Miercurea Ciuc vrea să-și înscrie echipele de juniori în campionatele din Ungaria! Președintele FK Csikszereda dă de pământ cu Guvernul României și ministrul Sportului: ”Dacă un ministru arogant vrea să ucidă sportul românesc, este treaba lui, dar noi, ungurii din Transilvania, batem la ușa alăturată”

Marius ANGHEL 21 Aug. 2020, 19:36 Liga 2
Miercurea Ciuc vrea să-și înscrie echipele de juniori în campionatele din Ungaria! Președintele FK Csikszereda dă de pământ cu Guvernul României și ministrul Sportului: ”Dacă un ministru arogant vrea să ucidă sportul românesc, este treaba lui, dar noi, ungurii din Transilvania, batem la ușa alăturată”

Federația Română de Fotbal a decis, în ședința din 18 august a Comitetului Executiv, ca Liga 2 să înceapă la 29 august, Liga 3 să aibă startul la 12 septembrie, în timp ce noul sezon al primei ligi a fotbalului feminin să fie amânat. În privința fotbalului județean și a competițiilor de juniori nu s-a hotărât nimic până la noi clarificări privind protocolul medical emis de autoritățile române, spre nemulțumirea conducătorilor de cluburi, asociații, părinți și sportivi.

Clubul din Miercurea Ciuc vrea să-și ducă juniorii să joace în Ungaria!

La fel de nemulțumiți sunt conducătorii clubului din Secuime FK Csikszereda. Fiindcă nimeni din fotbalul românesc nu le-a putut spune dacă juniorii vor reîncepe să joace până la toamnă, din cauza pandemiei, aceștia au luat legătura cu ”frații” maghiari pentru a fi primiți să joace în Ungaria! Informația este oferită de site-ul szekelyhon.ro și distribuită pe pagina de Facebook a clubului din Miercurea Ciuc care are și echipă în Liga 2, din partea căruia a vorbit președintele Zoltan Szondy.

”Nimeni din România nu poate răspunde dacă vor exista ligi de fotbal pentru tineri în această toamnă, așa că Academia de Fotbal din Ținutul Secuiesc a luat legătura cu partenerii săi maghiari pentru ca echipele de tineret ale FK Csikszereda să participe la liga maghiară”, transmite, în limba maghiară, szekelyhon.ro, care susține că Academia de Fotbal din Ținutul Secuiesc a organizat ultimele meciuri în luna noiembrie a anului trecut, iar până acum a cheltuit bani pentru hrănirea, cazarea, educarea și instruirea copiilor.

”Cine va susține acest guvern complet incompetent și le va explica copiilor de ce nu au mai jucat un meci din noiembrie?”, se întreabă președintele clubului din Miercurea Ciuc, Zoltan Szondy.

Juniorii clubului din Miercurea Ciuc

Zoltan Szondy: ”Nimeni nu vrea să recunoască faptul că măsurile luate de Guvernul român au ucis complet sportul”

Szondy precizează și că măsurile guvernului român legate de pandemia COVID-19 ”au ucis complet sportul”. Acesta precizează că l-a întrebat pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, când se vor relua campionatele juniorilor, însă n-a putut să-i spună o dată.

”Nimeni nu vrea să recunoască asta. Uneori, un sportiv de elită se apropie de microfon și își țipă durerile, problemele reale ale vieții sportive. Dar presa bucureșteană filtrează de obicei dacă persoana are o mască sau nu. (…) Directorul tehnic al FRF nu a putut da un răspuns dacă va exista un campionat de juniori în România anul acesta”, e de părere conducătorul FK Csikszereda, grupare susținută cu bani de guvernul din Ungaria.

Zoltan Szondy a întrebat partenerii din Ungaria dacă își poate înscrie juniorii de la FK Csikszereda în campionatele de peste granița României

”Fie închidem academia, fie le oferim copiilor o șansă să joace. Le-am semnalat verbal partenerilor noștri maghiari că am dori să ne înscriem în campionatul Ungariei”

În consecință, Zoltan Szondy a acționat înspre binele juniorilor clubului pe care îi reprezintă și spune că a luat legătura cu partenerii din Ungaria pentru a întreba dacă poate înscrie acolo echipele U19, U17 și U16.

”Sarcina mea de lider responsabil este să-i sun pe partenerii noștri maghiari și să întreb dacă FK Csikszereda poate participa în campionatele maghiare de juniori, în mod evident în conformitate cu regulile de acolo, reglementările maghiare de sănătate.

Nu avem altă soluție. Fie închidem academia, fie le oferim copiilor o șansă să joace. I-am spus lui Stoichiță intenția mea, i-am spus și că prioritatea noastră este campionatul românesc. Am fost până acum parteneri corecți ai federației române și nu sunt supărat pe ei, pentru că știu că Federația Română de Fotbal luptă cu disperare de luni de zile la Ministerul Sporturilor pentru a li se permite în sfârșit să joace fotbal în această țară.

Dacă un ministru arogant al sportului vrea să ucidă sportul românesc, este treaba lui, dar noi, ungurii din Transilvania, batem la ușa alăturată și poate acolo ne lasă să intrăm. Așa că le-am semnalat verbal partenerilor noștri maghiari că am dori să ne înscriem în campionatul Ungariei cu echipele U19, U17 și U16”, a adăugat Zoltan Szondy, citat de szekelyhon.ro.

Academia clubului din Miercurea Ciuc, construită din fonduri trimise din Ungaria

FK Csikszereda, ”unul dintre primele cinci cluburi din țară în care sunt testați și juniorii”

Szondy se întreabă și de ce cluburile care sunt la zi cu salariile, nu au datorii, nu au restanțe la plasa asigurărilor sociale și de sănătate, așa cum este cazul celui din Miercurea Ciuc, nu primește gratuit o testare săptămânală în schimbul banilor oferiți Statului.

Președintele FK Csikszereda e convins că multe echipe din Liga 3 și Liga 2 nu vor rezista financiar protocolului medical, dar și că clubul pe care îl conduce este unul dintre puținele din România care îl respectă și că până acum a cheltuit 40.000 de euro pe testări împotriva noului coronavirus.

”Mă întreb, de ce cei care sunt la zi cu toate aceste plăți nu pot primi un test săptămânal gratuit în schimbul banilor plătiți? Deoarece cu un singur test obligatoriu pe săptămână, 70 până la 80 la sută din echipele din Liga a 3-a nu vor participa la campionat, dar vor fi și mulți din Liga a 2-a care nu își vor permite să plătească pentru multe teste. Cred că noi, FK Csikszereda, suntem unul dintre primele cinci cluburi din țară în care sunt testați și juniorii.

Nu este un secret că alte cluburi antrenează tinerii fără a-i testa. Vorbim despre combaterea virusului, dar guvernul complet incompetent îl transmite cluburilor sportive”, a mai spus Szondy.

Suporterii echipei din Miercurea Ciuc salută decizia președintelui FK Csikszereda

La articolul distribuit pe pagina sa de Facebook, suporterii FK Csikszereda au felicitat clubul pentru intenția de a-și duce juniorii să joacea în Ungaria.

Iată câteva dintre mesajele:

”Felicitări conducerii FK Csikszereda! În sfârșit, cineva se luptă și pentru tineri! Ne rugăm ca măcar acești băieți talentați să poată juca în campionatul Ungariei! Mergeți, că FRF și toată societatea românească omoară fotbalul, sportul și viitorul copiilor noștri! Mulțumim FK Csikszereda, în numele părinților!”

”Și dacă merg să joace fotbal, două săptămâni de carantină?”

”Cum să existe două săptămâni de carantină dacă sunt testați constant? Ei merg și joacă având teste negative…”

”Ungurii nu sunt prosti, ar trebui să sprijine sportivii!”

”Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am auzit în ultima vreme. Să mergem. Succes”

”Corect, echipa mare (n.r. – se referă la FK Csikszereda, din Liga 2) și echipa OSK din Sfântu Gheorghe ar trebui să meargă și ele acolo!”

Marius ANGHEL 21 Aug. 2020, 19:36 Liga 2
Pe aceeași temă