Nae Constantin îi prevede un viitor strălucit lui Valentin Țicu: ”În curând poate sări la naționala mare”. Antrenorul Petrolului, opinie sinceră despre transferul tânărului în Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 15 Dec. 2021, 18:07 Liga 2
Nae Constantin îi prevede un viitor strălucit lui Valentin Țicu: ”În curând poate sări la naționala mare”. Antrenorul Petrolului, opinie sinceră despre transferul tânărului în Liga 1

Valentin Țicu este printre jucătorii cei mai interesanți ai Ligii a 2-a, în primul rând datorită prestațiilor pe care le are la numai 21 de ani, dar și pentru că evoluează pe un post care reprezintă o problemă pentru fotbalul românesc, de fundaș stânga. Acest ultim argument a fost scos în evidență de antrenorul Petrolului.

Nicolae Constantin: ”Până la vară nu cred însă că se pune problema ca el să plece și nici nu i-aș recomanda asta” 

Nicolae Constantin îi prevede un viitor luminos lui Țicu, dacă va continua pe aceeași linie. Referitor la poziția pe care evoluează tânărul, ”principalul” e convins de faptul că va ajunge la naționala de seniori a României, în acest moment, dar și în anii trecuți, postul fiind unul cu probleme, unde nu au fost și nu sunt prea multe opțiuni.

Nicolae Constantin îl vede pe Țicu capabil să ajungă la cluburile mari din Liga 1, dar trebuie să mai aștepte. Întrebat dacă ar putea face față la FCSB, una dintre formațiile despre care s-a speculat că îl vrea pe jucătorul ”lupilor”, antrenorul a răspuns clar: trebuie să mai aibă un pic de răbdare până să facă un astfel de pas, cel puțin până în vara următoare.

Țicu e un fotbalist care a crescut mult, l-am pus și căpitanul echipei, e ambițios, responsabil, mobilizator. Pe postul lui, de fundaș stânga, poate juca oriunde în Liga 1, iar în curând poate sări de la naționala de tineret la cea mare.

Joacă pe un post unde fotbalul românesc suferă, iar asta este o șansă în plus pentru tinerețea lui. Până la vară nu cred însă că se pune problema ca el să plece și nici nu i-aș recomanda asta”, a spus Nicolae Constantin pentru site-ul ziare.com.

Valentin Țicu, convocat periodic la lotul U21. E cel mai bun jucător al sezonului de Liga 2, până acum, pe baza statisticii InStat

Țicu a fost integralist în toate meciurile Petrolului din Liga 2, 16 (1.440 de minute). Este un pion important și la naționala U21 a României, fiind convocat chiar și pentru acțiunea din luna noiembrie. Până acum, are două partide pentru tricolorii sub 21 de ani, două amicale disputate în acest an.

Statistica InStat din prima parte a sezonului Ligii a 2-a arată faptul că Țicu este cel mai bun fotbalist al campionatului, cu un index de 244. De altfel, clasamentul este dominat de ploieșteni, care ocupă primele șapte poziții după cele 16 etape disputate până acum.

Este o onoare pentru orice copil ploieștean să fie căpitanul Petrolului, dar în același timp e și un plus de responsabilitate. Mă face să fiu activ non-stop, concentrat doar pe fotbal. Știți cum se spune, un căpitan trebuie să tragă echipa după el, norocul meu este că aici suntem un grup unit și tragem toți, împreună!

Îmi place să fiu alături de oameni când le este greu sau când trec prin momente mai puțin bune. Pot spune că în obținerea banderolei, m-a ajutat atât faptul că sunt unul dintre veteranii echipei, dar și atitudinea și faptele mele. Un căpitan trebuie să fie un om de ajutor pentru colegii lui, în primul rând.

(…) La 15 ani am ajuns la echipa mare. Am făcut pasul atunci când Petrolul a dat faliment și a ajuns în Liga a 4-a. Poate că acesta a fost norocul meu, dar a fost un moment important pentru mie. Experiența a ceea ce a urmat este de nedescris! Rezultate, atmosferă frumoasă și suporteri minunați”, spunea Țicu despre momentul pe care îl traversează, în luna noiembrie.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Dec. 2021, 18:07 Liga 2
Pe aceeași temă