Nae Constantin a scris istorie la Petrolul! Antrenorul știe să și râdă! A făcut-o după ce a promovat în Liga 1: ”Nici eu nu-mi puneam mari speranțe, nu mai vorbesc de lume”

Marius ANGHEL 09 May. 2022, 21:16 Liga 2

Petrolul a reușit promovarea în Liga 1 cu o etapă înainte de finalul sezonului de Liga 2, ediția 2021-2022, după succesul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, scor 2-0.

Echipa ploieșteană a reușit cu Nicolae Constantin antrenor ceea ce puțini credeau la începutul campionatului, mai ales în contextul financiar în care a trecuse clubul, după retragerea partenerului finanțator mai întâi doar ca sponsor și apoi definitiv.

Nae Constantin, la prima promovare ca antrenor: ”Nici eu nu-mi puneam mari speranțe, știind că finanțarea s-a pierdut”

La finalul unui sezon în care nu a pierdut niciun meci pe teren propriu, în 15 meciuri (11 victorii și patru remize), dar și cu un parcurs bun în cele 13 jocuri din deplasare desfășurate până acum (8 victorii, un egal și 4 înfrângeri), Nicolae Constantin va rămâne în istoria clubului și ca unul dintre antrenorii care au realizat performanță pentru Petrolul.

”Îmi e greu să-mi găsesc cuvintele, nu știu cum să descriu tot ce s-a întâmplat în acest sezon. A fost ceva de neuitat. Un sezon început în condiții speciale, terminat în condiții speciale. Există bucuria asta mare, vedeți ce e afară (n.r. – spectatorii au sărit pe gazon pentru a se bucura alături de echipă), lumea e fericită, iar asta e cel mai important.

(n.r. – ce sentimente îl încearcă pe plan personal) Sincer vorbind, la început nici eu nu-mi puneam mari speranțe, știind că finanțarea s-a pierdut. Nu mai vorbesc de lume. Multă lume a fost reticentă. Dar nu mai contează acum.

(n.r. – dacă au fost momente în care a simțit că-i fuge pământul de sub picioare, văzând că echipa nu mai joacă la fel ca în sezonul regular) Au fost câteva momente, dar nu vreau să intru în amănunte. Am avut problemele noastre, le știam, mă așteptam să fie un pic de cădere. E normal să fie așa”, a spus Nae Constantin la microfonul DigiSport, la câteva minute după încheierea meciului cu Concordia.

”Nu e atât de importantă pentru mine, cât e de importantă pentru Petrolul, pentru orașul Ploiești”

Nae Constantin a mai fost antrenor principal până acum, pentru scurte perioade, la ACSO Filiași, în Liga 3, și la Fotbal Comuna Recea, în Liga 2. Fostul fotbalist lansat de Petrolul și care a făcut performanță și la Rapid, rămâne modest după această promovare obținută cu echipa ploieșteană și spune că această performanță realizată acum contează mai mult pentru club.

”E importantă pentru mine această promovare, în scurta mea carieră de antrenor principal. Nu e atât de importantă pentru mine, cât e de importantă pentru Petrolul, pentru orașul Ploiești.

Plusul față de sezoanele trecute a fost familia pe care am reușit să o formăm în vestiar. Asta ne-a făcut să ajungem unde am ajuns, asta ne-a făcut să fim puternici și în momentele grele, pentru că am avut multe momente grele de-al lungul anului”, a declarat Nae Constantin, care acum așteaptă ca șefii clubului să-și facă treaba, după ce stafful tehnic și jucătorii au promova echipa: ”Noi, sportiv, ne-am făcut treaba. Așteptăm și de la birouri să primim susținerea necesară.”

  • Petrolul în victoria cu 2-0 cu Concordia Chiajna: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.)(V. Lică 87′) – Cebotaru, Seto (M. Chindriș 46′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 76′), Cioiu (Tucaliuc 60′), Măzărache (Pashov 76′) – Jarovic. Rezerve neutilizate: Moroz – Boțogan, Velisar, Dr. Gheorghe.

Nae Constantin, cu zâmbetul pe buze, cum rar a fost văzut la Petrolul: ”E prima dată când am promovat ca antrenor principal”

În acest sezon, antrenorul Petrolul a zâmbit de puține ori, chiar și după victorie. După această promovare, Nae Constantin era cu zâmbetul până la urechi, aspect pe care i l-a spus și reporterul care i-a adresat întrebările la flash interviu.

”E prima dată când am promovat ca antrenor principal (a izbucnit în râs). A fost destul de departe promovarea, am terminat-o cu o etapă mai repede. Am terminat-o unde trebuie, la noi acasă, și, probabil, toate se întâmplă cu un anumit motiv în viață și probabil de asta ne-am și împiedicat când ne-am împiedicat, ca să sărbătorim acasă, pe ”Ilie Oană”. Meciurile au fost echilibrate. Acum nu rămâne decât să ne bucurăm, avem câteva zile de bucurie. Pentru mine și pentru conducere urmează zile de muncă după aia”, a mai spus Nicolae Constantin.

Interviul său a fost întrerupt de jucători, care l-au asaltat pentru o nouă bucurie în grup, de această dată în fața camerei de filmat care transmitea în direct.

Petrolul, din nou în Liga 1 după șase ani

Petrolul a câștigat cu 2-0 meciul cu Concordia Chiajna, din etapa a 9-a a playo-ff-ului Ligii 2, penultimul al sezonului. Cele două goluri marcate de tânărul Mario Bratu, în minutele 38 și 48, au decis jocul de pe ”Ilie Oană”

Petrolul a acumulat 62 de puncte și e momentan la cinci puncte peste FC Hermannstadt și Universitatea Cluj, care vor avea mâine meci direct. Locul 1 și titlul de campioană a Ligii 2 nu este asigurat, în ultima rundă urmând a întâlni în deplasare Unirea Slobozia.

Petrolul revine în Liga 1 după șase ani de la retrogradarea vechii asociații, intrate tot atunci, în 2016, în faliment. Noul Petrolul a luat-o de la zero, din Liga a 4-a, iar la a patra încercare a reușit promovarea în elita fotbalului românesc.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Alex Nicodim și George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 09 May. 2022, 21:16 Liga 2
Pe aceeași temă