Mugurel Buga iese la rampă la FC Brașov: ”Așteptările sunt altele.” Jucătorul nou-adus în care managerul sportiv își pune mari speranțe

Adi MARICA 14 Sep. 2021, 18:11 Liga 2
Mugurel Buga iese la rampă la FC Brașov: ”Așteptările sunt altele.” Jucătorul nou-adus în care managerul sportiv își pune mari speranțe

La conferința de presă de luni, 13 septembrie, organizată de FC Brașov, alături de președintele Ioan Mărginean a fost prezent și Mugurel Buga, managerul sportiv al echipei.

”«Pele» Buga e un tip modest și nu-i place să iasă în față. Eu am fost fundaș, el a fost un atacant mare, așa că trebuie să fie mai fâșneț”, a fost prezentarea lui Buga făcută ”Limoniu”.

Mugurel Buga: ”Este un moment greu”

Aflat la prima experiență ca oficial al clubului, Buga spune că s-a adaptat la cerințele postului.

”Eu spun că m-am adaptat. Eu vin din iarbă, dar este clar că este altceva”, a spus Buga.

Cel poreclit ”Pele” are așteptări mari de la jucători și spune că aceștia trebuie să înțeleagă faptul că îmbracă tricoul unei echipe importante din fotbalul românesc.

”Este un moment greu, dar eu am încredere în jucători. Perioada de acomodare a cam trecut, iar așteptările noastre sunt altele. Eu spun că este vorba de lipsă de încredere, mulți jucători au trac, poate unii sunt mai emotivi, dar la final cu toții avem de suferit. Eu discut cu ei la fiecare antrenament. Au jucat de la egal la egal amicalul cu Chindia, dar la Avrig ceva nu a mers! Totul depinde doar de ei. Cei de la Șelimbăr cred că ne-au surprins doar la capitolul atitudine. Atunci când îmbraci tricoul acestei echipe trebuie să te implici mult mai mult. Eu spun că putem câștiga următoarele două meciuri”, a spus Buga despre evoluția echipei FC Brașov în acest debut de sezon de Liga 2, în care a acumulat doar șase puncte în șase etape.

Mizează pe Zakaria El Azzouzi

Oficialul celor de la FC Brașov speră ca atacantul olandez Zakaria El Azzouzi (foto), achiziționat săptămâna trecută, să fie omul de gol al echipei lui Ilie Stan, capitol unde brașovenii au fost deficitari.

”De la El Azzouzi am mari așteptări. L-am văzut și are calități. Noi suferim la partea ofensivă. Ne-am creat prea puține ocazii pentru a înscrie. Ducem mingea până în preajma careului, din păcate de acolo apar problemele”, a spus Buga.

”Limoniu” Mărginean: ”Sita cerne”

Surprinzător, președintele Ioan Mărginean a avut un discurs echilibrat după eșecul cu CS Comunal Șelimbăr, scor 1-2.

”Limoniu” a spus că are încredere în jucători că pot câștiga următoarele două meciuri de pe teren propriu, cu Dunărea Călărași și Steaua.

”Am trăit intens meciul de la Avrig, unde ne-am propus lucruri pozitive. Ca nivel de joc, de rezultat, este clar că nu ne mulțumește. Mentalitatea jucătorilor, presiunea psihică face diferența într-un meci. Sincer eu cred că a fost penalti la Negrean, dar penalty este doar când îl dă arbitrul. Eu nu o să intru în capcană să vorbesc de arbitraje, pentru că rezultatul nu-l mai putem întoarce. Antrenorul trebuie să analizeze tot ce e de analizat, are și cifrele InStat. Trebuia să avem mai multe puncte, acum trebuie să recuperăm din punctele pierdute. Un lucru este clar, echipa trebuie să se redreseze.
Avem un lot care în timp trebuie să arate ce poate. Vin două meciuri acasă, cu Dunărea Călărași și Steaua, pe care suntem obligați să le câștigăm. Pe ultima sută de metri noi am mai adus jucători, acum depinde de antrenor pe cine folosește. Eu cred că acești jucători au potențial, dar selecția este continuă și, cum am mai spus, sita cerne”, a spus Mărginean.

Cu șase puncte acumulate în șase etape, FC Brașov ocupă locul 14 în clasament, fiind la egalitate cu Poli Iași, care are, însă, un golaveraj superior. În etapa a 7-a, echipa lui Ilie Stan joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Dunărea Călărași (locul 15, 3 puncte).

Foto: Cătălin Ionescu și Adi Marica

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-dezlantuit-dupa-ce-fc-brasov-a-pierdut-si-cu-selimbar-jucam-haotic-este-inadmisibil-arbitrul-george-roman-pus-la-colt-de-noul-team-manager-al-echipei-19200658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-marginean-isi-pune-cenusa-in-cap-privind-litigiile-dintre-fc-brasov-si-antrenorii-si-jucatorii-de-la-corona-adevarul-si-dreptatea-sunt-de-partea-lor-19200781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

Adi MARICA 14 Sep. 2021, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă