Laurențiu Diniță revine pe banca tehnică! Fostul stelist și antrenor al Concordiei Chiajna a preluat o echipă din Liga 3 cu pretenții la promovare: ”Au o echipă foarte bună, de viitor, cu condiții excelente”

Marius ANGHEL 12 Jun. 2020, 15:18 Liga 3
Laurențiu Diniță revine pe banca tehnică! Fostul stelist și antrenor al Concordiei Chiajna a preluat o echipă din Liga 3 cu pretenții la promovare: ”Au o echipă foarte bună, de viitor, cu condiții excelente”

CSM Alexandria își schimbă antrenorul. Echipa din Teleorman se desparte de Alin Pînzaru (44 de ani) și îl va numi în locul său pe Laurențiu Diniță (45 de ani).

Trupa din municipiul de reședință al județului Teleorman a terminat pe locul 4 acest sezon de Liga 3 ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19, iar acum își face planuri pentru următorul sezon. CSM Alexandria nu va mai continua cu Alin Pînzaru antrenor, acesta refuzând oferta de prelungire a contractului pentru a merge la altă echipă, și a ajuns la un acord cu Laurențiu Diniță.

  • CSM Alexandria a încheiat acest sezon în nota celorlalte, adică pe podium sau imediat sub el. Dacă această ediție terminată brusc, din cauza noului coronavirus, a găsit-o pe locul 4, în precedentele s-a situat aproape la aceeași distanță de poziția care ducea în Liga 2. A fost tot pe 4 când a promovat SCM Pitești (actuala Campionii FC Argeș, 2016/2017), pe 2 când Petrolul Ploiești a terminat ca lider (2017/2018) și din nou pe poziția a 4-a când Turris Oltul Turnu Măgurele a urcat în eșalonul secund (2018/2019).

Laurențiu Diniță, antrenor la CSM Alexandria: ”Are condiții excelente pentru a face performanță”

Ultima dată antrenor la Concordia Chiajna, în prima parte a acestui sezon de Liga 2, Laurențiu Diniță a acceptat oferta celor de la CSM Alexandria și va fi șeful băncii tehnice începând cu noua ediție de campionat a Ligii 3.

”Am ales să vin la Alexandria pentru că au o echipă foarte bună, de viitor și condiții excelente pentru a face performanță. Obiectivul în primul an este clasarea între primele trei locuri”, a declarat Laurențiu Diniță pentru TereSport.

Laurențiu Diniță a antrenat-o ultima dată pe Concordia Chiajna, în primele zece etape ale acestui sezon de Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

În cariera sa de antrenor, Laurențiu Diniță a pregătit echipele Concordia Chiajna (de două ori, în 2011 și 2019/2020), ACS Berceni, Fortuna Poiana Câmpina, Dinamo II, CS Balotești, Dinamo U19 și a fost antrenor secund în stafful lui Eugen Trică la Sportul Snagov. În această ediție a Ligii 2, a condus-o pe Concordia Chiajna în etapele 1-10, fiind apoi înlocuit cu Erik Lincar.

Ca jucător, Diniță a fost atacant la Electromagnetica București, Sportul Studențesc, Steaua, Jiul Petroșani, Aris Limassol (Cipru) și Concordia Chiajna, club la care și-a și încheiat cariera de fotbalist și mai apoi a început-o pe cea de antrenor.

CSM Alexandria a încheiat această ediție de Liga 3, 2019/2020, ”înghețată” după doar 16 etape dintr-un total de 38, din cauza pandemiei de COVID-19, pe locul 4 în Seria a 3-a, cu 28 de puncte acumulate. În fața echipei din Teleorman s-au clasat Progresul Spartac, CSM Slatina (ambele cu 37 de puncte) și Flacăra Moreni (30 puncte). Primele două vor juca baraj de promovare pentru a se decide promovata în Liga 2.

Marius ANGHEL 12 Jun. 2020, 15:18 Liga 3
Pe aceeași temă