Nicio decizie luată, încă, la nivel național în privința reluării competițiilor sportive în scurt timp. Ministrul Ionuț Stroe: ”Prioritatea noastră este siguranța publică. Suntem departe de a avea o soluție și a avea un cadru legal”

27 Apr. 2020, 12:14 Liga 2
Nicio decizie luată, încă, la nivel național în privința reluării competițiilor sportive în scurt timp. Ministrul Ionuț Stroe: ”Prioritatea noastră este siguranța publică. Suntem departe de a avea o soluție și a avea un cadru legal”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit din nou despre reluarea competițiilor sportive din România. Chiar dacă, momentan, nu s-a luat nicio decizie oficială, politicianul crede că echipele vor putea reveni la antrenamente după 15 mai, când se încheie starea de urgență. Totul se va face, însă, pe baza unui cadrul legal conceput împreună cu Ministerul Sănătății. Momentan, planuri se fac în primul rând pentru reluarea cât mai rapidă a Ligii 1.

”Prioritatea noastră este siguranța publică. Până în momentul de față nu există nicio decizie. Suntem departe de a avea o soluție și a avea un cadru legal pentru a se relua competițiile. Trebuie să studiem cu cei de la Ministerul Sănătății soluțiile pentru a se relua competițiile.

Lucrăm la o reluare a comeptițiilor sportive, la reluarea antrenamentelor. Tot ce se va face în sport o să fie într-un cadru specific pentru ca sportivii să fie protejați. Probabil se va întâmpla după 15 mai. Avem modele la care lucrăm, avem modele din străinătate și căutăm cea mai bună soluție pentru toată lumea.

Nu aș vrea să avansez niște scenarii. Când o să avem soluția perfect adaptată o să o avansăm public. Tot ce s-a speculat în spațiul public sunt doar opinii optimiste, dar autoritățile trebuie să valideze”, a spus Ionuț Stroe la Digi 24.

De exemplu, în Țările de Jos, KNVB a decis înghețarea campionatelor de fotbal fără a declara o campioană în prima ligă sau echipele retrogradare sau nou-promovate din liga secundă. Sezonul următor va începe exact în formula în care a luat startul și cel tocmai înghețat din cauza pandemiei de coronavirus.

Avertisment pentru sportivi: ”Sportivii care fac efort mare sunt supuși riscului să fie infectați”

Totodată, ministrul Ionuț Stroe a făcut declarații care au confirmat și ceea ce spunea zilele trecute fostul medic al naționalei României, Pompiliu Popescu. Și anume că ”sportivii care fac efort mare sunt predispuși să fie infectați cu noul coronavirus.” Apariția unui singur caz printre fotbaliști ar duce la blocarea competiției.

”Există o idee a testării înainte de reluarea pregătirilor, chiar și în timpul lor, toate acestea pentru ca riscul să fie minimalizat. Acest coronavirus nu dispare după 15 mai și trebuie să fim atenți, trebuie să fim atenți cu sportivii pentru că sportul nu e o excepție. Sportivii care fac efort mare sunt supuși riscului să fie infectați.

Dacă o să avem un caz de coronavirus la o competiție, atunci o să blocăm toată competiția. Nu putem face o competiție cu unii la spital, alții carantinați și alții pe teren”, a spus ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/luna-iunie-un-moment-in-care-competitiile-ar-putea-fi-reluate-e-de-parere-ministrul-tinereturului-si-sportului-dar-spectatorii-vor-mai-avea-ceva-de-asteptat-ce-19130579

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sportivii-vor-fi-testati-de-coronavirus-inainte-de-reluarea-antrenamentelor-si-competitiilor-procedura-trebuie-reluata-periodic-ministrul-ionut-stroe-va-fi-o-conditie-organizatorii-de-com-19130690

27 Apr. 2020, 12:14 Liga 2
Pe aceeași temă