O nouă achiziție pentru Poli Iași: Del Priore, un mijlocaș argentinian care se va afla la prima experiență europeană

Narcis POHOAȚĂ 31 Aug. 2022, 23:06 Liga 2
O nouă achiziție pentru Poli Iași: Del Priore, un mijlocaș argentinian care se va afla la prima experiență europeană

Antrenorul Claudiu Niculescu și stafful administrativ al echipei Poli Iași au declarat în repetate rânduri în ultima perioadă că vor să mai completeze lotul cu un portar și un mijlocaș central.

Dacă ”poarta” a fost rezolvată cu doar câteva zile înainte de startul sezonului, prin aducerea austriacului Tobias Knoflach și a nord-macedoneanului Risto Jankov, mijlocașul mult așteptat de Niculescu a ajuns în Copou înaintea partidei cu Steaua, din Ghencea, din etapa a 5-a a Ligii 2.

Mijlocaș central din liga a doua argentiniană, la Poli Iași

Claudiu Niculescu a anunțat că mijlocașul central argentinian Nicolas Del Priore a ajuns deja la Iași, acesta urmând să semneze dacă va trece cu bine de toate testele medicale, așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalți stranieri.

Del Priore va semna un angajament pe un sezon, cu opțiune de prelungire.

Nicolas Del Priore, noua achiziție a ieșenilor

În vârstă de 26 de ani, Matias Nicolas Del Priore s-a născut în orașul Lomas de Zamora, a făcut junioratul la clubul Independiente, iar în acest an a evoluat în liga a doua argentiniană, la echipa Deportivo Maipu, pentru care a marcat un gol în 29 de meciuri.

Antrenorul Politehnicii Iași a spus despre noul său elev că poate juca atât ca mijlocaș ofensiv, cât și defensiv.

În carieră, Del Priore a mai evoluat doar la formațiile sud-americane Defensores de Belgrano, Villa Dalmine, Estudiantes Caseros, Almirante Brown (toate din Argentina) și Deportes Santa Cruz (Chile), Poli Iași fiind prima experiență europeană.

Prin aducerea lui Del Priore, Poli Iași a ajuns la un număr record de achiziții – 24! Toate făcute în această vară, la unele dintre ele clubul renunțând, împrumutându-i la alte echipe.

Foto: Deportivo Maipu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-ridica-o-problema-majora-in-liga-2-ce-se-intampla-daca-trei-sau-patru-echipe-care-nu-au-drept-de-promovare-ajung-in-play-off-situatia-incredibila-avansata-de-antr-19243360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-are-un-inceput-de-sezon-aproape-perfect-razvan-tincu-isi-avertizeaza-coechipierii-si-victoriile-sunt-greu-de-gestionat-fundasul-despre-presiunea-de-la-echipa-si-meciul-19243291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mugur-cornateanu-ii-raspunde-lui-ianis-zicu-niste-ineptii-antrenorul-secund-al-echipei-poli-iasi-nu-a-vrut-sa-spuna-originea-tensiunilor-dintre-cei-doi-19243254

Narcis POHOAȚĂ 31 Aug. 2022, 23:06 Liga 2
Pe aceeași temă