Șelimbărul s-a simțit ”furată” cu Dinamo și îl reclamă pe arbitrul FIFA Marian Barbu la CCA. ”Trebuie să tragem un semnal de alarmă. Am fost dezavantajați”

Adrian MUJEA 09 Mar. 2023, 12:53 Liga 2
Șelimbărul s-a simțit ”furată” cu Dinamo și îl reclamă pe arbitrul FIFA Marian Barbu la CCA. ”Trebuie să tragem un semnal de alarmă. Am fost dezavantajați”

După erorile comise de arbitrul Marian Barbu în meciul dintre CS Comunal Șelimbăr și Dinamo, disputat sâmbăta trecută și încheiat cu victoria bucureștenilor cu scorul de 2-1, directorul general al micuței echipe din comuna sibiană a decis să depună memoriu la Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA).

Cornel Stănilă a anunțat că depune memoriu la CCA pentru a fi analizat arbitrajul ”centralului” de pe lista FIFA Marian Barbu la partida cu Dinamo, desfășurată pe stadionul Municipal din Sibiu, în etapa a 18-a a Ligii 2.

Cornel Stănilă acuză arbitrajul lui Marian Barbu în meciul Șelimbăr – Dinamo

Arbitrului central din Făgăraș i se impută neacordarea a două penalty-uri pentru Șelimbăr, plus faza golului al doilea al dinamoviștilor, precedată de un fault nesancționat.

”Au fost erori mari de arbitraj împotriva noastră. La Iași, golul al treilea al celor de la Poli a fost din offside, dar acolo am pierdut pe mâna noastră, am făcut greșeli impardonabile. Dezamăgirea este mai mare după jocul cu Dinamo, deoarece am avut două lovituri de la 11 metri clare care nu au fost acordate, iar golul al doilea al oaspeților a fost precedat de la un fault la Năstăsie. Arbitrul FIFA Marian Barbu era la 2 metri de fază, Năstăsie a fost călcat grosolan, dar faza a continuat, Dinamo are contraatac și marchează prin Roșu. Dacă exista VAR, golul acesta se anula. Am avut și două penalty-uri neacordate, mai întâi, când Voicu a fost lovit clar în cap de portar și nu se dă nimic. Apoi, Crișan joacă mingea cu capul, portarul îl lovește cu genunchiul în coaste, o fază identică cu penalty-ul primit de Hermannstadt cu U Cluj. Nu s-a acordat nimic! Am fost total dezavantajați de arbitrajul lui Marian Barbu, ecuson FIFA. Cred că puteam obține cel puțin un egal, pentru că parametrii InStat ne arată că am fost peste Dinamo”, a precizat Cornel Stănilă.

  • Aceste greșeli de arbitraj despre care vorbește Stănilă, dacă într-adevăr au fost, trebuiau semnalate în raportul de arbitraj de către observatorul Bogdan Zanfirescu (Botoşani), iar CCA să sancționeze. Spre deosebire de FRF, a cărui Comisie de Disciplină și Etică dictează sancțiuni și de pe urma rapoartelor observatorilor de joc, CCA nu-și face public nicio decizie.

”Aveam nevoie disperată de puncte și am fost dezavantajați”

Conducătorul clubului din Șelimbăr spune că va depune memoriu împotriva lui Marian Barbu.

”Vom depune memoriu pentru arbitrajul lui Marian Barbu, chiar dacă rezultatul din teren nu se mai schimbă, trebuie să tragem un semnal de alarmă. Aveam nevoie disperată de puncte și am fost dezavantajați în jocurile cu echipe care au obiective mai mari. Cred că avem un lot bun, știm ce jucători am adus, dar în ritmul acesta este greu să obținem puncte”, a mai spus Cornel Stănilă.

La primul meci disputat pe noua arenă din Sibiu, CS Comunal Șelimbăr a pierdut cu Dinamo, scor 1-2. Au marcat Lamine Ghezali (30) și Iulian Roșu (68), pentru bucureșteni, iar Jordan Gele (90+1) a înscris golul de onoare pentru gazde.

Șelimbărul începe să aibă emoții în privința menținerii în Liga 2

Cu două înfrângeri în două meciuri oficiale disputate în 2023, 1-4 cu Poli Iași și 1-2 cu Dinamo, CS Comunal Șelimbăr se află pe locul 14 în Liga 2, cu 21 de puncte acumulate.

În ultima etapă a sezonului regular, echipa din Șelimbăr joacă în deplasare, la Clinceni, duminică, de la ora 13:00, cu Unirea Constanța, ultima clasată, cu 12 puncte.

Echipa antrenată de Claudiu Niculescu începe să aibă emoții în privința menținerii în Liga 2.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-pusi-pe-fuga-de-caini-la-primul-meci-sustinut-acasa-la-sibiu-arbitraj-dezastuos-al-ecusonului-fifa-barbu-dinamovistii-ca-acasa-pe-munic-19262197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

Adrian MUJEA 09 Mar. 2023, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă