Steagul, în doliu! A murit legenda Brașovului, Nicolae Pescaru. „Luni trebuia să meargă din nou la spital. Nu a mai apucat!”

Marius ANGHEL 25 May. 2019, 22:29 Stiri
Steagul, în doliu! A murit legenda Brașovului, Nicolae Pescaru.**

Fotbalul brașovean este lovit de o cumplită tragedie. Nicolae Pescaru, cel mai mare fotbalist la Brașovului, a murit în această după-amiază, la vârsta de 76 de ani, pe care îi împlinise pe 27 martie, după o lungă perioadă în care s-a luptat cu boala.

„Tata a murit astăzi, după o lungă suferință. Luni trebuia să meargă din nou la spital. Nu a mai apucat!”, a spus, pentru Monitorul Expres, Lara Frumosu, fiica legendarului fotbalist.

Timp de 19 ani (1962-1981), Nicolae Pescaru a îmbrăcat doar tricoul lui „Steagul Roșu”. „Il Capitano” a evoluat în 311 meciuri în prima ligă, la care se adaugă alte câteva sute în Divizia B și Cupa României. „Nu am ținut o socoteală exactă, dar cred că am jucat peste 600 de meciuri pentru «Steagu”»”, spunea Pescaru, care era originar din Breaza (Prahova) și care a strâns și patru selecții la naționala României.

Pescaru este urmat în acest clasament de Iuliu Jenei, cu 303 partide, și Ioan Naghi, cu 286 meciuri. Fostul mijlocaș mai deține și recordul de goluri marcate pentru FC Brașov, 62 de goluri în Divizia A, el fiind urmat de Mugurel Buga și Marian Ivan, ambii cu câte 57 de goluri.

Cariera de antrenor și-a încheiat-o la Șoimii IPA Sibiu, pentru care a evoluat în 15 meciuri și a scris un gol în perioada 1981-1982. Ca junior a evoluat pentru Beclean, Progresul Făgăraș și Chimia Făgăraș.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 25 May. 2019, 22:29 Stiri
Pe aceeași temă