Noile obiective pentru Șelimbăr înainte de ultimul meci din acest sezon, cu Metaloglobus: să termine play-out-ul neînvinsă și pe locul 2. Eugen Beza: ”Nu vom trata acest meci ca pe unul de vacanță”

Ovidiu BOICA 06 May. 2022, 17:53 Liga 2
Noile obiective pentru Șelimbăr înainte de ultimul meci din acest sezon, cu Metaloglobus: să termine play-out-ul neînvinsă și pe locul 2. Eugen Beza: ”Nu vom trata acest meci ca pe unul de vacanță”

Antrenorul Eugen Beza își dorește ca echipa sa, CS Comunal Șelimbăr, să termine neînvinsă play-out-ul Ligii 2, după ce obiectivul inițial, salvarea de la retrogradare, a fost îndeplinit.

Eugen Beza vrea ca Șelimbărul să încheie play-out-ul fără înfrângere. Ar fi singura echipă neînvinsă

Mai mult, Beza se gândește chiar la o clasare pe locul secund în Grupa A din play-out, ceea ce ar echivala cu un succes pe sinteticul din cartierul bucureștean Pantelimon.

Momentan, cele două echipe sunt la egalitate de puncte, dar Metaloglobus e avantajată în această situație de criteriul de departajare, astfel că ar termina deasupra sibienilor dacă egalitatea va persista și după desfășurarea jocului direct din etapa a 7-a, ultima.

”Abordăm acest meci dificil la fel cum l-am abordat și pe cel cu Brăila (n.a. câștigat cu 6-0, sâmbăta trecută, acasă, la Râmnicu Vâlcea), încercăm să facem maximum, să îl câștigăm, dar nu va fi ușor pentru că întâlnim un adversar care ne-a bătut anul acesta, un adversar bun, omogen, care joacă foarte bine acasă. În orice caz nu-l vom trata ca pe un meci de vacanță. E un mini-obiectiv (n.a. clasarea pe locul 2 în grupă, la finalul sezonului), pe care l-am stabilit după ce am fost salvați (n.a. de la retrogradare) matematic. Încercăm să terminăm neînvinși acest play-out. Am fi singura echipă care nu pierde. Vă dați seama că ar fi o motivație în plus pentru jucători, pentru staff, pentru toată lumea”, a spus Beza înaintea plecării spre București, unde o vor întâlni, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Metaloglobus, în ultima etapă din play-out-ul Ligii 2.

Beza știe care va fi cheia succesului în meciul din Pantelimon

Cele două echipe s-au întâlnit încă o dată în chiar primul meci de campionat din acest an. În etapa a 17-a a sezonului regular, Metaloglobus s-a impus, tot pe teren propriu, cu 1-0, prin golul marcat de Andrei Sin în minutul 22.

Eugen Beza nu s-a pronunțat, întrebat fiind, dacă va schimba ceva față de prima întâlnire cu Metaloglobus.

În jocul pe care l-am pierdut am avut inițiativă. Vom vedea, după ce îi reanalizăm, dacă vom schimba ceva. E foarte important modul cum suntem noi capacitați, cum vom fi motivați la ora jocului, să nu ne stea capul la vacanța care urmează, toată lumea are o vacanță lungă după joc. Cred că acolo va fi cheia succesului, de ambele părți”, a mai afirmat Beza.

Șelimbărul va fi sub Metaloglobus în cazul în care cele două echipe vor termina meciul direct la egalitate

Înaintea meciului direct de sâmbătă, cele două echipe sunt vecine de clasament, pe locurile 2 și 3 în Grupa A a play-out-ului, ambele având câte 36 de puncte. Cu un golaveraj mai bun (16-3), față de 10-6, cât are Metaloglobus, CS Comunal Șelimbăr este pentru moment pe locul secund, dar o remiză nu îi este suficientă pentru a se menține pe locul 2, deoarece, la finalul sezonului, Art. 29, aliniatul 4 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice prevede că ”în situația în care, la finalul play-off-ului sau play-out-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regular”.

Cum nici sibienii, nici cei de la Metaloglobus nu au beneficiat de ajustare a numărului de puncte, regulă valabilă doar în Liga 1, unde se înjumătățesc punctele obținute în sezonul regular, nu și în Liga 2, unde se intră cu toate punctele câștigate în sezonul regular, se ia în considerare punctele cu care cele două echipe au intrat în play-out, iar avantajul e de partea bucureștenilor, care au terminat sezonul regular cu 28 de puncte, la cinci lungimi în fața Șelimbărului.

Declarațiile date de Eugen Beza, Daniel Tătar și Robert Boboc înainte de meciul Metaloglobus – CS Comunal Șelimbăr:

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru / Mediafax Foto
Video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/basarabenii-din-lotul-selimbarului-vor-continua-cu-echipa-si-in-noul-sezon-de-liga-2-ce-au-spus-ion-cararus-si-igor-arhirii-dupa-ce-au-semnat-prelungirea-cu-sibienii-19229729

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-poli-iasi-poli-timisoara-se-singurul-meci-care-se-joaca-in-alt-interval-orar-rezultatele-mai-pot-schimba-doar-cateva-locuri-din-grupa-a-19229700

Ovidiu BOICA 06 May. 2022, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă