Nicolae Grigore și Octavian Ursu au tras concluziile după amicalul Rapid – ”U” Cluj 1-0. Autorul golului: ”Pe unde i-am prins, am cam marcat contra lor”

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 27 Jan. 2021, 17:10 Liga 2

Rapid s-a impus cu 1-0 în amicalul cu ”U” Cluj, cel mai tare test pe care îl au în această iarnă ambele echipe din Liga 2 care luptă pentru play-off și apoi promovare.

Unicul gol al meciului amânat cu două ore din cauza zăpezii căzute peste noapte și desfășurat la București, la baza sportivă Coresi, deși inițial ar fi trebuit să aibă loc la Buftea, a fost reușit de mijlocașul Octavian Ursu. Jucătorul a înscris împotriva clubului care l-a crescut și pentru care a evoluat în mai multe perioade.

Nicolae Grigore: ”Ne bucurăm că am putut să jucăm”

Antrenorul Rapidului, Nicolae Grigore (37 de ani), s-a declarat mulțumit că amicalul a avut loc, chiar dacă întârzierea sa cu aproximativ două ore a cam dat peste cam programul ambelor echipe, aflate în cantonament la Snagov, respectiv Mogoșoaia.

”Ne așteptam la astfel de condiții, cu frig și zăpadă. Deși a fost cu întârziere și am avut un oarecare deficit privind începerea meciului, totuși ne bucurăm că am putut să jucăm un meci important de pregătire, cu o echipă foarte bună din Liga a 2-a. A fost curățat terenul cu întârziere, dar e bină că am putut juca”, a spus, la finalul jocului, Grigore.

Acesta a comentat și faptul că antrenorul Universității, Costel Enache, a dat la lopată pentru a ajuta la deszăpezirea terenului, spre deosebire de el și stafful său. ”Am văzut că a dat la lopată chiar și Costel Enache. Chiar vorbeam că ar trebui să ieșim și noi, dar nu am mai apucat. Am avut și noi zilele noastre, la început de pregătire, când am dat. Cunoaștem lopețile acelea.
Cred că acum începem să câștigăm în ceea ce ține de antrenamente, ca număr. Au fost două situații la începutul pregătirii, când ningea, dar nu e o rușine să muncim, să avem condiții bune. Chiar nu este o problemă”, a comentat antrenorul Rapidului.

Mircea Leasă și Dan Berci au ieșit ”șifonați” de pe teren după ce s-au izbit unul de celălalt

În repriza a doua, după un duel în care s-au lovit reciproc, rapidistul Mircea Leasă și ”studentul” Dan Berci au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipei medicale de pe ambulanță. Leasă a acuzat amețeli și s-a ales cu ochiul drept tumefiat, în timp ce Berci a acuzat dureri la genunchiul stâng.

”Accidentarea celor doi băieți nu s-a produs din cauza terenului. Nu au fost atenți, s-au izbit unul de celălalt. Dar, da, într-adevăr, pe o astfel de suprafață (n.r. – cu iarbă sintetică) pot apărea accidentări, pentru că e o suprafață diferită față de iarbă, ți se blochează piciorul în momentul în care vrei să te oprești, să pleci. Există riscul de a apărea accidentări. Dar, din ce știu, până la momentul acesta, exceptându-l pe Mircea Leasă, noi nu am avut nicio problemă de ordin medical”, a comenat Nicolae Grigore.

Grigore speră ca Rapid să sărbătorească promovarea pe noul stadion din Giulești

Antrenorul Rapidului a vorbit și despre noul stadion din Giulești. Nicolae Grigore speră ca Rapid să încheie acest sezon de Liga 2 pe noua arenă, unde să sărbătorească promovarea în Liga 1.

