Octavian Benga își menține părerea despre oprirea acestui sezon de Liga 2. Antrenorul Politehnicii nu și-a rechemat jucătorii la antrenamente și critică protocolul de reluare a pregătirii: ”Este ca o pușcărie pentru fotbaliști”

Anda DELIU 12 May. 2020, 15:21 Liga 2
Octavian Benga își menține părerea despre oprirea acestui sezon de Liga 2. Antrenorul Politehnicii nu și-a rechemat jucătorii la antrenamente și critică protocolul de reluare a pregătirii: ”Este ca o pușcărie pentru fotbaliști”

Antrenorul echipei ASU Politehnica, Octavian Benga, nu este de acord cu reluarea jocurilor din Liga 2, mai ales în contextul protocolului de antrenament care este destul de greu de respectat. Acesta și-a exprimat încă de la începutul lunii aprilie specticismul cu privire la posibilitatea ca fotbalul să mai revină la normal.

De altfel, jucătorii alb-violeți nu au fost rechemați la pregătire începând cu 15 mai, deoarece protocolul li se pare imposibil de îndeplinit, fizic și financiar.

Octavian Benga consideră că nu este normal ca jucătorilor și staffurilor să li se impună alte 14 zile de autoizolare. ”Nu mi se pare normal ca eu și jucătorii mei, după ce stăm de două luni aproape acasă, respectăm cu strictețe toate cerințele, să ni se ceară să stăm alte două săptămâni în autoizolare. Pentru ce? În plus, este foarte greu din punct de vedere psihic, să stăm alte două săptămâni izolați, apoi o lună și jumătate închiși într-un hotel. Nu are nicio legătură cu cantonamentul de fotbaliști. Într-un cantonament normal mai poți să ieși la o terasă, mai poți lua legătura cu familia. Este ca o pușcărie de fotbaliști”, e de părere antrenorul Politehnicii, pentru Liga2.ro.

Octavian Benga vrea să se oprească și Liga 2, nu doar Liga 3

Benga e de părere că și Liga 2 trebuie oprită, așa cum s-a decis deja, oficial, pentru campionatul Liga 3. ”Îmi mențin declarația de acum o lună, că Liga 2 nu mai poate fi reluată. Cred că ar trebui să se procedeze ca la Liga 3, să fie toată lumea mulțumită. Chiar felicit FRF pentru decizia luată. Sigur nu le-a fost ușor, pentru că sunt presiuni mari de la UEFA să se joace. Dar eu cred că este cea mai bună decizie. Liga 1 ar trebui să se joace, pentru că acolo s-au primit bani din drepturile TV. Să dai 30-40.000 de euro pentru protocolul cerut nu este așa mult. Ar trebui cu toții să ne concentrăm pe reluarea sezonului viitor, în august sau septembrie, când va trece virusul”, consideră Benga.

Octavian Benga în meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna și ASU Politehnica Timișoara, disputat pe stadionul Concordia din Chiajna, sâmbătă, 7 martie 2019. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Jucătorii poliști se pregătesc ca înainte, cu antrenamente fizice

Antrenorul echipei bănățene nu și-a anunțat jucătorii să revină la antrenamente la Timișoara după încheierea stării de urgență.

”Nu i-am chemat pe jucători, pentru că nu avem cum să respectăm cerințele protocolului. Este imposibil. Jucătorii au familii, nu pot cere soției să se autoizoleze. Soțiile lucrează. Cine ar avea grijă de copii dacă ar sta separat? Facem antrenamente video de grup, le dau un program fizic săptămânal. Suntem în legătură permanentă. Dar protocolul e imposibil de respectat psihici și financiar. Pentru un club de Liga 2, să plătească cât au plătit deja multe cluburi, inclusiv care au bani publici, pentru un cantonament în Antalya, e prea mult. Cu acei bani poți face un teren bun de antrenament, poți investi într-o bază sportivă”, a mai declarat Benga pentru Liga2.ro.

Timișorenii nu vor în play-out

ASU Politehnica este pe locul 11 în Liga 2 și ar juca în play-out dacă se va merge pe sistemul cu împărțirea clasamentului în grupe în care să se lupte pentru promovare, respectiv evitarea retrogradării.

”Și acea variantă discutată cu play-off și play-out nu mi se pare corectă. Noi nu am jucat în prima etapă, nu avem nici punctele cu Snagovul”, a mai adăugat Octavian Benga.

De altfel, clubul ASU Politehnica Timișoara este primul din Liga 2 care a transmis public, în scris, că vrea ”înghețarea” actualului sezon și reformarea competiției într-una cu două serii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzia-conducatorilor-cluburilor-din-liga-2-dupa-o-noua-sedinta-cu-frf-vrem-sa-jucam-dar-nu-putem-in-conjunctura-actuala-altfel-majoritatea-cluburilor-sunt-pentru-ing-19131812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/antrenorul-politehnicii-e-pesimist-pentru-ce-va-urma-in-liga-2-e-totul-compromis-ar-fi-mai-bine-sa-anuleze-actualul-campionat-ce-crede-octavian-benga-despre-sistemul-play-off-si-play-out-19000921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costurile-pe-care-nu-le-pot-achita-cluburile-din-liga-2-ce-inseamna-o-luna-de-cantonament-si-de-ce-au-acceptat-doar-patru-cluburi-ca-sezonul-sa-continue-19132033

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-ia-taurul-de-coarne-si-propune-sa-nu-se-mai-reia-liga-2-consideram-oportuna-inghetarea-actualului-sezon-cerintele-timisorenilor-nemultumirile-financiare-si-cum-vor-19130977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/fostul-antrenor-al-asu-politehnica-sorin-brindescu-a-trecut-in-fotbalul-feminin-pandemia-ii-intarzie-debutul-de-peste-doua-luni-iar-sistemul-impamantenit-il-nemultumeste-19132100

Anda DELIU 12 May. 2020, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă