Metaloglobus, prima victorie în play-out și aproape sigură de baraj! Eusebiu Tudor, emoții mari cu CS Comunal Șelimbăr: ”M-aș fi ofticat să fiu egalat pe final”

Răzvan STÎNGĂ 24 Apr. 2023, 14:21 Liga 2

Metaloglobus și-a asigurat, în mare procent, locul de baraj în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, pentru menținerea în divizie. Bucureștenii au bifat o victorie importantă în runda a 5-a, sâmbătă, cu CS Comunal Șelimbăr, scor 2-1. A fost un succes cu emoții, chiar dacă a condus cu 2-0.

Metaloglobus, victorie cu CS Comunal Șelimbăr și aproape sigură de baraj

Metaloglobus a reușit, astfel, prima victorie în acest play-out, până la duelul cu sibienii acumulând numai două puncte. A deschis scorul Răzvan Milea, în minutul 23, după care avantajul a fost dublat tot de el, în minutul 36.

În partea a doua, a forțat formația lui Claudiu Niculescu, reducând din diferență în minutul 76, prin Jordan Gele. Au fost emoții pe final pentru Metaloglobus, după cum a recunoscut și Eusebiu Tudor, antrenorul formației din Pantelimon, și s-a temut că ar putea să se întâmple ce s-a întâmplat etapa trecută, când Metaloglobus a fost egalată în ultimele minute de Unirea Slobozia, scor 3-3, după ce a condus cu 3-2 până în minutul 87.

  • Metaloglobus: Gavrilaș (cpt.) – Liș (Ad. Sîrbu 55′), C-tin. Dima (Cazan 69′), Zukanovic, Honciu, Huiban (Andr. Răuță 69′), Sava, Al. Gheorghe, Rz. Milea, Chatziterzoglu, Alb. Olaru (Goge 62′)
    Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Chiorean, Zakir, Rob. Neacșu, Pătlăgică

Eusebiu Tudor, după CS Comunal Șelimbăr – Metaloglobus: ”M-aș fi ofticat să fiu egalat pe final”

Oricum, trei puncte care au dus avansul Metaloglobusului la patru lungimi de locul 6, Minaur Baia Mare, poziție care retrogradează direct în Liga 3.

Am reușit să luăm cele trei puncte, în ultima perioadă am cam avut neșansă, am fost egalați etapa trecută pe final, când conduceam cu 3-2. Acum e important că am avut o primă repriză foarte bună și am reușit să marcăm două goluri. În a doua repriză cei de la Șelimbăr au fost peste noi, mai ales după ce au marcat.

Important pentru noi e că am câștigat, dar m-am gândit că se poate întâmpla ce s-a întâmplat cu Slobozia. Noi am pregătit meciul la victorie, dar în caz că nu am fi câștigat, era important să nu pierdem. M-aș fi ofticat să fiu egalat pe final de meci”, a spus Eusebiu Tudor la Metropola TV.

Metaloglobus, meci cu CSM Slatina runda care vine 

Metaloglobus e pe locul 5 în Grupa A a play-out-ului, cu 26 de puncte, poziție care duce în barajul de menținere. Are, când mai sunt două etape de disputat, patru puncte peste locul 6, Minaur Baia Mare, și e la cinci puncte de locul 4, CSM Slatina.

Bucureștenii vor întâlni chiar CSM Slatina în runda care vine, acasă, iar în cazul unei victorii pot spera, cu șanse nu foarte mari ce-i drept, chiar la o salvare directă de la retrogradare. Eusebiu Tudor vrea succesul cu oltenii.

Le-am spus jucătorilor că acum contează cine gestionează cel mai bine finalul de campionat. Am recuperat însă multe puncte în acest sezon, în etapa a 8-a aveam doar un punct. Totuși, am recuperat foarte multe puncte. Am băgat multe echipe sub noi.

Până nu suntem matematic salvați, nu schimb nimic. Nu vorbesc de baraj, vorbesc să ne salvăm. Obiectivul nostru acesta este. Degeaba ajungem la baraj, important e să ne salvăm. Era important să ne distanțăm de cei de la Baia Mare și să mai risipim din emoții. Suntem condamnați să câștigăm cu cei de la Slatina, asta e clar”, a mai spus Tudor.

Daniel Oprescu se teme de arbitraj înainte de Metaloglobus – CSM Slatina

Referitor la antrenorul echipei CSM Slatina, Daniel Oprescu, el a anunțat că dorește arbitru de Liga 1 la duelul cu Metaloglobus, declarând public că se fac jocuri de culise în acest final de play-out. A numit chiar echipa Metaloglobus când a fost vorba de formațiile avantajate în ultima perioadă.

Reacția lui Oprescu de la finalul partidei CSM Slatina – Poli Timișoara, scor 1-0:

Trag un semnal de alarmă, pentru că urmează meciul de la Metaloglobus Bucureşti, iar arbitrajul trebuie să fie extrem de corect. Spun asta, pentru că am văzut meciul lor cu Slobozia şi vă spun că nu am mai văzut aşa ceva de mult timp.

Încep să apară arbitraje, jocuri de culise şi aşa mai departe. De aia am fost supărat după ultimul meci din sezonul regular, pentru că ştiam ce ne aşteaptă.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Apr. 2023, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă