Prima mutare a iernii la Unirea Dej: un mijlocaș care a avut cele mai bune rezultate chiar sub comanda lui Dragoș Militaru, la Dej, dar care nu a mai jucat de un an! EXCLUSIV

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 10 Jan. 2024, 19:44 Liga 2
Prima mutare a iernii la Unirea Dej: un mijlocaș care a avut cele mai bune rezultate chiar sub comanda lui Dragoș Militaru, la Dej, dar care nu a mai jucat de un an! EXCLUSIV

Unirea Dej a anunțat în această iarnă numai rezilieri de contracte. Nu a perfectat nicio achiziție, antrenorul Dragoș Militaru mișcându-se greu la acest capitol, mai ales că situație echipei nu este una deloc bună în Liga 2, șansele de menținere în eșalon fiind reduse.

Din informațiile Liga2.ro, clujenii vor comunica, în zilele următoare, prima lor achiziție. Sursele noastre spun că Unirea a ajuns la un acord cu Mircea Manole, un fotbalist deloc străin de Dej. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a avut cea mai bună parte a carierei sale chiar la clubul din județul Cluj, însă vine după o perioadă deficilă. Nu a mai jucat într-un meci oficial de un an, din 3 decembrie 2022!

Ultima dată, până în primăvara anului trecut, Mircea Manole a fost legitimat în Liga 2, la CSC Șelimbăr.

Mircea Manole revine la Unirea Dej

Mijlocașul a fost folosit în 15 partide de Liga 2 în stagiunea trecută, la CSC Șelimbăr, și a marcat de două ori.

Manole va fi un pariu al lui Dragoș Militaru, jucător cu care a colaborat bine în sezonul 2021-2022. Atunci a prins cele mai multe partide într-un sezon, 24, dintre care 19 ca titular, și a înscris 7 goluri. În vara acelui an a avut ofertă să rămână la Dej, însă a preferat să meargă la Șelimbăr, un club mai potent financiar.

Un aspect de remarcat este acela că Manole nu a mai evoluat într-un meci oficial de la începutul lunii decembrie 2022, când a fost utilizat în etapa a 16-a a sezonului regular (stagiunea 2022/ 2023), 25 de minute în 0-3 cu CSC Dumbrăvița. Cu toate acestea, se pare că stafful tehnic al Unirii Dej, conform informațiilor Liga2.ro, nu a considerat că aceasta este o problemă și a decis să îl oferteze pe mijlocaș, care și-a dat acordul pentru revenirea la Dej. Va fi o încercare de relansare a carierei sale, la echipa și sub comanda antrenorului unde a avut cele mai bune rezultate personale.

Mircea Manole, cel mai bun randament chiar la Unirea Dej

Mircea Manole este originar din Medgidia și a mai trecut pe la Viitorul Constanța 2, CS Afumați, Rapid, Luceafărul Oradea, Aerostar Bacău. Cel mai sus în carieră a jucat în Liga 2, iar cel mai bun randament l-a dat chiar la Unirea Dej (24 meciuri, șapte goluri, în sezonul 2021/ 2022).

În vara anului trecut, după despărțirea de CSC Șelimbăr, a dorit să facă pasul în fotbalul din afara României, în Italia, însă a suferit o accidentare gravă. Din acest motiv nu a mai jucat nicăieri de atâta timp.

Unirea Dej, încercare de a explica motivele despărțirii de unii dintre jucătorii plecați în această iarnă!

Dacă la capitolul veniri Unirea Dej mută pentru prima dată, la plecări au fost contabilizate opt despărțiri. Claudiu ZamfirescuClaudiu ChindrișAlexandru PiftorMario Geană, Iulian Anca-Trip, Vlad Mitrea, Alex Negrea și Sergiu Ciocan au reziliat cu clujenii.

Zilele trecute, clubul din Dej a emis un comunicat în care a încercat să explice cum au avut loc despărțirile de acești jucători. ”Conducerea” spune că Alexandru Piftor, Sergiu Ciocan și Vlad Mitrea au fost doriți în continuare, spre deosebire de ceilalți cu care a semnat rezilierea, însă aceștia trei nu au mai dorit să continue și, astfel, s-a ajuns și la despărțirea de ei.

Totuși, realitatea expusă de conducerea Unirii Dej este undeva la mijloc. Din informațiile Liga2.ro, plecarea lui Piftor, de exemplu, a fost cumva forțată chiar de Dragoș Militaru.

De la venirea antrenorului, mijlocașul ofensiv sau atacantul botoșănean a fost trimis să joace, în toate cele patru meciuri rămase în 2023, în flancul drept al apărării, unde nu mai evoluase până atunci. Mai mult, Militaru i-ar fi transmis lui Piftor că dacă vrea să continue la Dej va juca doar ca fundaș dreapta, ceea ce fotbalistul de profil ofensiv nu și-a dorit. Astfel că s-a ajuns la despărțirea de unul dintre cei mai tehnici jucători pe care Unirea Dej i-a avut în lot în prima parte a sezonului. La fel de talentat era și Ciocan, însă probabil nici acesta nu și-a mai văzut viitorul la Unirea Dej, sub comanda lui Militaru, în drumul spre Liga 3.

Pentru corecta informare a opiniei publice, în contextul informațiilor vehiculate în mediul online și în mass-media referitoare la rezilierile amiabile din această iarnă, FC Unirea Dej face următoarele precizări:

Alexandru Piftor, Sergiu Ciocan și Vlad Mitrea și-au exprimat intenția de a pleca de la echipă, în ciuda dorinței staff-ului tehnic de a se baza pe ei și în 2024. Toți trei au fost asigurați că vor primi șanse în noul an, însă aceștia au decis că este mai bine să aleagă un alt drum profesional.

În cazul celorlalți cinci jucători, contractele au fost reziliate de comun acord, întrucât în urma unei analize s-a constatat că aceștia nu se mai pliază pe linia pe care va merge clubul în continuare. Pe această cale, le mulțumim încă o dată pentru munca depusă în tricoul Unirii Dej și le urăm mult succes în continuare!

Conducerea
08.01.2024”, sună comunicatul Unirii Dej.

Foto: Unirea Dej, Eduard Vînătoru și Alex Nicodim (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-avut-24-de-jucatori-la-reunirea-din-2024-19297174

https://liga2.prosport.ro/seria-1/25-de-jucatori-la-reunirea-echipei-campionii-fc-arges-19297160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tunaru-si-gabriel-alexe-s-au-despartit-de-campionii-fc-arges-19297144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-dat-si-ea-start-pregatirii-de-iarna-19297115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-face-a-sasea-achizitie-a-iernii-vine-si-kayondo-mahrez-19297118

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 10 Jan. 2024, 19:44 Liga 2
Pe aceeași temă