Mihai Ianovschi vede nedrept eșecul Slatinei cu Dunărea Călărași: ”A fost un meci pe care l-am dominat. Am avut o organizare foarte bună de joc, ne-am creat ocazii”. Ce obiectiv au oltenii în primul sezon din Liga 2

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 30 Aug. 2020, 12:44 Actualizat: 30 Aug. 2020, 12:48 Liga 2
Mihai Ianovschi vede nedrept eșecul Slatinei cu Dunărea Călărași: ”A fost un meci pe care l-am dominat. Am avut o organizare foarte bună de joc, ne-am creat ocazii”. Ce obiectiv au oltenii în primul sezon din Liga 2

CSM Slatina a debutat cu o înfrângere în Liga 2. În prima etapă, oltenii au cedat cu 0-1 în fața celor de la Dunărea Călărași, deși au făcut un meci bun. Au lovit de trei ori bara în primele 30 de minute și au avut mai multe șanse bune de a marca. În cele din urmă, călărășenii au câștigat grație unui gol din minutul 81, autor Valentin Alexandru. La finalul partidei, Mihai Ianovschi, antrenorul nou-promovatei, a vorbit despre primele 90 de minute în Liga 2.

Mihai Ianovschi: ”Jocul echipei îmi dă speranţe că în continuare vom arăta şi mai bine”

”Principalul” a fost dezamăgit de faptul că jucătorii săi de atac nu au reușit să marcheze la ocaziile importante pe care și le-au creat. A remarcat însă și o parte bună, accea că la primul duel din eșalonul secund CSM Slatina a arătat bine și are încredere că în etapele următoare jocul poate crește. Este convins că echipa va avea și rezultate.

A fost un meci pe care l-am dominat, din păcate nu am avut limpezimea pe care mi-aş fi dorit-o la finalizare. Am avut o organizare foarte bună de joc, ne-am creat ocazii, am început bine, n-am reuşit să marcăm. Îmbucurător este faptul că nu am avut trac pentru acest nou început de Liga a II-a, jocul echipei îmi dă speranţe că în continuare vom arăta şi mai bine, cu menţiunea că trebuie să fim mult mai lucizi în faţa porţii, şi puţin mai organizaţi în cea de-a doua repriză, în care, din dorinţa de a marca, am pierdut anumite secvenţe de organizare a jocului, lucru care a dus la marcarea golului lor contrar cursului jocului”, a precizat Mihai Ianovschi la finalul partidei.

Pentru CSM Slatina urmează, în etapa a doua, prima deplasare, la Târgu Jiu, pentru meciul cu Viitorul Pandurii. Mihai Ianovschi speră ca echipa sa să obțină primul punct sau primele puncte în noul sezon.

Din nefericire pentru noi, situaţiile de gol, barele şi alte momente bune pe care le-am reuşit, nu se contorizează pe tabela de marcaj. Am început cu stângul, am pierdut acasă cu 1-0, dar repet, jocul îmi dă speranţe, am avut consistenţă, poate a fost cel mai bun joc pe care l-am făcut, şi îmi dă speranţe pentru viitor”, a mai spus Ianovschi.

Mihai Ianovschi: ”Obiectivul este să construim o echipă care să arate bine”

CSM Slatina nu a făcut foarte multe transferuri după promovare, deoarece a vrut să se axeze în mare parte pe formarea unei echipe omogene, a declarat Mihai Ianovschi. Au fost aduși mai mulți tineri, printre care și Ianis Stoica de la FCSB, și în continuare se pare că se va merge după această ”rețetă”. Ianovschi are încredere că reconstrucția cu jucători tineri lângă cei experimentați va funcționa, iar CSM Slatina își va îndeplini obiectivul.

De altfel, dorința imediată a antrenorului este să formeze o echipă omogenă:

Nu vreau să găsesc o scuză, dar să nu uităm câţi jucători tineri am avut în primul unsprezece…Am avut într-adevăr şi jucători cu maturitate, dar am continuat pe aceeaşi linie de reconstrucţie a echipei cu jucători tineri, născuţi 2000, am avut şi atacant de 2002, regulamentul ne obligă să folosim jucător născut 2002, construim o echipă. De asemenea, am mers pe acelaşi nucleu de jucători, cu o omogenizare bună, dar din păcate rezultatul nu este favorbil astăzi.

Obiectivul este să construim o echipă, care să arate bine, cum de altfel a arătat şi astăzi, să promovăm în continuare jucători, iar lumea care vine la meciuri, din păcate azi jocul a putut fi urmărit pe internet, să fie mulţumită de ceea ce facem”.

  • Echipa de start folosită de CSM Slatina în meciul cu Dunărea Călărași: Grecu, Bodri, Cotigă, Manea, Demici, D. Toma, V. Gheorghe (cpt.), Oprescu, Doman, Rogoveanu, I. Stoica

Foto: CSM Slatina – Fotbal 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 30 Aug. 2020, 12:44 Actualizat: 30 Aug. 2020, 12:48 Liga 2
Pe aceeași temă