”În momentul în care avem antrenament în Regie trec zilnic pe lângă șantier, văd cum se înalță stadionul și așteptăm cu nerăbdare să se finalizeze și sperăm să jucăm, poate, ultimele etape din Liga a 2-a acolo și sperăm să sărbătorim promovarea pe Giulești.
Am sentimente amestecate. Sunt un pic nostalgic, pentru că îmi aduc aminte de lucruri pe care le-am trăit acolo, momente fantastice, și îmi imaginez fix ceea ce am trăit în trecut, cu momente importante pentru Rapid, cu meciuri în competițiile europene, cu stadionul arhiplin, cu trofee ridicate pe stadionul Giulești”, a mai declarat Grigore.

Noul stadion din Giulești ar trebui să fie gata la finalul lunii mai, conform spuselor noului ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Attila Cseke.

Octavian Ursu: ”Mă bucur că am reușit să jucăm. A ieșit un antrenament bun”

Despre amicalul cu ”U” Cluj a vorbit și mijlocașul ofensiv Octavian Ursu, jucător adus în această iarnă de la prim-divizionara UTA. Acesta a înscris unicul gol al meciului în minutul 53, când a finalizat elegant o acțiune pe partea stângă.

”Este o perioadă de iarnă în care trebuie să ne pregătim. Să trecem peste problemele pe care le avem cu terenurile și să ne pregătim pentru ce urmează. Am întâmpinat ceva probleme în disputarea acestui amical, dar mă bucur că am reușit să jucăm. A ieșit un antrenament bun. Mi-am dori să promovăm împreună, să jucăm și în Liga 1 una contra celeilalte.

Nu contează cum înscriu. Din păcate, am dat acel gol în Liga 1 (n.r. – a înscris superb în meciul UTA – Poli Iași 2-3), iar apoi am avut cinci-șase ocazii… Probabil am plătit pentru ele. Sper să marchez de pe linia porții, din 2 metri și să nu mai ratez”, a spus Ursu la finalul jocului cu Universitatea Cluj.

https://www.youtube.com/watch?v=7sBG3gdt7_E&fbclid=IwAR00d9JwuitRtwXvT50PHgx8M98iSQ7F1ryddKNZ5LLtWUuRD0Tuuw6C18w

Întrebat cum e să înscrie împotriva fostei sale echipe, cea care l-a crescut și pentru care a evoluat în mai multe perioade de timp, Octavian Ursu a răspuns cu umor: ”Să fac, așa, o glumă: pe unde i-am prins pe ”U” Cluj, am cam marcat contra lor.”

Ursu a înscris împotriva Universității Cluj și pe când evolua pentru UTA, în sezonul trecut de Liga 2, într-un joc încheiat la egalitate, scor 1-1, pe Cluj Arena.

Rapid, victorii pe linie. ”U” Cluj, la primul eșec după ce până acum a învins la scor echipe din Liga 3

În perioada de pregătire efectuată până acum, Rapid a disputat trei meciuri amicale. Înainte de jocul cu ”U” Cluj, câștigat cu 1-0, a mai trecut de AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), pe care a învins-o cu 4-1, și de Progresul Spartac (Liga 3), de care a trecut cu 2-0.

Universitatea Cluj avea până la această înfrângere numai victorii la scor, însă cu echipe de Liga 3: 5-0 cu Unirea Ungheni, la Cluj-Napoca, 5-0 cu CS Tunari și 4-1 cu FC Voluntari 2, acestea două fiind disputate pe perioada cantonamentului de la Mogoșoaia.

Următorul test al clujenilor e programat contra unei alte echipe din Liga 3, Steaua, mâine, 28 ianuarie, în Ghencea.

Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-u-cluj-disputa-un-amical-acum-meciul-a-inceput-cu-aproape-doua-ore-intarziere-dupa-ce-a-fost-mutat-de-la-buftea-la-bucuresti-19166760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/foto-progrese-la-noul-stadion-al-rapidului-tabelele-de-la-peluzele-nord-si-sud-au-fost-montate-imagini-noi-de-pe-santierul-din-giulesti-19166127

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 27 Jan. 2021, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă