Mii de suflete, o singură dorință! Ce au strigat suporterii Chindiei la Ploiești, la finalul barajului dramatic cu Concordia Chiajna

Marius TUDOR 30 May. 2022, 14:14 Liga 2

Peste 6.000 de suporteri au încurajat-o pe Chindia pe ”Ilie Oană”, la Ploiești, la returul barajului de menținere / promovare în Liga 1 cu Concordia Chiajna, disputat duminică seară.

Dâmbovițenii au împins meciul în prelungiri după ce au înscris în minutul 90+1, egalând la general după ce în tur pierduseră cu 1-0 la Chiajna. Meciul a ajuns la lovituri de departajare, unde prim-divizionara s-a impus lejer cu 4-1 și și-a asigurat rămânerea în Liga 1 pentru al patrulea sezon la rând.

Suporterii Chindiei nu mai vor ca echipa lor să joace ”acasă” în alte orașe

Fanii Chindiei au creat o atmosferă extraordinară la Ploiești, neobișnuită pentru jucătorii lui Emil Săndoi în ultimele două sezoane. Tribunele s-au umplut cu zeci de minute înainte de startul meciului, în condițiile în care clubul a decis ca intrarea să fie gratuită. Golul lui Chamed din minutul 90+1 a dinamitat atmosfera pe ”Ilie Oană”.

Târgoviștenii au trecut de la agonie la extaz și și-au purtat apoi echipa spre o victorie eroică, decisă la lovituri de deparajare, unde Cătălin Căbuz a parat primele două execuții ale oaspeților, iar Iacob, Passaglia, Chunchucov și Celea au transformat fără emoții.

În final, după ce s-au bucurat alături de jucători, suporterii au scandat la unison în direcția autorităților locale. ”Vrem stadion”, a fost mesajul transmis de mii de târgovișteni, într-un moment când e limpede că echipa lor favorită va începe și al patrulea sezon în Liga 1 tot pe alt teren decât cel propriu.

Primarul Daniel Stan, despre finalizarea stadionului și revenirea Chindiei acasă: ”Chiar credeți că eu nu vreau?”

De la promovarea din 2019, Chindia și-a susținut meciurile de acasă la Ploiești, Buftea, Giurgiu și Buzău. Lucrările la reabilitarea stadionului ”Eugen Popescu” sunt încă în desfășurare, autoritățile – respectiv Primăria, din fondurile căreia sunt finanțate lucrările, în proporție de 100 la sută – aducând acum promisiuni că echipa va reveni la toamnă lângă Turn.

La meciul de la Ploiești a asistat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, însă nu și primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

”Chiar credeți că eu nu vreau? Am terminat zeci de investiții, zeci, va fi gata și stadionul. Orașul are multe nevoi, cu toate acestea până acum am cheltuit la stadion aproximativ 30.000.000 de lei, exclusiv din bugetul local. Plus partea noastra de sustinere a echipei alături de Consiliul Județean Dâmbovița. Salarii jucători, deplasări, medicamente, 10 echipe de copii și juniori, etc. În două săptămani tribuna 1 e gata. Se pun deja gradenele la tribuna cealaltă, la cea nouă, se lucrează la încăperi, la gard, la iluminat, la sistemul video, audio. Dacă nu voiam, lăsam echipa în Liga 3, acolo unde am găsit-o”, a postat primarul pe Facebook, răspunzând la ceas târziu unei avalanșe de reproșuri legate de întârzierile de la stadion.

Chiar dacă regulamentul interzice unui club să joace mai mult de un sezon de Liga 1 pe teren propriu pe un alt stadion, Chindia Târgoviște a primit și de această dată licența și va începe a patra participare în elită cu meciurile de acasă la Ploiești.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius TUDOR 30 May. 2022, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă