Măsuri speciale de securitate la Brașov, înaintea meciului cu Steaua. Câți fani vor fi întâmpinați de Jandarmerie și ce așteptări are Ilie Stan de la partida cu trupa din Ghencea

Adi MARICA 24 Sep. 2021, 10:29 Liga 2
Măsuri speciale de securitate la Brașov, înaintea meciului cu Steaua. Câți fani vor fi întâmpinați de Jandarmerie și ce așteptări are Ilie Stan de la partida cu trupa din Ghencea

FC Brașov joacă în deschiderea etapei a 8-a a Ligii 2, astăzi, de la ora 17:00, cu Steaua. Va fi al doilea meci în care stadionul Tineretului din Brașov va beneficia de o nouă tabelă de marcaj. Am aflat cât a costat autoritățile să achiziționeze tabela.

La joc vor fi prezenți și circa 400 de suporteri ai echipei bucureștene, astfel că Jandarmeria a decis să fie și ea prezentă la stadion într-un număr mare.

Altfel, antrenorul Ilie Stan, care continuă să testeze jucători, deși campionatul a început de aproape două luni, spune cât de importantă este o victorie pentru FC Brașov în meciul cu Steaua.

O nouă tabelă de marcaj la stadionul Tineretului

Până când Brașovul va intra în rândul lumii și va avea un nou stadion de fotbal, acum nici măcar un proiect de arenă nouă neexistând, orașul va continua să aibă ca principală arenă bătrânul Tineretului, inaugurat în 1936 și modernizat în mai multe rânduri, ultima dată în 2008.

Momenta, stadionul Tineretului a fost ”modernizată” cu o nouă tabelă de marcaj.

Cum vechea tabelă era nefuncțională, Direcția Administrare Infrastructură Sportivă Brașov a achiziționat o nouă tabelă care a fost inaugurată la meciul trecut, dintre FC Brașov și Dunărea Călărași, scor 3-1, disputat la 18 august 2021.

Costul de achiziție a tabelei de marcaj este de circa 20.000 de euro.

Ilie Stan: ”Ne trebuie puncte”

Meciul FC Brașov – Steaua va deschide etapa a 8-a din Liga 2. Steaua pornește favorită, fiindcă a început bine sezonul și are un lot mai valoros, chiar dacă în ultimele două runde nu a reușit să câștige. Mai întâi a pierdut la Unirea Dej (scor 1-2), iar etapa trecută s-a împiedicat în Ghencea de CS Comunal Șelimbăr, scor 0-0.

De cealaltă parte, FC Brașov a început modest campionatul, trupa lui Ilie Stan având o zestre săracă de puncte, 9 după 7 etape, față de cele 14 acumulate de Steaua.

Ilie Stan spune că echipa sa se prezintă foarte bine şi speră ca atitudinea jucătorilor de la antrenament să fie pusă în practică şi la joc. ”E un meci important pentru ambele echipe, nouă ne trebuie puncte, iar Steaua vine după două meciuri în care nu a câștigat. Cred că o să iasă un joc bun, un joc spectaculos şi să câştige echipa care merită. Atitudinea şi participarea la antrenament este la superlativ, numai că nu reușim să transferăm această atitudine de la antrenament la joc. Ne trebuie timp, sunt jucători tineri, jucători care încă nu au experiența Ligii a 2-a. Doar adunând puncte cât mai multe şi moralul lor va fi mult mai bun”, a declarant Ilie Stan, care are şi câteva probleme de lot.

Meciul cu Steaua este special pentru Ilie Stan, care a activat mulți ani la clubul din Ghencea, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. ”Este istorie, acum mă concentrez la ce am de făcut la Braşov şi sper ca lucrurile să meargă aşa cum ne dorim cu toții”, a mai spus buzoianul.

Cu o zi înaintea jocului cu Steaua, fotbaliștii de la FC Brașov și-au încasat salariile pe luna august.

400 de fani ai Stelei sunt așteptați la Brașov

Steaua va fi încurajată la Brașov de circa 400 de suporteri. Majoritatea fanilor sunt din București, dar și din Brașov, Sibiu și Prahova.

Fanii Stelei vor sta la peluza stadionului Tineretului și cu siguranță vor asigura fondul sonor al meciului, așa cum au făcut și în precedentele deplasări.

Organizatorii vor pune la dispoziție două puncte de testare, la peluză și la tribuna oficială.

Și măsurile de securitate vor fi pe măsură. Pe lângă firma de securitate și pază, la meci vor fi prezenți circa 100 de jandarmi.

Bakary Jaiteh, în probe

La FC Brașov continuă să mai vină jucători în probe.

Ultimul sosit este Bakary Jaiteh (21 de ani), un mijlocaș defensiv care și-a făcut junioratul în Italia, pe la AS Roma sau Foggia.

Fotbalistul din Gambia a jucat în România, în Liga a 2-a, la Pandurii Târgu Jiu, însă nu a impresionat.

”Un jucător modest, nu a impresionat cu nimic, dar ce poți să spui de Pandurii în sezonul trecut, când echipa era ciuca bătăilor”, este caracterizarea lui Jaiteh făcută de un jurnalist din Târgu Jiu.

Jaiteh a evoluat în 9 meciuri pentru Pandurii în sezonul trecut de eșalon secund, în șapte dintre ele fiind utilizat ca titular de antrenorul Călin Cojocaru și în două fiind înlocuit. În total a strâns 681 de minute în tricoul gorjenilor.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-stie-una-si-buna-inainte-de-fc-brasov-steaua-eu-am-jucat-si-am-antrenat-la-steaua-ce-asteptari-are-de-la-partida-cu-trupa-din-ghencea-19202338

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-adrian-popa-prezentat-de-steaua-reactia-mijlocasului-vreau-sa-duc-echipa-in-liga-1-e-obiectivul-meu-durata-contractuala-si-ce-numar-va-purta-19202309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-mihalcea-declaratie-de-dragoste-pentru-fc-brasov-inaintea-meciului-cu-militarii-pentru-mine-conteaza-doar-fc-brasov-nu-fcsb-nu-steaua-19202055

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brasovenii-au-prins-aripi-dupa-succesul-cu-dunarea-mugurel-buga-si-serban-moraru-sunt-convinsi-ca-echipa-lui-ilie-stan-poate-invinge-steaua-19201882

Adi MARICA 24 Sep. 2021, 10:29 Liga 2
Pe aceeași temă