Suporterii rapidiști și-au anunțat prezența la meciul sezonului pentru Dinamo. Își vor încuraja frații să realizeze o minune: ”Vom fi acolo!”

Silvian BĂDULESCU 08 Mar. 2023, 17:03 Liga 2
Suporterii rapidiști și-au anunțat prezența la meciul sezonului pentru Dinamo. Își vor încuraja frații să realizeze o minune: ”Vom fi acolo!”

Dinamo joacă meciul sezonului, până în acest punct, duminică, 12 martie, de la ora 13:00. Pe cochetul stadion ”Arc de Triumf”, ”câinii” primesc replica Politehnicii Timișoara, penultima clasată în Liga 2.

Miza este imensă pentru Dinamo: o victorie înseamnă calificarea în play-off-ul de promovare.

ProSport a luat legătura cu Liviu Ungurean, zis ”Bocciu”, liderul Peluzei Nord Rapid. Acesta a declarat, în exclusivitate, că giuleștenii vor fi alături de ”frații de la Timișoara” în ultima etapă a sezonului regular din Liga 2, împotriva formației din ”Groapă”.

În peisajul ultras din România este cunoscută relația foarte bună dintre poliști și rapidiști. În plus, va fi prima confruntare între cele două combatante la nivel de ligă secundă.

Poli Timișoara va fi încurajată în meciul cu Dinamo și de fani rapidiști. ”Bocciu”: ”Vom fi acolo!”

Ultima etapă din sezonul regular al Ligii 2 are loc duminică, 12 martie, de la ora 13:00, când sunt programate toate cele 10 partide. La finalul jocurilor vom afla participantele în play-off, respectiv play-out.

În același timp, Dinamo joacă cel mai important meci de până acum din acest sezon. ”Câinii” stau la mâna lor pentru a rămâne între primele șase clasate și a merge în play-off. O victorie cu Politehnica Timișoara trimite bucureștenilor tichetul către lupta pentru promovare în a doua parte a campionatului.

Totuși, deși se află în zona roșie a clasamentului, pe penultimul loc, chiar la egalitate cu ”lanterna roșie” Unirea Constanța, pe lângă aportul propriilor fani, care vor veni de la Timișoara, jucătorii Politehnicii vor beneficia și de suportul rapidiștilor. Prin vocea lui Liviu Ungurean, fanii giuleșteni și-au anunțat prezența pe ”Arcul de Triumf”.

”Mergem la meciul cu Dinamo ca să ne susținem frații de la Timișoara. Vom fi acolo! Oaspeții vor avea în jur de 700-800 de bilete, iar noi, în limita acestora, vom fi acolo, alături de ei. Din păcate, eu nu voi ajunge, voi pregăti meciul de handbal, la fete, în Giulești (n.r. – Rapid – Măgura Cisnădie, ora 15:45, Sala Rapid). Este un nou weekend-maraton pentru noi. Sâmbătă seară mergem la Constanța, la meciul cu Farul, duminică la prânz venim la Liga 2 și după la handbal feminin”, a declarat ”Bocciu” pentru ProSport.

  • De altfel, fanii Politehnicii Timișoara au mereu sprijin din partea ”fraților” rapidiști atunci când echipa joacă în apropiere de Capitală. La fel se întâmplă și cu suporterii rapidiști, care primesc întăriri din rândul alb-violeților atunci când au deplasări în vestul țării.

Dinamo este una dintre formațiile cu destinul în propriile mâini pentru un loc în play-off. Unirea Dej și Gloria Buzău sunt celălalte două. În schimb, Unirea Slobozia, Concordia Chiajna și FC Brașov au nevoie de un joc al rezultatelor favorabil pentru a prinde, in extremis, un loc în primele șase clasate.

Sold-out pentru Dinamo la meciul cu Poli Timișoara

Dinamo, în ciuda tuturor problemelor din bucătăria internă, are, în ultima etapă a sezonului regular din Liga 2, șansa calificării în play-off. Cum Steaua, liderul la zi, nu are dreptul de promovare, apare încă o șansă în plus pentru alb-roșii pentru a spera la revenirea, încă din primul an, în SuperLigă.

Un aspect important este că, la startul play-off-ului, spre deosebire de SuperLigă, punctele acumulate în sezonul regular rămân. Astfel, în calculele promovării trebuie exclusă varianta înjumătățirii zestrei acumulate în primele 19 etape.

Suporterii ”câinilor”, simțind importanța jocului, nu au dezamăgit. Aceștia au realizat, în mai puțin de 24 de ore, sold-out pe ”Arcul de Triumf”. Totuși, deși arena din fața Mânăstirii Cașin are puțin peste 8.000 de locuri, s-a vorbit de vânzarea a doar 6000 de tichete pentru gazde.

  • 8207 locuri are stadionul ”Arcul de Triumf”, cel pe care se joacă meciuri de rugby și, mai nou, de fotbal.

Ultima partidă în care Dinamo a jucat cu casa închisă a fost returul barajului de retrogradare/promovare cu Universitatea Cluj, disputat pe bătrânul stadion din ”Ștefan cel Mare”.

Între Dinamo și Poli Timișoara există o lungă rivalitate. Totuși, va fi pentru prima oară în istoria fotbalului românesc când cele două echipe se vor întâlni în eșalonul secund.

În acest moment, Dinamo ocupă locul 6, cu 30 de puncte, iar Poli Timișoara se află pe poziția a 19-a, cu 12 puncte. Echipa bănățeană este în cădere liberă, aproape de a doua retrogradare sportivă consecutivă în Liga 3 și ar fi o minune să obțină măcar un punct contra ”câinilor”.

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intelegere-secreta-intre-dorin-serdean-si-redwhite-ce-se-intampla-cu-majorarea-de-capital-social-despre-care-eugen-voicu-a-spus-ca-reprezinta-solutia-investitiilor-la-dinamo-principiul-ra-19262580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-cu-casa-inchisa-la-partida-cu-poli-timisoara-19262550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezvoltarea-sanatoasa-dorita-pentru-dinamo-de-noii-actionari-andrei-nicolescu-despre-fotbalisti-de-o-anumita-factura-ridicarea-interdictiei-la-transferuri-si-ce-presupune-progresu-19262472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

Silvian BĂDULESCU 08 Mar. 2023, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă