Dinamo vede ”luminița” SuperLigii, iar Neluț Roșu a comentat franc victoria cu Campionii FC Argeș: ”Am arătat că suntem o forță, că jucăm un fotbal frumos. S-a văzut pe teren”

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2023, 16:48 Liga 2

Neluț Roșu nu s-a numărat printre jucătorii care au marcat pentru Dinamo în turul barajului de menținere-promovare în SuperLiga României, cu Campionii FC Argeș (scor 6-1), dar experimentatul mijlocaș a făcut un joc solid. El a catalogat prestația echipei sale ca fiind una perfectă.

Dinamo s-a impus la un scor nesperat nici de suporterii fanatici și doar o tragedie fotbalistică poate face să rateze promovarea. Neluț Roșu a recunoscut că a fost un joc perfect din partea echipei sale, că a ieșit tot ce a pregătit Ovidiu Burcă, dar a atras atenția asupra faptului că trebuie să rămână concentrați, el și ceilalți jucători, pentru returul de la Pitești.

Neluț Roșu, entuziasmat după victoria înregistrată de Dinamo cu Campionii FC Argeș, scor 6-1

Roșu visează la un astfel de moment de când a venit la Dinamo, după cum a declarat la finalul partidei cu argeșenii, dar nu se aștepta ca atât de repede să vină un moment de grație pentru bucureșteni, după un început slab de campionat. Mijlocașul de 29 de ani le-a mulțumit fanilor pentru prezența numeroasă de pe Arena Națională, dar și pentru sprijinul financiar din tot acest timp.

Din prima zi în care am venit la Dinamo, și nu am venit în cele mai bune condiții, vorbeam și ne doream să ajungem în ziua asta, să fim la mâna noastră. În seara asta am demonstrat că suntem o forță, că jucăm un fotbal frumos și cred că s-a văzut pe teren cel mai bine.

Am avut o partită slabă cu Iași, dar noi mereu, după ce am făcut un meci slab, ne-am ridicat și ne-am motivat, ne-am recuperat. Și în seara asta am avut probleme de lot, nici eu nu credeam că voi juca, m-am refăcut miraculos. Am stat numai în gheață, numai în… și am fost bine, nu m-a durut nimic.

Cred că noi, astăzi, am jucat în cel puțin 13 jucători! Publicul a fost formidabil, cred că și el dorea să ne batem acolo sus. A fost un meci frumos, un spectacol frumos. Toate meciurile au fost spectaculoase, cu goluri.

Ne bucurăm acum, dar mai avem un meci foarte greu. Nu s-a tranșat promovarea, trebuie să fim concentrați, să mergem și mai motivați la Pitești, să câștigăm și acolo. Cred că azi am pregătit bine meciul, am studiat, știam unde sunt probleme lor și cred că am arătat pe teren că suntem o echipă bună.

Pe cei care au investit și vor să investească, îi așteptăm. Le mulțumim și celor din tribune, publicului, ne-au împins de la spate. Liga 1 are nevoie de Dinamo, dar suporterii au arătat că sunt alături de noi și la bine, și la rău. Le mulțumim, cred că le-am făcut o seară frumoasă și îi așteptăm și la Pitești.

Cred că la Pitești vor fi în număr mai mare fanii noștri decât fanii adverși. Dinamo, unde a jucat, a adus cei mai mulți oameni la stadion”, a spus Neluț Roșu la microfonul Digi Sport.

Dinamo, spectacol cu Campionii FC Argeș. Gloria Buzău, rezultat pozitiv și ea, cu UTA

Dinamo a început puternic turul cu Campionii FC Argeș, iar la pauză avea deja 4-0, în urma golurilor semnate de Quentin Bena, minutul 15, Gorka Larrucea, minutul 25, Alexandru Darius Pop, minutul 28, și Lamine Ghezali, minutul 40.

Golul de onoare al oaspeților a venit în minutul, 54, prin Mario Zebic, dar ulterior Dinamo a mai punctat de două ori, prin Daniel Iglesias, minutul 56, și Lamine Ghezali, minutul 62.

Echipele de Liga 2 au obținut rezultate bune în turul barajelor de menținere-promovare. Dacă Dinamo a câștigat categoric cu Campionii FC Argeș, Gloria Buzău a scos și ea un rezultat pozitiv, cu UTA, în tur, pe teren propriu. A înregistrat un scor alb, 0-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2023, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă