Nae Constantin, circumspect în privința revenirii lui Budescu la Petrolul, chiar dacă echipa revine în Liga 1 | VIDEO

Andreea VISU 12 May. 2022, 10:12 Liga 2

Nicolae Constantin, antrenorul echipei Petrolul Ploiești, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, miercuri seară, și a vorbit despre interesul pentru jucătorul Constantin Budescu, atacant în vârstă de 33 de ani care este sub contract cu FC Voluntari, dar este accidentat de o perioadă de timp.

Nae Constantin, despre posibilul transfer al lui Constantin Budescu la Petrolul

Este bine cunoscut faptul că Budescu este un copil al Petrolului și că are în suflet clubul prahovean. Totuși, acesta s-a accidentat și va sta pe tușă până la finalul acestui an, deci nu va prinde o bună parte din noul sezon.

În acest caz, Nae Constantin nu crede că Petrolul își permite să îi ofere un contract lui Constantin Budescu, înainte ca fotbalistul să se recupereze din punct de vedere medical.

”Budescu e accidentat. Eu cred că nu poate juca de-abia din ianuarie încolo. Dacă ne-am permite să îi oferim un contract lui Budescu anticipat, așa, cred că l-am face. Și în momentul în care ar vrea să se antreneze chiar și fără contract, e bine primit să se antreneze cu noi. În momentul în care o să fie bun de joc, bine pus pe picioare, atunci se poate discuta. Noi l-am dorit și în iarnă. Au fost discuții avansate. Au mers suporterii la el acasă, am mers cu Claudiu Tudor (n.r. – directorul sportiv), am discutat cu el și i-am spus: «Noi te vrem, tu trebuie doar să vii». A ales Voluntariul, a fost alegerea lui”, a spus Nae Constantin, la ProSport LIVE.

Dinu Gheorghe, despre revenirea lui Budescu la Petrolul: ”El are capacitatea să revină, a mai trecut prin accidentări”

În ceea ce privește partea financiară, Dinu Gheorghe a explicat de ce Constantin Budescu va accepta un salariu mai mic decât cel cu care a fost el obișnuit până acum.

”Contează foarte mult și ce își dorește el. Eu am lucrat cu Budescu. El are capacitatea să revină, a mai trecut prin accidentări. Dacă își dorește… Sigur, în decembrie-ianuarie când va juca, dacă vrea să revină, poate să revină să îi ajute. Dar depinde acum și de relația asta, Petrolul nu va fi o echipă care să îl poată plăti ca Astra sau FCSB. Eu sunt convins că el știe asta și dacă va veni, va veni pe un salariu la nivelul echipei. M-aș bucura pentru el să încheie la Petrolul. El a fost legat mult de clubul ăsta”, a replicat Dinu Gheorghe, prezent în studioul ProSport LIVE.

Claudiu Tudor: ”Pe Budescu îl așteptăm alături de noi, îi dorim sănătate”

Până la momentul accidentării sale, Constantin Budescu a evoluat în acest sezon de Liga 1 în zece meciuri pentru FCSB și în 11 pentru FC Voluntari.

La meciul în care Petrolul și-a asigurat promovarea în Liga 1, acasă cu Concordia Chiajna, scor 2-0 în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, printre spectatorii care au privit jocul de la tribuna oficială, din loje, s-a numărat și Constantin Budescu.

Budescu, jucător lansat în fotbal chiar de Petrolul, a spus în repetate rânduri că își dorește revenirea la echipa ploieșteană, însă mai întâi să promoveze în Liga 1.

”Îl așteptăm alături de noi, îi dorim sănătate, noi îl sprijinim cum putem și să se facă bine, asta e important!”, a spus directorul sportiv Claudiu Tudor la finalul meciului cu Concordia, întrebat dacă Budescu va reveni la Petrolul odată cu promovarea în Liga 1 a echipei.

Precedenta promovare în Liga 1 a Petrolului a fost în 2011, cu Vivi Răchită antrenor. În acel sezon, Constantin Budescu pleca la pauza campionatului, când mergea la Astra. Ulterior a mai evoluat pentru FCSB, Al Shabab (Arabia Saudită), s-a întors la Astra, Damak (Arabia Saudită), s-a întors la FCSB și acum e sub contract cu FC Voluntari.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-budescu-asteptat-la-petrolul-dupa-promovarea-in-liga-1-mijlocasul-lansat-in-fotbal-de-echipa-ploiesteana-a-fost-prezent-pe-ilie-oana-19230655

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-promovarea-in-liga-1-nu-s-a-incheiat-meciurile-din-ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-se-joaca-in-acelasi-timp-steaua-e-singura-ramasa-fara-miza-19231050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-ia-in-calcul-plecarea-de-la-petrolul-dupa-ce-a-promovat-o-in-liga-1-nu-vreau-sa-ma-injure-lumea-variantele-care-aduc-in-discutie-decizia-surprinzatoare-19231037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-petrolului-din-peluza-latina-a-explicat-coregrafia-afisata-la-meciul-in-care-s-a-obtinut-promovarea-in-liga-1-petrolul-a-ucis-campionatul-mesajul-pentru-adversa-19231030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-si-video-cum-s-a-sarbatorit-la-ploiesti-promovarea-petrolului-in-liga-1-spectatorii-au-invadat-terenul-de-joc-jucatorii-au-facut-baie-cu-apa-si-bere-19230776

Andreea VISU 12 May. 2022, 10:12 Liga 2
Pe aceeași temă