Octavian Benga se teme de arbitraj înainte de Dinamo – Poli Timișoara: ”Dinamo este dorită în play-off și probabil și în Liga 1. Sper ca meciul să se desfășoare după regulile fair-play-ului”

Anda DELIU 10 Mar. 2023, 21:18 Liga 2
Octavian Benga se teme de arbitraj înainte de Dinamo - Poli Timișoara: ”Dinamo este dorită în play-off și probabil și în Liga 1. Sper ca meciul să se desfășoare după regulile fair-play-ului”

Poli Timișoara încheie un sezon regular de coșmar în Liga 2, în care a obținut în 18 meciuri doar două victorii, în deplasare la Dinamo, echipă care are nevoie de toate punctele pentru a accede în play-off.

Deși șansele de salvare de la retrogradare ale echipei bănățene par minime, alb-violeții vor să se concentreze spre a nu se face de râs în acest derby, unul care aprinde spiritele fanilor.

Octavian Benga vrea ca Poli Timișoara să joace ceea ce el antrenează

Deși înainte de runda trecută nu a spus că are ambii fundași stânga suspendați, Octavian Benga a declarat acum, înaintea jocul cu Dinamo, că are tot lotul valid și speră să-și capaciteze bine fotbaliștii. Nu este o partidă importantă doar pentru ”câini”, care cu trei puncte ar obține calificarea în play-off, ci și pentru Poli, care și-ar mai mări șansele se salvare de la retrogradare.

”Ne așteaptă un meci foarte dificil cu Dinamo, o rivală istorică a echipei Poli și a Timișoarei. Se întâlnesc două echipe cu obiective diferite. Dinamo încearcă să promoveze, iar noi să scăpăm din subsolul clasamentului. Sper că am reușit în primul rând să-i fac pe jucători să înțeleagă ce înseamnă un meci Poli – Dinamo pentru suporterii noștri și să încerce să se concentreze să facă un meci mare și să pune în practică tot ce am pregătit, pentru a lua punct sau puncte la București”, a punctat Benga.

  • În primele două jocuri din acest an, Poli a pierdut atât cu Dumbrăvița (scor 1-3), un derby local, cât și cu Poli Iași (scor 1-3). Dinamo a trecut cu 6-0 de Unirea Constanța și cu 2-1 de Șelimbăr.

Presiunea e mai mare pe Dinamo, spune Benga. Antrenorul se teme de arbitraj

Benga a mai precizat că e convins că presiunea e mai mare pe dinamoviști și speră la un arbitraj fără ”evenimente”, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în meciul bucureștenilor la Sibiu, cu Șelimbăr.

”Este o presiune foarte mare. Cred că presiunea e mai mare pe Dinamo, pentru că este foarte important pentru ei să intre în play-off, să promoveze. Sunt și ei în suferință și probabl că au nevoie de acest aspect: banii, diferența dintre a fi în Liga 1 și Liga 2. Avem și noi o presiune pentru suporterii noștri, și apoi, presiunea de a face puncte. Sper să fie un arbitraj corect. Dinamo este dorită în play-off și probabil și în Liga 1. Sper ca meciul să se desfășoare după regulile fair-play-ului”, a mai spus antrenorul echipei timișorene.

Rareș Murariu: ”Pentru aceste meciuri ne-am apucat de fotbal”

Suporterii timișoreni nu au mers să discute cu fotbaliștii lui Benga înaintea acestui derby cu Dinamo. Portarul Rareș Murariu spune că nici nu e nevoie. El a vorbit și despre cum e să joace la un club condus de ruda sa apropiată, Costel Pantilimon.

”Ne așteaptă un derby de tradiție. Nu cred că mai avem nevoie de o altă motivație. Pentru aceste meciuri ne-am apucat de fotbal, să jucăm cu stadioane pline. Duminică sperăm să ne ridicăm la pretențiile meciului. Vom merge cu multă încredere, deoarece poate fi un declic pentru noi. Comunicatele nu sunt importante pentru noi, noi trebuie să ne vedem de fotbal, nu de această vâlvă. Nu s-a schimbat nimic, fiecare (n.r. – el și Pantilimon) își vede de treaba lui”, a spus Murariu.

Cu 12 puncte, Poli Timișoara e pe locul 19 în Liga 2, la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța, formație pe care Dinamo a spulberat-o în urmă cu două etape pe același stadion unde se va juca și duminică, de la ora 13:00, cu casa închisă după ce biletele s-au epuizat imediat după ce au fost scoase la vânzare. Dinamo se află pe locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 30 de puncte.

Galeria Politehnicii la meciul cu Dinamo va fi suplimentată masiv cu ”frați” rapidiști.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-milionarii-ademeniti-la-dinamo-un-important-nume-din-sectorul-energetic-curtat-pentru-a-se-alatura-cainilor-intr-o-saptamana-o-sa-dau-raspunsul-imi-place-ide-19262735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-s-a-simtit-furata-cu-dinamo-si-il-reclama-pe-arbitrul-fifa-marian-barbu-la-cca-trebuie-sa-tragem-un-semnal-de-alarma-am-fost-dezavantajati-19262631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-iesit-la-lumina-clauzele-secrete-din-afacerea-redwhite-miscarea-startegica-a-noilor-actionari-de-la-dinamo-creanta-preluata-de-la-dorin-serdean-si-suma-salvata-de-la-masa-credala-exclusiv-19262628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-sunt-in-lupta-pentru-ultimele-trei-locuri-calificabile-in-play-off-ul-ligii-2-calculele-privind-sansele-de-reusita-ale-fiecareia-19262600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-rapidisti-si-au-anuntat-prezenta-la-meciul-sezonului-pentru-dinamo-isi-vor-incuraja-fratii-sa-realizeze-o-minune-vom-fi-acolo-19262623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-cu-casa-inchisa-la-partida-cu-poli-timisoara-19262550

Anda DELIU 10 Mar. 2023, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă