Nume surpriză pentru postul de director sportiv al Chindiei! Un triplu campion al României, aproape să semneze cu dâmbovițenii | EXCLUSIV

Nume surpriză pentru postul de director sportiv al Chindiei! Un triplu campion al României, aproape să semneze cu dâmbovițenii | EXCLUSIV

Chindia Târgoviște a retrogradat la capătul sezonului 2022-2023 de prima ligă. Clubul dâmbovițean revine în al doilea eșalon, de unde a promovat în 2019. Acest lucru aduce de la sine schimbări, iar plecările de jucători stau mărturie.

Totodată, Marcel Ghergu și-a dat demisia din funcția de președinte al clubului, iar ProSport a scris, zilele trecute, că, pentru acest post, există discuții cu Marcel Pușcaș și Costel Lazăr. În același timp, ProSport a aflat că, pentru funcția de director sportiv, cei ce se ocupă de destinele echipei sunt pe cale să ajungă la un acord cu Eduard Stăncioiu (42 de ani).

Chindia Târgoviște, aproape să se înțeleagă cu noul director sportiv

Chindia Târgoviște a întrerupt seria de patru sezoane consecutive în prima ligă odată cu ultimul meci din play-out-ul stagiunii 2022-2023. La capătul celor 90 de minute ale egalului cu FC Voluntari, dâmbovițenii au picat direct în ”B”, unde vor juca, însă, pe propriul stadion, renovat și reinaugurat cu ilfovenii.

Retrogradarea echipei a adus de la sine și schimbări majore în cadrul clubului. Marcel Ghergu și-a dat demisia din funcția de președinte.

”Întrunită în cursul serii de luni, 12 iunie, Adunarea Generală a Asociaților a luat act de demisia președintelui Marcel Ghergu”, anunța clubul, prin intermediul site-ului oficial.

ProSport a scris, în exclusivitate, în urmă cu câteva zile că, în tratative cu formația din județul Dâmbovița se află Marcel Pușcaș și Costel Lazăr pentru funcția de președinte. În ceea ce privește postul de director sportiv, din informațiile noastre, conducerea clubului este aproape de a se înțelege cu Eduard Stăncioiu.

ProSport l-a contactat pe bucureștean cu privire la acest subiect. ”Nu am ce să spun, momentan. Nu e nimic concret. Eu, personal, nu sunt în negocieri”, a spus Stăncioiu.

Eduard Stăncioiu declara, în urmă cu jumătate de an, că pricipiile sale ”nu prea se aliniază la direcția în care merg ostilitățile în fotbalul românesc”

Fostul portar crescut de Sportul Studențesc a fost în mijlocul unui eveniment mai puțin plăcut odată cu numirea lui Adi Mutu pe banca Rapidului. Bucureșteanul ar fi trebuit să fie unul dintre asistenții ”Briliantului”, alături de Bogdan Pătrașcu, însă galeria din Giulești s-a opus.

Totodată, în urmă cu jumătate de an, ex-goalkeeper-ul a declarat că nu mai rezonează cu fotbalul românesc.

”Principiile mele nu prea se aliniază la direcția în care merg ostilitățile în fotbalul românesc. Nu rezonez, nu mă regăsesc. […] Pur și simplu nu rezonez și consider că timpul meu este mult mai important acum ca să îl dedic unui domeniu în care nu văd ce satisfacții aș pute avea în momentul de față.”

  • 9 trofee a cucerit Eduard Stăncioiu în cariera de fotbalist profesionist, dintre care 8 la CFR Cluj și unul la ASA Târgu Mureș: 3 titluri naționale (2008, 2010, 2012), 3 Cupe ale României (2008, 2009, 2010) și 3 Supercupe ale României (2009, 2010, 2015).

A bifat, de asemenea, cinci formații: Sportul Studențesc (1998-2006), CFR Cluj (2006-2014), ASA Târgu Mureș (2014-2016), FCSB (2016-2018) și Universitatea Craiova (2018-2019).

În 2008, a jucat și singurul meci pentru echipa națională de seniori a României: un amical cu naționala din Muntenegru.

Foto: Marius Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-pregateste-mutari-spectaculoase-dupa-retrogradarea-in-liga-2-si-demisia-lui-ghergu-cu-cine-se-discuta-pentru-a-fi-presedinte-si-antrenorul-portughez-cu-trofee-cucerite-in-romania-dorit-pe-ban-19274949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-ramas-si-fara-presedinte-19274909

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/nu-dezastru-doar-tristete-si-frustrare-cuvinte-despre-retrogradarea-chindiei-dupa-primul-meci-acasa-in-patru-ani-de-prima-liga-19273545

Pe aceeași temă