1-6 cu Dinamo nu-l îngenunchează pe Bogdan Vintilă: ”Le-a ieșit tot. Un accident pe care nu și-l dorea nimeni.” Antrenorul Argeșului rămâne optimist că echipa sa va evita retrogradarea: ”Nu vă veți aștepta”

Marius ANGHEL 30 May. 2023, 02:28 Liga 2

”Ne dorim ca încă din primul joc să tranșăm în favoarea noastră acest baraj”, spunea Bogdan Vintilă, antrenorul echipei Campionii FC Argeș înaintea jocului tur al barajului de menținere/promovare în SuperLigă cu Dinamo. Și, într-adevăr, așa s-a întâmplat, numai că în sens opus.

Trupa piteșteană a avut un meci de coșmar și din favorită în această dublă manșă în fața unui adversar dintr-o ligă inferioară, Liga a 2-a, a ajuns ca și eliminată. Cu 1-6 s-a pierdut pe Arena Națională, într-un ”meci dificil, foarte greu”, așa cum anticipa fostul portar, o legendă a clubului alb-violent căruia actuala echipă vrea să-i fie continuator.

Bogdan Vintilă, după eșecul drastic suferit cu Dinamo: ”Le-a ieșit tot”

După 40 de minute de joc, Argeșul era condus cu 4-0, în partea secundă a reușit să înscrie o dată, însă imediat ”câinii” au reacționat și au ”mușcat” de alte două ori, spre extazul celor aproape 25 de mii de spectatori prezenți pe Arena Națională luni seară.

Chiar și în aceste condiții, în care o revenire de la un asemenea scor este foarte greu de anticipat, Bogdan Vintilă continuă să creadă și la finalul meciului a avut un mesaj pozitiv către public și jucătorii săi. Consideră că dinamoviștilor le-a ieșit tot în acest meci.

”Nu prea sunt multe de spus. Un rezultat total neașteptat, rușinos pot să spun, dar ăsta e fotbalul. Din păcate, în seara asta, le-a ieșit tot. Mai avem un joc și trebuie să facem tot posibil să întoarcem în favoarea noastră acest baraj”, și-a început Vintilă discursul.

”Cauza a fost greșelile individuale, poate și presiunea publicului a fost mai mare pentru anumiți jucători”

Antrenorul echipei piteștene a fost întrebat de ce s-a ajuns în această situație, ca după o victorie cu Petrolul cu 3-0 să se piardă de o astfel de manieră contra unei echipe dintr-o ligă inferioară.

”Când avem nervi trebuie să știm să ne păstrăm cumpătul (n.r. – răspuns vizavi de declarațiile date de jucătorul său Andreias Calcan, care a spus că lotul este împărțit în două, de-o parte fiind jucătorii străini, iar de alta, cea români). Sunt probleme interne, care nu trebuie expuse public. Trebuie să le gestionăm noi, intern. Nu știu să aibă jucătorii ceva întârzieri la salarii, poate câțiva care au mai lipsit de la antrenament. Eu știu că nu sunt întârzieri la salarii. Dar nu am venit aici să spun cine și-a luat și cine nu și-a luat salariul. Asta nu este o cauză.

Cauza a fost greșelile individuale, poate și presiunea publicului a fost mai mare pentru anumiți jucători. S-au făcut greșeli de începători, dar ăsta este fotbalul, nu avem ce să facem. Repet. Le-a ieșit toate astăzi. Orice mingea a sărit, a sărit la ei. Asta e! Mai sunt 90 de minute în care trebuie să strângem rândurile, nu trebuie să începet acum să rupem acum echipa în două, să căutăm vinovați. Hai să așteptăm și meciul următor. Nu mă interesează ce spune un jucător, pentru că el poate să spună ceea ce îl convine lui, ca să se salveze el”, a comentat Bogdan Vintilă la microfonul deținătorilor de drepturi TV.

Campionii FC Argeș în meciul tur al barajului cu Dinamo: Micle – Tofan (cpt.), Turda, Zebic, Fabio Vianna (Dobrosavlevici 46′) – Bassong (Jakolis 65′), Njike (Mimito Biai 90+3′) – Calcan, Koubemba, Jobello (I. Șerban 65′, Y. Pîrvu 84′) – Garita. Rezerve neutilizate: Micu – Meza Colli, Moisie, Brendon Lucas.

Vintilă crede într-o revenire a Argeșului în manșa retur: ”Azi a fost un accident pe care nu și-l dorea nimeni”

Cel care a mai antrenat Concordia Chiajna, Viitorul Constanța, România U17, FC Voluntari, Metaloglobus și FCSB crede în șansa Argeșului pe care o mai are în meciul retur și vrea ca jucătorii săi să aibă aceeași gândire. Să lupte până la final pentru menținerea în SuperLigă.

Consideră că victoria echipei Dinamo la acest scor este un accident.

”Pe mine mă interesează că mai sunt 90 de minute de joc. Săptămâna trecută, în minutul 90, dacă dădea Chindia gol, noi nu mai eram aici. Mai avem o șanșă și hai să ne jucăm șansa până la capăt. E adevărat, a fost un accident în seara asta, dar hai să ne jucăm șansa până la capăt.

(n.r. – Ce își reproșează?) Multe. Nu pot să vă spun acum ce îmi reproșez. Cu suporterii o să discut personal, pentru că vor veni la stadion, sunt sigur. Ei știu că se muncește. Din păcate, azi a fost un accident pe care nu și-l dorea nimeni. Repet. Accidente se întâmplă, important e cum trecem după ele.

Am 16 străini din 30 de jucători. Nu trebuie să mi se pare mie normal sau nu. Așa este politica clubului, trebuie să ne conformăm. Nu avem nicio problemă mai departe. Străini, români, toți sunt jucătorii acestui club și sunt… Înțeleg supărarea unora, nu o înțeleg pe a altora. La meciul cu Petrolul s-a văzut spiritul acestui club, s-a văzut spiritul grupului, s-a văzut ce entuziasm era. Azi nu mai e. Deodată nu mai e. Nu, trebuie să învățăm să fim echilibrați și la eșecuri, și la accidente. Dinamo este o echipă puternică în orice ligă se află”, a mai spus Bogdan Vintilă la microfonul DigiSport.

”S-ar putea să marcăm cinci goluri. Trebuie să avem încredere”

Manșa returul a barajului de menținere/promovare în SuperLigă dintre Campionii FC Argeș și Dinamo are loc sâmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești și începe de la 6-1 pentru bucureșteni.

Vintilă merge pe ideea că dacă Dinamo a reușit să înscrie în tur șase goluri, așa poate și Argeșul să marcheze de cinci ori în retur.

”Vă venea să credeți că marchează Dinamo șase? Așa nu vă veți aștepta nici că marcăm noi cinci goluri. Și s-ar putea să marcăm. Deci trebuie să avem încredere și să mergem, repet, până la capăt. Un minut dacă mai avem de luptat și trebuie să luptăm”, a mai declarat Bogdan Vintilă.

Mario Zebic (54′) a înscris pentru Campionii FC Argeș când scorul era deja 4-0 pentru Dinamo. Ulterior, trupa piteșteană a mai încasat două goluri. Pentru Dinamo au înscris Quentin Bena (15′), Gorka Larrucea (25′), Alexandru Darius Pop (28′), Lamine Ghezali (40′, 62′) și Daniel Iglesias (56′).

Bogdan Vintilă nu se va putea baza în retur pe Kevin Koubemba, eliminat în minutul 64 pentru cumul de cartonașe galbene.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andreias-calcan-in-lacrimi-dupa-ce-argesul-a-fost-umilit-de-dinamo-poate-colegii-mei-stranieri-pot-sa-va-spuna-mai-multe-stafful-conducerea-sa-vina-si-ei-sa-vorbeasca-19273364

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gentea-reactie-furioasa-dupa-masacrul-de-la-dinamo-arges-6-1-primarul-pitestiului-nu-mai-vrea-sa-auda-de-echipa-la-care-a-fost-presedinte-voi-renunta-si-ma-voi-19273333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-unul-dintre-eroii-lui-dinamo-din-meciul-tur-cu-argesul-a-contribuit-la-patru-dintre-cele-sase-goluri-insa-nu-se-hazardeaza-nimeni-nu-se-gandeste-ca-am-promovat-cele-19273379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-6-1-cu-campionii-fc-arges-19273367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-borcea-pe-stadion-la-dinamo-campionii-fc-arges-19273347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-campionii-fc-arges-se-joaca-de-la-ora-2000-in-barajului-pentru-prima-liga-echipele-de-start-19273190

Marius ANGHEL 30 May. 2023, 02:28 Liga 2
Pe aceeași temă