 1.

”Mi-am dus cu bine contractul până la scadență cu CSM Alexandria și am ales să accept o altă ofertă. Am avut pe masă prelungirea cu ei, fiind ambele părți mulțumite de colaborare, dar a apărut ceva mai bun din punct de vedere profesional și am ales să plec”, spunea, pentru Liga2.ro, Alin Pînzaru, în momentul în care CSM Alexandria ajunsese la un acord cu Laurențiu Diniță.

Pînzaru n-a dorit să spună că noua sa echipă este UTA, pentru a respecta doleanțele celor de la Arad: ”Noul meu club dorește să facă anunțul în momentul prezentării, când încep contractul, de la 1 iulie. Nu pot spune cine este echipe. E o rugăminte pe care n-o pot încălca. Îți spun doar că merg ca antrenor secund.”

Pînzaru, unul dintre cei mai longevivi antrenori din Liga 2

Alin Pînzaru e originar din Iași, iar în cariera sa de fotbalist a evoluat la Oțelul Galați (în două perioade), Constant CFR Galați, Dunărea Galați, FC Vaslui (în două perioade), Gloria Buzău, Zimbru Chișinău (Rep. Moldova) și CF Brăila, de la aceasta din urmă trecând de la statutul de jucător la cel de antrenor.

La echipa din Brăila a atins un mic record pentru fotbalul românesc. A antrenat CF Brăila sau Dacia Unirea (noua denumire a clubului), timp de 6 ani de zile, între iulie 2012 și iunie 2018, fiind, evident, unul dintre cei mai longevivi antrenori din Liga 2. Ulterior, le-a mai pregătit pe SC Oțelul Galați (septembrie 2018 – martie 2019) și CSM Alexandria (aprilie 2019 – iunie 2020).

La UTA, stafful tehnic este format în acest moment din antrenorul principal Laszlo Balint, antrenorul secund Cezar Zanfir, antrenorul de portari Gabriel Vasiliu și preparatorul fizic Alexandru Radu.

UTA începe la data de 4 iulie play-off-ul Ligii 2, când întâlnește pe teren propriu, de la ora 17:00, Petrolul, iar la finalul lunii, după un total de cinci etape, ar putea fi promovată în Liga 1. Echipa arădeană pornește play-off-ul de pe primul loc, cu un avans de cinci puncte față de CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele și șase față de Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 Jun. 2020, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă