Nepotul legendei Nicolae Pescaru, legitimat la FC Brașov! ”A fost dorința lui”

Adi MARICA 09 Sep. 2021, 21:25 Liga 2
Nepotul legendei Nicolae Pescaru, legitimat la FC Brașov! ”A fost dorința lui”

Alex Frumosu (16 ani), nepotul celui mare fotbalist al Brașovului, regretatul Nicolae Pescaru, a fost legitimat la FC Brașov.

După aproape un an în care a fost la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, tânărul fotbalist a ales să revină la Brașov. ”A fost doar alegerea lui Alex. Cei de la Sepsi OSK s-au comportat excelent și și-au dat acordul pentru ca Alex să fie legitimat la FC Brașov fără niciun fel de pretenții financiare”, spun părinții lui Alex Frumosu.

Alex a fost legitimat în această săptămână și a început antrenamentele sub comanda lui Rareș Forika la echipa U17 a clubului brașovean. Acesta evoluează pe postul de atacant și ar putea debuta duminică, la Prejmer, în meciul din Campionatul Național U17 dintre FC Brașov și Grupul Şcolar Agricol Nucet.

A început fotbalul la FC Brașov, clubul falimentar

Alex Frumosu a început fotbalul la 8 ani, la FC Brașov, clubul falimentar, sub comanda antrenoarei Lucia Ghioc.

”Primii pași în fotbal Alex i-a făcut la grupa mea de la FC Brașov. Domnul Nicolae Pescaru îl aducea la antrenamente și chiar am rămas impresionată pentru că niciodată nu mi-a cerut să-l tratez preferențial pe Alex. Știu că părinții lui Alex chiar ne-au ajutat cu un rând de echipament. Alex este un copil cuminte, înțelegător, care își dorea foarte mult să reușească”, a spus Lucia Ghioc.

Alex Frumosu, când era copil, alături de bunicul său, Nicolae Pescaru, legendă a FC Brașov.

Promisiunea lui Dîrvăreanu

În sezonul 2015-2016, Frumosu a trecut la FC Bența / Colțea, unde a lucrat cu antrenorul Răzvan Harhață, apoi, timp de doi ani a fost la Forex, la grupa lui Cătălin Zaharia, iar din iulie 2018 până în vara acestui an a fost legitimat la Corona Brașov, unde i-a avut ca antrenori pe Lucian Nicolau și apoi pe Liviu Negoiță.

Antrenorul care îl cunoaște cel mai bine pe Alex Frumosu este Florin Dîrvăreanu. Cei doi au colaborat în ultimii ani, perioadă în care Dîrvăreanu a lucrat individual cu nepotul lui Pescaru.

”Am lucrat individual cu Alex în ultimii ani și eu spun că a ajuns la un nivel bun. Depinde acum pe ce mâini intră, dacă va avea șansă să ajungă mai sus. Eu spun că e bine că nu poartă numele Pescaru pentru că asta ar fi însemnat o presiune enormă pe umerii lui. De la primele ședințe de pregătirea i-am promis lui Nicolae Pescaru că voi face totul ca Alex să ajungă fotbalist. Nu putem face comparații pentru că Nicolae Pescaru ca fotbalist a fost un geniu. Alex a crescut mult la capitolul forță, este muncitor și mereu dornic să învețe și să acumuleze”, a spus Dîrvăreanu.

Pescaru, simbolul fotbalului brașovean

Nicolae Pescaru este o legendă a Braşovului. Considerat cel mai bun fotbalist al Brașovului, Nicolae Pescaru a jucat aproape 20 de ani la FC Braşov.

”Fără falsă modestie pot spune că am fost cel mai bun. Pur şi simplu. Simţeam că pot face tot ce vreau pe teren, dar am avut şi colegi pe măsură: Gyorffy, Campo, Năftănăilă, Cadar, Adamache, Ivăncescu, Necula, Hârlab… Am jucat pe toate posturile, mai puţin pe cel de portar, dar şi acolo cu puţin antrenament cred că făceam faţă! A fost vorba de talent pur. Eu m-am trezit în fotbal fără să urmez paşii fireşti, adică la copii şi juniori. Faptul că aveam o tehnică bună, loveam mingea perfect cu ambele picioare, aveam forţă, viteză sînt calităţile care m-au propulsat în categoria fotbaliştilor, nu a jucătorilor de fotbal. Apoi devotamentul, determinarea şi ambiţia cu care jucam m-au propulsat în inimile braşovenilor. Am simţit mereu pe umeri “dulcea povară” de a fi un reprezentant al „stegarilor“ pe teren, dar şi în afara lui. Echipa asta a însemnat totul pentru mine, dar nu merit şi nu vreau să mi se facă statuie pentru acest lucru. Aici, la Braşov, am cunoscut cele mai mari satisfacţii şi am cunoscut oameni adevăraţi. Cele mai frumoase amintiri sunt meciurile jucate pe Tineretului, cu tribune arhipline, cu suporteri căţăraţi în plopi pentru că nu mai aveau loc în tribune. FC Braşov s-a desfiinţat, asta a fost o lovitură dură pentru că niciodată nu am crezut că se va ajunge aici! Braşovul a avut întotdeauna fotbal cu Steagu în frunte. Acum… e greu, nu sunt bani şi se pare că fotbalul nu mai interesează pe nimeni în Braşov”, spunea Nicolae Pescaru într-un interviu acordat Monitorului Expres în urmă cu câțiva ani.

Nicolae Pescaru a murit în urmă acum doi ani la vârsta de 76 de ani. Născut pe 27 martie 1943, Nicolae Pescaru a evoluat în peste 300 de meciuri în Liga 1 pentru Steagul Roşu Braşov. A marcat de 62 de ori în prima ligă, fiind și acum deținătorul recordului de goluri marcate pentru „galben-negri”, el fiind urmat de Mugurel Buga și Marian Ivan, ambii cu câte 57 de goluri. La echipa naţională a bifat 4 selecţii. A făcut parte din lotul primei reprezentative la Cupa Mondială din Mexic 1970.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-constantinescu-promovat-ca-team-manager-la-fc-brasov-fostul-atacant-dorit-in-staff-de-ilie-stan-19199821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fustar-si-jovicic-guliveri-la-juniorii-echipei-fc-brasov-un-nou-episod-hilar-in-disputa-marginean-stan-19199647

https://liga2.prosport.ro/special/un-an-fara-nicolae-pescaru-5-amintiri-memorabile-despre-jucatorul-legenda-al-brasovului-19133592

Adi MARICA 09 Sep. 2021, 21:25 Liga 2
Pe aceeași temă