Jucătorii de la UTA, apostrofați de suporterii deplasați la Buzău! Mircea Rednic: ”Îmi cer scuze în numele echipei pentru felul cum ne-am comportat astăzi.” Antrenorul, nemulțumit de joc: ”Nu meritam mai mult”

Călin MNERIE 28 May. 2023, 19:23 Liga 2

UTA a jucat sub așteptări în prima manșă a barajului de menținere/promovare în SuperLigă cu Gloria Buzău (scor 0-0) și amână verdictul pentru săptămâna viitoare, la Arad, când are loc returul.

Până la urmă, singurul aspect pozitiv pentru arădeni în disputa de pe stadionul din Parcul Crâng rămâne faptul că nu s-a luat gol, căci – altfel – ”roș-albii” au rămas datori pe toate planurile.

Mircea Rednic: ”Îmi doream altceva de la jucători, de la echipă”

În primele 45 de minute, arădenii au repetat – oarecum – prima repriză a meciului de la Mioveni, cea mai slabă echipă din SuperLigă, prima retrogradată. Doar că ușorul reviriment de după pauză nu a adus și golurile, iar Mircea Rednic chiar afirmă că echipa sa nu merita mai mult.

Nu am cum să fiu mulțumit, nici de rezultat, nici de joc. Bine că nu am pierdut la sfârșit, dar de joc nu am cum să fiu mulțumit, doream altceva de la jucători, de la echipă. Am făcut aceeași greșeală pe care am făcut-o la meciul cu Mioveni, am intrat pe vârfuri, nu ne-am respectat adversarul și ne-am cam chinuit. E clar, nu meritam mai mult. Am avut doar două situații, una în prima repriză, clară, cu Keșeru și a doua repriză cu Roger, restul a fost un joc de bătaie”, a spus antrenorul echipei din Arad după jocul de la Buzău.

”Nu joacă numele, simpla prezență, adversarii au jucat cu ambiție, cu dăruire, și-i felicit”

Întrebat dacă, la rându-i, nu și-a subestimat adversarul, ținând cont că a început meciul foarte ofensiv, iar după schimbarea lui Keseru cu Batha UTA a arătat mai bine în partea a doua, ”Puriul” a spus: ”La calitatea pe care o avem, nu putem să stăm să facem strategii. Strategia noastră era să punem presiune, să ne creăm ocazii și să reușim să înscriem și să câștigăm. Asta a fost strategia noastră, în nici un caz să așteptăm, pentru că dacă noi așteptăm ca să ne atace o echipă din Liga a 2-a, așa cu ghilimele… Dar, da dacă te uiți pe foaie, trebuia să fim în play-off. Însă nu joacă numele, nu joacă doar simpla prezență. Îi felicit pe adversari pentru că au jucat cu ambiție, cu dăruire, chiar dacă le-a fost foarte greu, au reușit până la urmă să se țină de nou. Nu m-au surprins, mi se pare corect. Au ajuns la nivelul ăsta și au jucat un meci care pentru ei poate să însemne foarte mult. E șansa lor, îi felicit pentru felul cum au abordat jocul, iar noi nici măcar ca atitudine nu ne-am ridicat la nivelul lor și îmi cer scuze față de suporterii care au făcut deplasarea până aici, pentru că sigur au rămas dezamăgiți. Una peste alta, e ok că nu am pierdut, deci ăsta e un lucru bun.”

UTA Arad în meciul tur al barajului cu Gloria Buzău: Fl. Iacob (cpt.) – Vukcevic, Andr. Chindriș, Hoxhallari, Abeid – R. Pop (Șteau 46′, Negoescu 87′), P. Anton, Ubbink (Stahl 79′), Roger – Postolachi (Otele 68′), Keșeru (Batha 46′). Rezerve neutilizate: Kucher – Dobrescu, Dam. Isac, Barbosa.

Rednic: ”Acasă e altceva, m-am bucurat că returul e la Arad”

Legat de manșa secundă, Rednic e aproape convins că echipa sa își va atinge obiectivul.

”Nu e periculos returul, acasă e altceva. Am înțeles că deja s-au vândut aproape toate biletele, va fi stadionul plin și o altă atmosferă. Eu m-am bucurat la tragerea la sorți când am aflat că vom juca returul acasă, știam ce se va întâmpla aici, pentru că e o echipă care își joacă șansa. La experiența pe care o am în lot nu există presiune la acest nivel. Problema care a fost e că ei nu și-au respectat adversarul.  Am tratat cu multă lejeritate multe faze, pase multe greșite la nivelul ăsta, chiar dacă terenul nu ne-a avantajat sau cel puțin așa mi-au spus jucătorii. Mie mi s-a părut că a aratăt bine, în fine…”, a adăugat experimentatul antrenor al ”roș-albilor”.

”Știu sigur ce voi face din vară…”

Oricum, Mircea Rednic a confirmat încă odată faptul că va rămâne pe banca echipei UTA, indiferent de deznodământul meciului cu numărul doi al barajului, de duminică, 4 iunie (ora 21), de la Arad. ”Eu știu sigur ce voi face din vară încolo. Eu când am venit la această echipă, lucrurile au fost clare. N-a fost pe termen scurt, e vorba de un proiect, indiferent ce se întâmplă, că rămânem în Superligă sau în Liga a 2a. Acum nu ne gândim decât la meciul de acasă, deci nu ne interesează nici mercato, nici nimic”, a mai spus Rednic.

Jucătorii de la UTA, apostrofați de suporterii deplasați la Buzău!

UTA a fost încurajată la Buzău de aproximativ 100 de suporteri, iar aceștia, la final, s-au arătat extrem de nemulțumiți de deznodământul disputei cu Gloria și chiar le-au adresat favoriților injurii.

Majoritatea dintre jucătorii în ”alb-roșu” nici nu s-au mai apropiat de gard, excepțiile numindu-se căpitanul Florin Iacob, arădeanul Albert Stahl și nigerianul Otele, care și-au luat ”săpuneala” și pentru colegii lor.

”Vreau să îmi cer scuze în numele echipei pentru felul cum ne-am comportat astăzi. Sunt oameni care fac sacrificii mari, e departe Buzăul de Arad și ei au fost alături de echipă. Nu ai voie să nu te gândești și la suporteri, sunt siguri că au rămas dezamăgiți. Trebuie să fim modești, căci ceea ce am realizat până acum e puțin, la ceea ce a oferit orașul acesta. a UTA e un nivel foarte bun și ca și condiții și ca tot. Așadar, suntem obligați față de niște oameni care fac eforturi ca să vină la meciuri și în deplasare și avem obligația ca să terminăm cu bine acest baraj, a spus, printre altele, Mircea Rednic, la finalul disputei de la Buzău.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-ramane-cu-sansa-a-doua-in-fata-celor-de-la-uta-e-de-parere-adrian-mihalcea-11-jucatori-vom-avea-si-vom-merge-sa-jucam-antrenorul-trupei-din-crang-despre-cum-e-sa-tra-19273096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-sub-asteptari-in-crang-barajul-se-decide-la-arad-gloria-buzau-a-dat-o-replica-buna-in-special-in-prima-repriza-19273088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-uta-arad-se-joaca-de-la-ora-1400-in-mansa-tur-a-barajului-de-promovare-mentinere-in-prima-liga-19272975

Călin MNERIE 28 May. 2023, 19:23 Liga 2
Pe aceeași temă